Go Back
מתכון עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד פרווה מנצחת

עוגה זו היא המעולה שבמעולות בעוגות שמרים, הכי שווה לנסות לפחות פעם אחת!
ציון 4.08 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח מנופה (3 וחצי כוסות)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים פושרים
  • ½ כוס שמן

למילוי:

  • 4 כפות קקאו
  • כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס שמן

למריחה:

  • 1 חלמון (מעורבב עם כפית שמן)
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה שמים חצי ק"ג קמח מנופה, חצי כוס סוכר, כף שמרים יבשים, ביצה, כוס מים פושרים ולבסוף נוסיף חצי כוס שמן ונלוש במיקסר 5 דקות.
  • נותנים מנוחה 10 דקות ואז נלוש שוב ל-5 דקות (סה"כ 3 פעמים) ונתפיח שעתיים.
  • נערבב את כל מרכיבי המילוי למשחה.
  • נחמם בינתיים תנור על 200 מעלות.
  • נחלק את הבצק ל-4 כדורים.
  • נפתח כל כדור לעלה דק ונמרח כל עלה מרבע המילוי, נגלגל לרולדה.
  • נקלע כל 2 רולדות לצמה, ונעביר לתבנית תנור, עם נייר אפייה.
  • נמרח חלמון מעורבב עם כפית שמן, ומעל שומשום.
  • נאפה עד שמשחים, בערך 20-25 דקות, אבל לעקוב!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.