| |

עוגות לפסח טעימות ועסיסיות

הכל נמצא כאן: החל מעוגות תפוזים וקוקוס, עוגות גבינה בכל מיני צורות, עוגות אגוזים ושוקולד ועד לעוגות המייפל.
בהשראת: יוכי דהן
ציון 3.88 על ידי 8 דירוגים
עוגות לפסח מתכון

עדיין מחפשים קינוח לחג? לא צריך לשבור את הראש! ריכזנו לכם במקום אחד מגוון עוגות כשרות לפסח שישמשו אתכם בארוחת ליל הסדר ובמהלך כל שבוע חג הפסח.

אפשר לאפות עוגות מדהימות גם ללא חמץ! חגיגת עוגות לפסח שירשימו את כל האורחים שלכם. הכל נמצא כאן: החל מעוגות תפוזים וקוקוס, עוגות גבינה בכל מיני צורות, עוגות אגוזים ושוקולד ועד לעוגות המייפל. כל זה ועוד מחכה לכם למטה. אז קדימה, צאו להרפתקה של טעמים!

ספר המתכונים של יוכי דהן

עוגות לפסח מתכון
צילום: יוכי דהן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוגות לפסח

עוגות לפסח מתכון

עוגות לפסח טעימות ועסיסיות

הכל נמצא כאן: החל מעוגות תפוזים וקוקוס, עוגות גבינה בכל מיני צורות, עוגות אגוזים ושוקולד ועד לעוגות המייפל.
ציון 3.88 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: יוכי דהן

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק / תבנית 24
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

עוגת תפוזים לפסח:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • ¼1 כוסות מיץ תפוזים ( סחוט טרי)
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • 2 כוסות קמח תופח לפסח / קמח תמי רב תכליתי
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כוס קוקוס (לא חובה)

לגלייז:

  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות מיץ תפוזים

עוגת תפוזים וקוקוס לפסח מעולה:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי)
  • 1 כוס קוקוס
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • קמח תופח לפסח (200 גרם )
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

עוגת שקדים גם לפסח:

  • 3 ביצים (מופרדות)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים
  • 3 כוסות אבקת שקדים (300 גרם)

עוגת גבינה לפסח:

  • 6 ביצים (מופרדות)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (750 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • גרידת לימון (מלימון קטן)

עוגת גבינה ופירורים לפסח:

    מתכון 1 לבצק:

    • קמח עוגה לפסח / קמח ללא גלוטן כשר לפסח (120 גרם )
    • שקדים מולבנים טחונים (100 גרם)
    • קמח תפו"א / קורנפלור (100 גרם )
    • חמאה (200 גרם )
    • 2 חלמונים
    • 1-2 כפות מים קרים
    • 2 כפות סוכר
    • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • גרידת לימון

    מתכון 2 לבצק:

    • ½2 כוסות קמח תופח לפסח / קמח אורז, קמח תופח, קמח מצה
    • ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
    • 1 כוס שמן
    • 2 כפות סוכר
    • 2 חלמונים
    • גרידת לימון
    • ¼ כוס מים קרים

    למילוי:

    • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
    • 1 חבילה גבינת שמנת חמוצה 9% (250 גרם)
    • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
    • ½ כוס סוכר
    • 2 חלבונים
    • ¼ כוס סוכר
    • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
    • 2 כפות סוכר

    עוגת גבינה בחושה וקוקוס - 5 דקות עבודה

    • 4 ביצים
    • 1 כוס סוכר
    • ¾ כוס שמן
    • 1 כוס קמח תופח לפסח / קמח תפוחי אדמה
    • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
    • ½ כוס קוקוס
    • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (500 גרם )

    לציפוי:

    • אבקת סוכר / מיכל שמנת מתוקה + כף סוכר

    עוגת אגוזים, קוקוס ופצפוצי שוקולד:

    • 6 חלבונים
    • 1 כוס סוכר
    • 6 חלמונים
    • 1 כוס קוקוס
    • 1 כוס סוכר
    • 1 כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)
    • פצפוצי שוקולד (100 גרם )
    • ½ כוס קמח תפוחי אדמה / תופח לפסח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • ¼ כוס מיץ תפוזים
    • 2 כפות שמן

    לציפוי:

    • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
    • 1/4 כוס חלב
    • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
    • 1 כפית שטוחה נס קפה (לא מגורען)
    • שוקולד מגורד

    להרטבת העוגה:

    • ¾ כוס נס קפה (חם בלי החלב)

    לציפוי:

    • שוקולד מגורד

    עוגת מייפל ואגוזי מלך:

    • 4 ביצים
    • 1 כוס סוכר
    • ¾ כוס שמן
    • 1 כוס שמנת מתוקה גלידן פרווה / מיץ תפוזים
    • 1 כף קורנפלור
    • 1 כוס קמח תופח לפסח / כוס קמח מצה + שליש כוס קמח תפוחי אדמה + כפית א. אפייה
    • ½ כוס קמח שקדים מולבנים (טחונים)
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • אגוזי מלך (100 גרם)

    עוגת פיצוחים גם לפסח פאי אגוזים, חלבה ומייפל פרווה:

      לפסח:

      • 1 כוס קמח קונדיטור
      • ¾1 כוסות קמח שקדים (טחונים)
      • 2 כפות אבקת סוכר
      • שמן קוקוס / 150 גרם חמאה / מחמאה (130 גרם)
      • 1 ביצה (L)

      ליום רגיל:

      • 1 חבילה מחמאה מומסת (100 גרם)
      • 1 ביצה
      • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
      • ½1 כוסות קמח תופח

      לפיזור:

      • חלבה מסולסלת
      • פקאן טבעי
      • קשיו
      • אגוז מלך
      • שקדים מולבנים (פרוסים דק)
      • מייפל

      עוגת שקדים ודובדבנים או פירות יער:

      • 2 כוסות קמח שקדים
      • 1 כוס קמח אוסם לפסח (לא בפסח - קמח אוסם / קמח לבן + כפית אבקת אפייה)
      • 1 כוס סוכר
      • 1 חבילה חמאה קרה / מחמאה לפרווה (200 גרם )
      • 1 ביצה
      • 1 כף חלב / מיץ תפוזים

      למריחה:

      • ריבה

      לפיזור:

      • דובדבנים קפואים / פירות יער

      אופן ההכנה

      עוגת תפוזים לפסח:

      • להנמיך את המהירות ולהוסיף שמן בזרם דק.
      • לערבב את המוצרים היבשים כולל גרידת התפוז ולהוסיף לתערובת לסירוגין עם מיץ התפוזים, ונוסיף את שאר הקמח.
      • לצקת לתבניות משומנות ומקומחות מעט.
      • לאפות בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות כ 35 דקות, תלוי בחום התנור, עד שקיסם יוצא יבש.

      להכנת הגלייז: (אפשר לוותר ולפזר אבקת סוכר לאחר קירור)

      • 4 כפות סוכר 4 כפות מיץ תפוזים
      • לערבב היטב עד שאין גושים ולפזר מלמעלה
      • הכנת עוגת תפוזים וקוקוס לפסח:
      • להקציף ביצים שלמות עם הסוכר עד להכפלת הנפח
      • להנמיך את המהירות ולהוסיף שמן בזרם דק.
      • לערבב את המוצרים היבשים כולל גרידת התפוז ולהוסיף לתערובת לסירוגין עם מיץ התפוזים ונוסיף את שאר הקמח.
      • לצקת לתבניות משומנות.
      • לאפות בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות כ 35 דקות, תלוי בחום התנור, עד שקיסם יוצא יבש.
      • לקרר ולפזר אבקת סוכר ומעט קוקוס.

      עוגת שקדים גם לפסח:

      • נפריד 3 ביצים ונקציף את החלבונים עם כוס סוכר ו-1 שקית סוכר וניל עד לקבלת קצב יציב.
      • להוסיף חלמונים בתנועות קיפול.
      • להוסיף בהדרגה שליש כוס שמן שליש כוס מיץ תפוזים 300 גרם אבקת שקדים.
      • להניח בתבנית עגולה 24 ולאפות על חום 180 כחצי שעה עד להתייצבות.
      • כשהעוגה קרה לפזר אבקת סוכר.

      עוגת גבינה לפסח:

      • להקציף קצף קשה ויציב 6 חלבונים+ 3/4 כוס סוכר.
      • לערבב גבינה, חלמונים ושאר המרכיבים.
      • לקפל בתנועות עטיפה את הקצף חלבונים לבלילת הגבינה.
      • לשמן תבנית 26 או מלבנית חד פעמי.
      • להניח תבנית עם מים בתחתית התנור.
      • לחמם תנור ל-180 מעלות להכניס העוגה ל-15 דקות.
      • נוריד את חום התנור ל 150 מעלות ונמשיך לאפות לעוד כ-50 דקות עד שעה.
      • להשאיר את העוגה בתנור עד להתקררות העוגה כשעה.

      עוגת גבינה ופירורים לפסח:

      • נכניס את הרכיבים לקערה ונלוש היטב הכל.
      • להניח 3/4 מהבצק בתבנית משומנת 22x30 ואת הרבע הנותר בתבנית אינגליש קייק.
      • לאפות כעשרים דקות עד להזהבה.

      להכנת המילוי:

      • נכניס לקערה 500 גר גבינה לבנה, 1 גבינת שמנת חמוצה 9%, 2 סוכר וניל, חצי כוס סוכר - ונערבב היטב.
      • נקציף 2 חלבונים, רבע כוס סוכר ונוסיף לגבינה בערבוב עדין.
      • עם אותו מקצף להקציף 1 שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר ולהוסיף לגבינה.
      • להניח על הבצק האפוי ולפורר מעל את הרבע הנותר.

      עוגת גבינה בחושה וקוקוס, 5 דקות עבודה:

      • נכניס לקערת מיקסר 4 ביצים וכוס סוכר - להקציף עד שמכפיל את הנפח.
      • להוסיף 3/4 כוס שמן, 1 כוס קמח תופח (לפסח או קמח תפוחי אדמה), 2 סוכר וניל, חצי כוס קוקוס, 500 גרם גבינה לבנה 5%.
      • להעביר לתבנית עגולה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק.
      • לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ-40 דקות.
      • כשהעוגה קרה אפשר לפזר אבקת סוכר או להקציף שמנת מתוקה וכף סוכר ולצפות.

      עוגת אגוזים, קוקוס ופצפוצי שוקולד:

      • מקציפים 6 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
      • מערבבים בקערה 6 חלמונים, 1/4 כוס סוכר תפוזים ושמן.
      • מוסיפים בעדינות לחלבונים המוקצפים, ומערבלים בתנועות קיפול.
      • מוסיפים את את השוקולד, האגוזים, הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה.
      • שופכים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 / תבנית מלבנית חד פעמי שריססנו בשמן.
      • אופים בחום 180 מעלות כ-40 דקות.
      • מרטיבים את העוגה איך שמוציאים מהתנור בנס קפה חם ומניחים את העוגה להתקרר.
      • אפשר להגיש כמו שהיא עד לשלב הזה, מאוד טעימה, או להקציף שמנת מתוקה עם החלב, האינסטנט והנס קפה.
      • מצפים את העוגה ומעטרים בשוקולד מגורד.
      • אם מכינים בתבנית עגולה, אפשר לחתוך באמצע ולצפות מבפנים ומבחוץ - אפשר גם בתבנית מלבנית ללא קצפת.

      עוגת מייפל ואגוזי מלך:

      • להקציף ביצים שלמות עם הסוכר עד להכפלת הנפח.
      • להנמיך את המהירות ולהוסיף שמן בזרם דק, שמנת ואז את המוצרים היבשים.
      • להעביר ל-2 תבניות אינגלישקייק משומנות ולפזר אגוזים.
      • לאפות חום בינוני 180 מעלות כ 40 דקות.
      • כשהעוגה יוצאת מהתנור להזליף עליה מייפל בנדיבות.
      • למי שאין קמח תופח לפסח, כוס קמח מצה + שליש כוס קמח תפוחי אדמה + כפית א. אפייה.

      עוגת פיצוחים גם לפסח פאי אגוזים, חלבה ומייפל פרווה:

      • נכניס לקערה את הרכיבים ונערבב הכל ביחד לבצק רך וחלק.
      • לשטח בתבנית פאי 24, אפשר גם בצדדים - לא חייב.
      • לפזר חלבה מסולסלת פקאן טבעי, קשיו, אגוז מלך ושקדים מולבנים פרוסים דק.
      • לאפות עד להזהבה ולפזר מייפל בעודה חמה ולהכניס שוב ל-5 דקות.
      • אפשר כל מיני אגוזים, פיסטוק, או רק פקאן, מה שבא לכם.
      • אפשר גם עם בצק פריך מתוק של מעדנות.

      עוגת שקדים ודובדבנים או פירות יער:

      • מכניסים לקערה את כל הרכיבים ומכינים בצק פריך.
      • 2/3 בצק משטחים בתבנית, 1/3 בצק שמים במקפיא ל 15 דקות.
      • מורחים ריבה על הבצק, מפזרים דובדבנים קפואים - היום הכנתי עם פירות יער.
      • מוציאים הבצק מהמקפיא, מגרדים - הבצק קצת דביק, אפשר לקמח מידי פעם עם קמח ולגרד.
      • אופים בחום 180 מעלות כ 35- 40 דקות.
      נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

      עוגות לפסח מתכון
      צילום: יוכי דהן
      עוגות לפסח מתכון
      צילום: יוכי דהן

      רק עוד דבר אחד אחרון!

      אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

      עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

       

      מקור: עוגות לפסח מתכון מאת: יוכי דהן

      Similar Posts

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      ניסית את המתכון? איך יצא?