| | | | | |

סמבוסק חומוס מהמם ומנחם

סמבוסק חומוס מהמם ומנחם, שיפנק את המשפחה בטעם נוסטלגי ממכר
בהשראת: מירב בדיט טליאז
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
סמבוסק חומוס

סמבוסק חומוס – המטבח העיראקי המשובח מפנק אותנו כבר שנים בשפע מאכלים מעולים שגם מי שלא נולד לעדה אימץ בחום במטבח הפרטי שלו  – קובה ומרק קובה, קציצות עארוק וסביח מושלם. אה… וכמובן גם מאפי סמבוסק מיוחדים במינם ומופתיים בטעמם!

היום עלה לנו החשק לחזור רגע לבית סבתא שהגיעה מבגדד ולהכין בבית עוד מעדן עיראקי נהדר – סמבוסק חומוס מהמם ומנחם, שיפנק את כל המשפחה בטעם נוסטלגי ממכר של כיסוני בצק מטוגן, שזוף וקריספי, שבתוכו מילוי עשיר ומשגע של גרגירי חומוס מתובלים עם בצל מטוגן מענג.

כמובן אפשר למלא את הכיסונים בכל מילוי שאוהבים, א-בל היתרון הגדול של סמבוסק חומוס הוא בהיותו פרווה ובהיותו משביע בטירוף בזכות גרגירי החומוס העשירים בערכים תזונתיים מעולים.

לוו את המנה המשגעת הזו של סמבוסק חומוס במתבלים טעימים, ירקות חתוכים או סלט רענן, וקיבלתם ארוחת צהריים או ערב נהדרת, משביעה ומלאת טעמים נוסטלגיים מבית סבתא

ספר המתכונים של מירב בדיט טליאז

סמבוסק חומוס
צילום: מירב בדיט טליאז


למה באמת כדאי לכם: סמבוסק חומוס

 

  • סמבוסק חומוס מהמם ומנחם, שיפנק את המשפחה בטעם נוסטלגי ממכר של כיסוני בצק מטוגן, שזוף וקריספי במילוי משגע של גרגירי חומוס מתובלים עם בצל מטוגן
  • הסמבוסק נפתח? שימו בבצק מי חומוס במקום מים רגילים, הוא נותן מרקם מצויין לבצק ויסגור אותו היטב בקצוות באמצעות מזלג.

שורה תחתונה:לוו את המנה המשגעת הזו של סמבוסק חומוס במתבלים טעימים, ירקות חתוכים או סלט רענן, וקיבלתם ארוחת צהריים או ערב נהדרת, משביעה ומלאת טעמים נוסטלגיים מבית סבתא

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? סמבוסק חומוס – שלב אחרי שלב

 

סמבוסק חומוס
נרתיח את החומוס שהושרה כל הלילה בסיר עם מים. צילום: מירב בדיט טליאז
סמבוסק חומוס
נבשל עד שמתרכך ונסיר ממנו את הקליפות. צילום: מירב בדיט טליאז
סמבוסק חומוס
נכניס את הקמח לקערת המיקסר ונשאיר במקרר כשעה-שעתיים, נוסיף לבצל שטיגנו קודם. צילום: מירב בדיט טליאז
סמבוסק חומוס
נחתוך חתיכות בגודל כדור פינג פונג. צילום: מירב בדיט טליאז
סמבוסק חומוס
נגלגל ונפתח במערוך לצורת עיגול. צילום: מירב בדיט טליאז
סמבוסק חומוס
נמלא כל סמבוסק בתערובת החומוס. צילום: מירב בדיט טליאז
סמבוסק חומוס
נסגור ונדקור קלות כל סמבוסק במזלג. ניתן מנוחה לעוד חצי שעה. צילום: מירב בדיט טליאז
סמבוסק חומוס
נטגן עד שמקבל צבע שחום ויפה. צילום: מירב בדיט טליאז
סמבוסק חומוס

סמבוסק חומוס מהמם ומנחם

סמבוסק חומוס מהמם ומנחם, שיפנק את המשפחה בטעם נוסטלגי ממכר
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: מירב בדיט טליאז

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות שמן זית
  • 1 כף כורכום
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3-4 כוסות מי ברז

למילוי:

  • ½ ק"ג חומוס (מושרה לכל הלילה ומקולף מקליפות)
  • 3 בצלים קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כורכום
  • פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  • נכניס את הקמח לקערת המיקסר, נוסיף שמרים ונערבב. נוסיף סוכר ושמן ומים (לא את כל המים להוסיף בהדרגה). בינתיים נוסיף את המלח, נלוש בערך 6-8 דקות ונניח את הבצק במקרר מכוסה בניילון בערך שעה-שעתיים

למילוי:

  • נרתיח את החומוס שהושרה כל הלילה בסיר עם מים ונבשל עד שמתרכך, נסיר את הקליפות ממנו ונשים במעבד מזון ונגרוס למרקם לא טחון לגמרי.
  • נטגן עד שקיפות 3 בצלים קצוצים, נוסיף את החומוס ואת התבלינים ונניח בצד שיתקרר. עכשיו ניקח את הבצק שתפח, נחתוך חתיכות בגודל כדור פינג פונג, נגלגל ונפתח במערוך לצורת עיגול.
  • נמלא בתערובת החומוס, נסגור ונדקור קלות כל סמבוסק במזלג. ניתן מנוחה לעוד חצי שעה ונטגן עד שמקבל צבע שחום ויפה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
סמבוסק חומוס

ניחוחות האפייה של הסמבוסק עשו לכם חשק להכניס עוד משהו טעים לתנור? 

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? קבלו עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים – עכשיו באתר!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?