|

נשמרות ולא מתייבשות: עוגיות שקדים פרווה פריכות ונמסות בפה!

מתכון קליל של עוגיות שקדים – תתמכרו, תתענגו על טעם מופלא ורק תרצו עוד אחת קטנה
בהשראת: צביה אורן
ציון 3.89 על ידי 9 דירוגים
עוגיות מקמח שקדים, עוגיות שקדים טחונים, עוגיות שקדים פרווה

יש עוגיות שמגיעות עם אזהרות מפחידות, כמו "סוכר ברמה גבוהה", ויש עוגיות שקדים מושלמות שמגיעות אזהרות יותר נחמדות, כמו "זהירות, ממכר", "זהירות, טעים ביותר", זהירות, עונג צרוף ברמה גבוהה".

זה בדיוק מה שיקרה גם לכם אחרי שתכינו את המתכון הקליל הזה של עוגיות שקדים – תתמכרו, תתענגו על טעם מופלא ורק תרצו עוד אחת קטנה, ועוד אחת, ואחרונה חביבה…

עם חומרים בריאים ועשירים, כמו קמח כוסמין מלא, שקדים טחונים או קמח שקדים, מיץ תפוזים רענן ועוד קצת קראנצ'יות של שקדים גרוסים, פשוט יוצרים נקניק ארוך, יוצרים סהרונים בקלילות, אופים כמה דקות עד שמשחימות יפה יפה, ומקבלים כמות מרשימה עוגיות שקדים מהממות, פריכות, קריספיות ונמסות בפה.

עוגיות מקמח שקדים נשמרות היטב בצנצנת, ניתנות גם להקפאה, ולא צריך שום דבר יותר לצד קפה חם, תה רותח או לימונדה קפואה.

ספר המתכונים של צביה אורן

עוגיות מקמח שקדים, עוגיות שקדים טחונים, עוגיות שקדים פרווה
צילום: צביה אורן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות מקמח שקדים, עוגיות שקדים טחונים, עוגיות שקדים פרווה

נשמרות ולא מתייבשות: עוגיות שקדים פרווה פריכות ונמסות בפה!

מתכון קליל של עוגיות שקדים – תתמכרו, תתענגו על טעם מופלא ורק תרצו עוד אחת קטנה
ציון 3.89 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: צביה אורן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ קילו קמח לבן או 400 גרם קמח כוסמין מלא
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ¾ כוס שמן רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מלח (קורט )
  • ¼1 כוסות אבקת סוכר או סוכר
  • 1 כוס שקדים טחונים או אבקת קמח שקדים קלוף
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מים או מיץ תפוזים
  • 1 כף גרידת תפוז

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה ונערבב הכל במיקסר בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד ונעים.
  • נכין מהצד עוד 150-200 שקדים גרוסים גס עם קליפתם.
  • ניצור מהבצק נקניק ולגלגל בשקדים הגרוסים גס שהנחנו בצד, פשוט את כולו מכל הכיוונים.
  • ניצור ירח - סהר בקיפול עם היד.
  • נחמם תנור ל- 170 מעלות על גבי נייר אפיה.
  • נניח במרווחים עד לקבלת צבע זהב.
  • נקרר ולפזר אבקת סוכר.
  • אני נוהגת גם להקפיאם כי יוצא מלא, 2 תבניות.
  • נשמרות היטב פריכות קרספיות ונמסות בפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגיות מקמח שקדים, עוגיות שקדים טחונים, עוגיות שקדים פרווה
צילום: צביה אורן

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות שקדים טחונים

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגיות שקדים פרווה מתכון מאת: צביה אורן

Similar Posts

12 Comments

    1. היי גליתי,
      משתמשים בכוס מדידה אוניברסלית, והמשקלים של הקמח ואבקת האפייה מצוינים במתכון. אלה המרכיבים הכי חשובים מבחינת המשקל, כל שאר המצרכים לא דורשים רמת דיוק גבוהה.
      אגב, הסבתות שלנו והסבתות שלהן הכינו עוגיות בלי שימוש במשקל ועדיין יצאו להן מושלמות. איך? אף אחד לא יודע, אבל כולנו מתגעגעים לעוגיות האלה 🙂

  1. שבוע טוב, משהו במתכון לא מדוייק. גם הבצק לא עבד טוב והתפורר וגם העוגיות יצאו קשות ורחוקות מלהיות פריכות וממכרות.

    1. היי אלה,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה ונשמח לעזור!
      האם השתמשת באותה כוס מדידה לכל אורך המתכון ולמרות זאת הבצק יצא כך?
      ממתינים לתגובתך 🙂

      1. היי אלה,
        אם כך, נשמח להציע לך 4 מתכונים אחרים לעוגיות שקדים. בינתיים נבדוק מה הבעיה עם המתכון הספציפי הזה, תודה רבה שחזרת אלינו:
        מתכון של נטע בשביל השוקולד
        מתכון של חגית אלקבץ
        מתכון של מלי מאירוב
        מתכון של סיון צרור
        מקווים שהצלחנו לעזור ובהצלחה 🙂

    1. היי רות,
      האם השתמשת באותה כוס לכל אורך המתכון? נשמע שהייתה בעיה ביחסים בין המרכיבים.
      נשמח לתגובתך!

    1. היי דנה,
      לא חייבים, את בהחלט יכולה לערוך שינויים מהבחינה הזו כראות עינייך.
      בהצלחה 🙂

      1. היי תמר,
        מעולה! שמחים שזה עבד ותודה רבה ששיתפת בניסיון שלך עם המתכון. מוזמנת להראות לנו איך העוגיות יצאו בקבוצה
        חג שמח 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?