| | | | |

עוגת עקיצת הדבורה לראש השנה

טורט עקיצת הדבורה בהכנה קלילה, בלי הפרדת ביצים ושמרים הוא ה-עוגה שלכם לראש השנה! קלאסיקה מרהיבה וסוחטת מחמאות בזכות בצק רך, קרם וניל קטיפתי וציפוי אגוזים מקורמלים
בהשראת: גילי ברוך
ציון 4.10 על ידי 22 דירוגים
עוגת עקיצת הדבורה

עוגות דבש זה נחמד, גם עוגות תפוחים זה סבבה, א-בל אם אתם מארחים בראש השנה, או סתם רוצים לרגש ולהרשים עם העוגה הכי יפה ומרשימה שיש, אין בכלל ספק שאתם הולכים להכין את המתכון המושלם הזה של עוגת עקיצת הדבורה!

בהכנה קלילה, בלי צורך בהפרדת ביצים ובלי שמרים – תתכוננו לסחוט מחמאות אינסופיות עם קלאסיקה מרהיבה ביופייה של טורט עקיצת הדבורה שתפנק אתכם בהנאה צרופה בכל ביס!

ואיך אפשר שלא, כשיצירת המופת הזה משלבת בשלמות בצק רך ואוורירי, קרם וניל באמצע וציפוי ממכר ממש של קרמל בארומת קפה משכרת עם אגוזים מקורמלים וקראנצ'יים בטירוף?

 

ספר המתכונים של גילי ברוך 

עוגת עקיצת הדבורה
צילום: גילי ברוך

למה באמת כדאי לכם: עוגת עקיצת הדבורה

  • עוגת עוקץ הדבורה שמבטיחה לכם הנאה צרופה בכל ביס

  • רוצים להרשים את כל האורחים? טורט עקיצת הדבורה הוא המתכון המנצח שלכם!

  • מרהיבה ביופייה, מופלאה בטעמה, האורחים לא יפסיקו להלל ולזלול

שורה תחתונה: אין מי שמארח לראש השנה ולא רוצה להציב על השולחן בראווה את העוגה הכי יפה ומרשימה שיש!
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת עקיצת הדבורה

 

עוגת עקיצת הדבורה

עוגת עקיצת הדבורה לראש השנה

טורט עקיצת הדבורה בהכנה קלילה, בלי הפרדת ביצים ושמרים הוא ה-עוגה שלכם לראש השנה! קלאסיקה מרהיבה וסוחטת מחמאות בזכות בצק רך, קרם וניל קטיפתי וציפוי אגוזים מקורמלים
ציון 4.10 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: גילי ברוך

ציוד

1 תבנית 26 עגולה

המצרכים

לבצק:

  • ½1 כוס סוכר
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • 3 ביצים
  • ½ כוס חלב
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 50 גרם מרגרינה

למילוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 פודינג וניל
  • 1 כוס חלב

לציפוי עליון:

  • ¼ כוס אגוזים ( לדפוק לפני שיתקצצו יפה)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • 50 גרם מרגרינה
  • 2 כפות חלב

אופן ההכנה

  • להקציף את כל חומרי הבצק ולמזוג על תבנית עם נייר אפייה בחום 180 מעלות.
  • להקציף את חומרי המילוי
  • לאחר שהעוגה מתקררת מעט לאחר אפייה, לחצות את העוגה לשנים לרוחב ולמרוח באמצע
  • להמיס על הגז את חומרי הציפוי העליון ולמזוג על העוגה. להכניס למקרר להתייצבות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת עקיצת הדבורה
צילום: גילי ברוך
עוגת עקיצת הדבורה
צילום: גילי ברוך
עוגת עוקץ הדבורה
צילום: גילי ברוך

שאלות נפוצות: עוגת עקיצת הדבורה

איך מעבירים את העוגה לתחתית היפה הזו?
בידיים. היא יציבה מאוד

זה טורט שחוצים אותה אחרי שמתקררת?
כן

טורט עקיצת הדבורה
צילום: גילי ברוך

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

26 Comments

    1. היי אביה,
      האם הקצפת מספיק זמן כדי שייווצר מרקם יציב?
      אם כן, אפשר לשים קצת פחות חלב או יותר פודינג וניל.
      נשמח לעדכון!

  1. היי, אני אוהבת הרבה יותר, חמאה בעוגה חלבית מאשר מרגרינה.
    ישנה סיבה מיוחדת שלא כתוב חמאה? והאם יש איזה חיסרון בלהחליף?

    1. היי ענבל,
      50 גרם מרגרינה = קצת יותר מ-30 גרם שמן (בערך 3 כפות, 3.5 כפות).
      בהצלחה 🙂

    1. היי גלית,
      אפשר כל חלב צמחי (שקדים, קשיו, סויה, שיבולת שועל וכו') או שמנת צמחית.
      בהצלחה 🙂

      1. היי דלית,
        במתכון המקורי (לא בסרטון) אין מים בבסיס העוגה, רק חצי כוס חלב. היא אכן יוצאת נמוכה וכך צריך להיות מפני שפורסים אותה אחרי שהיא מתקררת לרוחב וממלאים.
        בהצלחה!!

    1. נכון, את צודקת… ולכן אני ממירה את האגוזים בשקדים. יוצא לא פחות מוצלח.
      המתכון עצמו אחלה ממש!!

    1. היי זהבה,
      35 דקות בערך, אבל ייתכן שקצת יותר, תלוי בעוצמת התנור הספציפי שלך.
      בהצלחה 🙂

      1. היי רינה,
        במתכון יש 1.5 כוסות קמח תופח כפי שמופיע ברשימת המצרכים לעוגה.
        שנה טובה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?