פילה סלמון אפוי ברוטב
מתכון מנצח למנת דג חגיגית
מנת סלמון מושלמת לאמצע השבוע -מתכון פילה סלמון בתנור ברוטב מטמטם שחובה להכין. מתכון נפלא לדג האהוב עלינו, עם בשרו הורדרד וטעמו המשובח.
מתכון בקלי קלות לחובבי הסלמון בטריאקי שלוקח את הדג לשלב הבא עם רוטב טעים ומפנק. רוצו להכין!
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 4 חתיכות דג סלמון נקי מעור
- 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
- 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי של אסם (מהסידרה האסייתית)
- 1 כף סילאן
- 2 כפות טריאקי
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה שמן שומשום (לא חובה אבל מומלץ לשדרוג הטעם)
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית שטוחה צילי גרוס
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי לימון
לקישוט:
- 1 חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים
אופן ההכנה
- נוריד את העור ונשרה עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ונשטוף היטב.
- בקערה נכניס את כל הרטבים והתבלינים ונערבב היטב (חוץ מהכוסברה והפטרוזליה).
- נוסיף פנימה את הדגים ונעטוף כל חתיכה עם הרוטב ונשאיר אותם שם.
- נכסה עם ניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
- נעביר את הדגים לתבנית אפיה חד פעמי ונמזוג מעל את הרוטב.
- נפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (רצוי טורבו) ונאפה כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם - לא לכסות את התבנית.
- מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולמזוג מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
פילה סלמון אפוי
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פילה סלמון מתכון מאת: סוניה סאני בן הרוש