Go Back

פילה סלמון אפוי ברוטב

מתכון מנצח למנת דג חגיגית
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 4 חתיכות דג סלמון נקי מעור
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי של אסם (מהסידרה האסייתית)
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה שמן שומשום (לא חובה אבל מומלץ לשדרוג הטעם)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שטוחה צילי גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

לקישוט:

  • 1 חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים

אופן ההכנה

  • נוריד את העור ונשרה עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ונשטוף היטב.
  • בקערה נכניס את כל הרטבים והתבלינים ונערבב היטב (חוץ מהכוסברה והפטרוזליה).
  • נוסיף פנימה את הדגים ונעטוף כל חתיכה עם הרוטב ונשאיר אותם שם.
  • נכסה עם ניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
  • נעביר את הדגים לתבנית אפיה חד פעמי ונמזוג מעל את הרוטב.
  • נפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (רצוי טורבו) ונאפה כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם - לא לכסות את התבנית.
  • מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולמזוג מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.