עוגת שמרים שוקולד פרווה מנצחת
עוגה זו היא המעולה שבמעולות בעוגות שמרים, הכי שווה לנסות לפחות פעם אחת!
עוגת שמרים שוקולד אין דבר טוב יותר על הבוקר מעוגת שמרים חמה שתעשה לכם יום שוקולדי.
עוגת שמרים מעולה שיוצאת חמה וזהובה ומלאה בשוקולד עשיר ומנחם,
עם ריח כזה נהדר איך שיוצאת מהתנור שלא תוכלו לעמוד בפניה ולא לטעום.
עם חידוש של שומשום מעל, עוגה זו היא המעולה שבמעולות בעוגות שמרים, הכי שווה לנסות לפחות פעם אחת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שמרים שוקולד פרווה מנצחת
עוגה זו היא המעולה שבמעולות בעוגות שמרים, הכי שווה לנסות לפחות פעם אחת!
לדרג
ציוד
כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- ½ קילו קמח מנופה (3 וחצי כוסות)
- ½ כוס סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1 כוס מים פושרים
- ½ כוס שמן
למילוי:
- 4 כפות קקאו
- כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- ½ כוס שמן
למריחה:
- 1 חלמון (מעורבב עם כפית שמן)
- שומשום (לפיזור)
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים חצי ק"ג קמח מנופה, חצי כוס סוכר, כף שמרים יבשים, ביצה, כוס מים פושרים ולבסוף נוסיף חצי כוס שמן ונלוש במיקסר 5 דקות.
- נותנים מנוחה 10 דקות ואז נלוש שוב ל-5 דקות (סה"כ 3 פעמים) ונתפיח שעתיים.
- נערבב את כל מרכיבי המילוי למשחה.
- נחמם בינתיים תנור על 200 מעלות.
- נחלק את הבצק ל-4 כדורים.
- נפתח כל כדור לעלה דק ונמרח כל עלה מרבע המילוי, נגלגל לרולדה.
- נקלע כל 2 רולדות לצמה, ונעביר לתבנית תנור, עם נייר אפייה.
- נמרח חלמון מעורבב עם כפית שמן, ומעל שומשום.
- נאפה עד שמשחים, בערך 20-25 דקות, אבל לעקוב!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים שוקולד
3 התפחות? כמה זמן כל תפיחה? 3 לישות כשבינהן הפסקה של 10 דקות, התפחה אחת של שעתיים. |
שעתיים לא מתקלקל? אני יודעת ששמרים מתקלקלים ונהרס הבצק בהתפחה ארוכה. ממש לא, ואם עכשיו חורף, ההתפחה לוקחת יותר זמן. אפשר גם אחרי שעה וחצי. |
ללא סירופ? בלי סירופ. |
מה אפשר במקום חלמון? ביצה שלמה ושומשום. |
העוגה פרווה נכון? כן. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת שמרים שוקולד מתכון מאת: ישראלה אזולאי
היי האם חייב מיקסר??
היי מסטי,
אפשר לעבד את הבצק ידנית, כמו שהסבתות שלנו היו מכינות 🙂
בהצלחה!
זאת העוגת שמרים הכי טעימה שיצא לי בחיים
רק המים נראה לי שקצת יותר מידי
הייתי צריכה להוסיף המון קמח ע"מ שלא ידבק לי לידיים.
חוץ מזה- מושלם!!!
היי,
נהדר שמחים שנהנית מהעוגה!!
לגבי המים – תמיד מומלץ להוסיף בהדרגה ולעצור כשמתפתח בצק רך מספיק. לא חייבים לשים את כל כמות המים הרשומה במתכון.
צום קל וחתימה טובה
לא צריך להוסיף מלח??
היי אור,
אפשר להוסיף קורט מלח אם רוצים. בהצלחה 🙂
היי
תודה על המתכון
הכנתי את העוגה והבצק יצא עבה והמילוי פחות הורגש
מה עושים שהבצק יצא דק?
וכן מה עושים שהמלוי לא ינזול באפיה?
היי יעל,
לרדד את הבצק יותר בפעם הבאה, ואפשר להוסיף עוד קצת אינסטנט פודינג למילוי כדי שיחזיק באפייה.
בהצלחה 🙂
למה אחרי האפייה הסוכר לא נמס מרגישים גושים
היי אלישבע!
זה נורמלי לגמרי, אבל להבא את יכולה להמיס את הסוכר עם ממש מעט מים אם זה מפריע.
בהצלחה 🙂
לא מתפיחים אחרי המלית?
היי מירי!
אין צורך, בדקנו את הוראות ההכנה ואנחנו ממליצים לעבוד לפיהן.
אם עדיין יש בעיה עם המתכון, נשמח מאוד אם תוכלי לעדכן אותנו.
בהצלחה רבה 🙂
*מעולפים
היי ברק!
כיף לדעת 🙂
חג שבועות שמח לך ולמשפחתך!
המתכון שלך פשוט מנצח כל מתכון אחר שניסיתי אני לא מחליף אותו אישתי והילדים פשוט מעולים מהעוגה.
תודה לך.
היי ברק!
תודה על הפרגון לבעלת המתכון, שמחים מאוד שכל המשפחה נהנית ממנו 🙂
מוזמן להצטרף אלינו גם לקבוצת הפייסבוק, שם אנחנו מעלים מתכונים חדשים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אפשר להוסיף סיררופ מעל?
היי אופק אפשר בהחלט!
הרולדות יצאו מעולות ממש בטעם של פעם
היי יעל,
שמחים מאוד שאהבת!
את מוזמנת לשתף את הקהילה שלנו בתמונות 🙂
שבת שלום
הבצק אמור להיות כזה דביק???
עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא ממש דביק
היי אביגיל!
לפעם הבאה, אפשר לשים קצת פחות מים, 3/4 כוס במקום כוס שלמה. אם בכל הבצק עדיין דביק, כדאי להוסיף קמח ולשים במקרר לחצי שעה.
בנוסף, חשוב להרטיב את הידיים לפני שעובדים איתו.
בהצלחה 🙂
אפשר במקום המילוי שלך למרוח שוקולד השחר ?
היי אלי, אפשר כל ממרח שאוהבים כן. בתיאבון ובהצלחה!
כמה פסים יוצא?
היי חיה, ממתכון זה יוצאות שתי עוגות, כל עוגה היא צמה משתי רולדות. בהצלחה ובתיאבון!
שאלה, במצרכים לא רשום שמן, באופן ההכנה רשמת שמן, האם להוסיף שמן לבצק?? תודה
להוסיף חצי כוס שמן לבצק כן, בהצלחה ובתיאבון!