נשמרות ולא מתייבשות: עוגיות שקדים פרווה פריכות ונמסות בפה!
יש עוגיות שמגיעות עם אזהרות מפחידות, כמו "סוכר ברמה גבוהה", ויש עוגיות שקדים מושלמות שמגיעות אזהרות יותר נחמדות, כמו "זהירות, ממכר", "זהירות, טעים ביותר", זהירות, עונג צרוף ברמה גבוהה".
זה בדיוק מה שיקרה גם לכם אחרי שתכינו את המתכון הקליל הזה של עוגיות שקדים – תתמכרו, תתענגו על טעם מופלא ורק תרצו עוד אחת קטנה, ועוד אחת, ואחרונה חביבה…
עם חומרים בריאים ועשירים, כמו קמח כוסמין מלא, שקדים טחונים או קמח שקדים, מיץ תפוזים רענן ועוד קצת קראנצ'יות של שקדים גרוסים, פשוט יוצרים נקניק ארוך, יוצרים סהרונים בקלילות, אופים כמה דקות עד שמשחימות יפה יפה, ומקבלים כמות מרשימה עוגיות שקדים מהממות, פריכות, קריספיות ונמסות בפה.
עוגיות מקמח שקדים נשמרות היטב בצנצנת, ניתנות גם להקפאה, ולא צריך שום דבר יותר לצד קפה חם, תה רותח או לימונדה קפואה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
נשמרות ולא מתייבשות: עוגיות שקדים פרווה פריכות ונמסות בפה!
ציוד
המצרכים
- ½ קילו קמח לבן או 400 גרם קמח כוסמין מלא
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ¾ כוס שמן רגיל
- 1 כפית תמצית וניל
- מלח (קורט )
- ¼1 כוסות אבקת סוכר או סוכר
- 1 כוס שקדים טחונים או אבקת קמח שקדים קלוף
- 2 ביצים
- 2 כפות מים או מיץ תפוזים
- 1 כף גרידת תפוז
אופן ההכנה
- נכניס לקערה ונערבב הכל במיקסר בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד ונעים.
- נכין מהצד עוד 150-200 שקדים גרוסים גס עם קליפתם.
- ניצור מהבצק נקניק ולגלגל בשקדים הגרוסים גס שהנחנו בצד, פשוט את כולו מכל הכיוונים.
- ניצור ירח - סהר בקיפול עם היד.
- נחמם תנור ל- 170 מעלות על גבי נייר אפיה.
- נניח במרווחים עד לקבלת צבע זהב.
- נקרר ולפזר אבקת סוכר.
- אני נוהגת גם להקפיאם כי יוצא מלא, 2 תבניות.
- נשמרות היטב פריכות קרספיות ונמסות בפה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות שקדים טחונים
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגיות שקדים פרווה מתכון מאת: צביה אורן
למה לא מעלים מתכון במשקל ? זה יהיה יותר מדוייק
היי גליתי,
משתמשים בכוס מדידה אוניברסלית, והמשקלים של הקמח ואבקת האפייה מצוינים במתכון. אלה המרכיבים הכי חשובים מבחינת המשקל, כל שאר המצרכים לא דורשים רמת דיוק גבוהה.
אגב, הסבתות שלנו והסבתות שלהן הכינו עוגיות בלי שימוש במשקל ועדיין יצאו להן מושלמות. איך? אף אחד לא יודע, אבל כולנו מתגעגעים לעוגיות האלה 🙂
שבוע טוב, משהו במתכון לא מדוייק. גם הבצק לא עבד טוב והתפורר וגם העוגיות יצאו קשות ורחוקות מלהיות פריכות וממכרות.
היי אלה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה ונשמח לעזור!
האם השתמשת באותה כוס מדידה לכל אורך המתכון ולמרות זאת הבצק יצא כך?
ממתינים לתגובתך 🙂
בהחלט.
היי אלה,
אם כך, נשמח להציע לך 4 מתכונים אחרים לעוגיות שקדים. בינתיים נבדוק מה הבעיה עם המתכון הספציפי הזה, תודה רבה שחזרת אלינו:
מתכון של נטע בשביל השוקולד
מתכון של חגית אלקבץ
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של סיון צרור
מקווים שהצלחנו לעזור ובהצלחה 🙂
הבצק יבש ולא נוח לעבוד איתו, נאלצתי להוסיף עוד ביצה על מנת לאחד את החומרים
היי רות,
האם השתמשת באותה כוס לכל אורך המתכון? נשמע שהייתה בעיה ביחסים בין המרכיבים.
נשמח לתגובתך!
חייבים את השקדים הגרוסים מעל? אפשר להחליף בשקדים טחונים? או להשמיט?
היי דנה,
לא חייבים, את בהחלט יכולה לערוך שינויים מהבחינה הזו כראות עינייך.
בהצלחה 🙂
הוספתי עוד מיץ תפוזים ושמן כדי לקבל בצק טוב. בהכרח יצאו מאוד טעימות
היי תמר,
מעולה! שמחים שזה עבד ותודה רבה ששיתפת בניסיון שלך עם המתכון. מוזמנת להראות לנו איך העוגיות יצאו בקבוצה
חג שמח 🙂