Go Back
עוגיות מקמח שקדים, עוגיות שקדים טחונים, עוגיות שקדים פרווה

נשמרות ולא מתייבשות: עוגיות שקדים פרווה פריכות ונמסות בפה!

מתכון קליל של עוגיות שקדים – תתמכרו, תתענגו על טעם מופלא ורק תרצו עוד אחת קטנה
ציון 3.89 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ קילו קמח לבן או 400 גרם קמח כוסמין מלא
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ¾ כוס שמן רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מלח (קורט )
  • ¼1 כוסות אבקת סוכר או סוכר
  • 1 כוס שקדים טחונים או אבקת קמח שקדים קלוף
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מים או מיץ תפוזים
  • 1 כף גרידת תפוז

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה ונערבב הכל במיקסר בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד ונעים.
  • נכין מהצד עוד 150-200 שקדים גרוסים גס עם קליפתם.
  • ניצור מהבצק נקניק ולגלגל בשקדים הגרוסים גס שהנחנו בצד, פשוט את כולו מכל הכיוונים.
  • ניצור ירח - סהר בקיפול עם היד.
  • נחמם תנור ל- 170 מעלות על גבי נייר אפיה.
  • נניח במרווחים עד לקבלת צבע זהב.
  • נקרר ולפזר אבקת סוכר.
  • אני נוהגת גם להקפיאם כי יוצא מלא, 2 תבניות.
  • נשמרות היטב פריכות קרספיות ונמסות בפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.