| | |

עוגת שמרים שוקולד פרווה מנצחת

עוגה זו היא המעולה שבמעולות בעוגות שמרים, הכי שווה לנסות לפחות פעם אחת!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.08 על ידי 13 דירוגים
מתכון עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד אין דבר טוב יותר על הבוקר מעוגת שמרים חמה שתעשה לכם יום שוקולדי.

עוגת שמרים מעולה שיוצאת חמה וזהובה ומלאה בשוקולד עשיר ומנחם,

עם ריח כזה נהדר איך שיוצאת מהתנור שלא תוכלו לעמוד בפניה ולא לטעום.

עם חידוש של שומשום מעל, עוגה זו היא המעולה שבמעולות בעוגות שמרים, הכי שווה לנסות לפחות פעם אחת!

ספר המתכונים של ישראלה אזולאי

 

מתכון עוגת שמרים
צילום: ישראלה אזולאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד פרווה מנצחת

עוגה זו היא המעולה שבמעולות בעוגות שמרים, הכי שווה לנסות לפחות פעם אחת!
ציון 4.08 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח מנופה (3 וחצי כוסות)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים פושרים
  • ½ כוס שמן

למילוי:

  • 4 כפות קקאו
  • כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס שמן

למריחה:

  • 1 חלמון (מעורבב עם כפית שמן)
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה שמים חצי ק"ג קמח מנופה, חצי כוס סוכר, כף שמרים יבשים, ביצה, כוס מים פושרים ולבסוף נוסיף חצי כוס שמן ונלוש במיקסר 5 דקות.
  • נותנים מנוחה 10 דקות ואז נלוש שוב ל-5 דקות (סה"כ 3 פעמים) ונתפיח שעתיים.
  • נערבב את כל מרכיבי המילוי למשחה.
  • נחמם בינתיים תנור על 200 מעלות.
  • נחלק את הבצק ל-4 כדורים.
  • נפתח כל כדור לעלה דק ונמרח כל עלה מרבע המילוי, נגלגל לרולדה.
  • נקלע כל 2 רולדות לצמה, ונעביר לתבנית תנור, עם נייר אפייה.
  • נמרח חלמון מעורבב עם כפית שמן, ומעל שומשום.
  • נאפה עד שמשחים, בערך 20-25 דקות, אבל לעקוב!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים שוקולד

3 התפחות? כמה זמן כל תפיחה?
3 לישות כשבינהן הפסקה של 10 דקות, התפחה אחת של שעתיים.
שעתיים לא מתקלקל? אני יודעת ששמרים מתקלקלים ונהרס הבצק בהתפחה ארוכה.
ממש לא, ואם עכשיו חורף, ההתפחה לוקחת יותר זמן. אפשר גם אחרי שעה וחצי.
ללא סירופ?
בלי סירופ.
מה אפשר במקום חלמון?
ביצה שלמה ושומשום.
העוגה פרווה נכון?
כן.
מתכון עוגת שמרים שוקולד
צילום: ישראלה אזולאי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

28 Comments

    1. היי מסטי,
      אפשר לעבד את הבצק ידנית, כמו שהסבתות שלנו היו מכינות 🙂
      בהצלחה!

  1. 5 stars
    זאת העוגת שמרים הכי טעימה שיצא לי בחיים
    רק המים נראה לי שקצת יותר מידי
    הייתי צריכה להוסיף המון קמח ע"מ שלא ידבק לי לידיים.
    חוץ מזה- מושלם!!!

    1. היי,
      נהדר שמחים שנהנית מהעוגה!!
      לגבי המים – תמיד מומלץ להוסיף בהדרגה ולעצור כשמתפתח בצק רך מספיק. לא חייבים לשים את כל כמות המים הרשומה במתכון.
      צום קל וחתימה טובה

  2. היי
    תודה על המתכון
    הכנתי את העוגה והבצק יצא עבה והמילוי פחות הורגש
    מה עושים שהבצק יצא דק?
    וכן מה עושים שהמלוי לא ינזול באפיה?

    1. היי יעל,
      לרדד את הבצק יותר בפעם הבאה, ואפשר להוסיף עוד קצת אינסטנט פודינג למילוי כדי שיחזיק באפייה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אלישבע!
      זה נורמלי לגמרי, אבל להבא את יכולה להמיס את הסוכר עם ממש מעט מים אם זה מפריע.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מירי!
      אין צורך, בדקנו את הוראות ההכנה ואנחנו ממליצים לעבוד לפיהן.
      אם עדיין יש בעיה עם המתכון, נשמח מאוד אם תוכלי לעדכן אותנו.
      בהצלחה רבה 🙂

  3. המתכון שלך פשוט מנצח כל מתכון אחר שניסיתי אני לא מחליף אותו אישתי והילדים פשוט מעולים מהעוגה.
    תודה לך.

    1. היי אביגיל!
      לפעם הבאה, אפשר לשים קצת פחות מים, 3/4 כוס במקום כוס שלמה. אם בכל הבצק עדיין דביק, כדאי להוסיף קמח ולשים במקרר לחצי שעה.
      בנוסף, חשוב להרטיב את הידיים לפני שעובדים איתו.
      בהצלחה 🙂

    1. היי חיה, ממתכון זה יוצאות שתי עוגות, כל עוגה היא צמה משתי רולדות. בהצלחה ובתיאבון!

      1. שאלה, במצרכים לא רשום שמן, באופן ההכנה רשמת שמן, האם להוסיף שמן לבצק?? תודה

4.08 from 13 votes (11 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements