מניפות תפוחי אדמה בעשבי תיבול
תפוחי אדמה טעימים כמעט בכל מצב – אפויים או צלויים, מבושלים או מעוכים, מאודים או מוקפצים.
אבל אחת המנות הכי יפות וטעימות שאפשר להכין מהפחמימה הכי מנחמת הזאת היא מניפות תפוחי אדמה מהממות ביופיין ומלאות טעם עסיסי מושלם.
מניפות תפוחי אדמה מכינים בקלילות ומתבלים בעשבי תיבול ריחניים ושמן זית איכותי. חיתוך עדין ומדויק, אפייה קצרה ויש לכם מנת אירוח סופר מרשימה, תוספת מנצחת לכל ארוחה או נשנוש מעולה ומנחם לסתם ערב חולין מפנק
למה באמת כדאי לכם: מניפות תפוחי אדמה
- חיתוך עדין ומדויק, אפייה קצרה ויש לכם מניפות תפוחי אדמה עסיסיות וסופר חגיגיות
- מניפות תפוחי אדמה – אחת המנות הכי יפות וטעימות שאפשר להכין מהפחמימה הכי מנחמת שיש
שורה תחתונה: מניפו תפוחי אדמה יככבו כמנת אירוח מרשימה, כתוספת מנצחת לכל ארוחה או כנשנוש מעולה לערב חולין מפנק
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מניפות תפוחי אדמה בעשבי תיבול
המצרכים
- 7-8 תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה (הכנתי מהזן האדום, אפשר עם כל סוג)
- ⅓ כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות עלי טימין
- 1 כף אורגנו
- ½ כפית כורכום
- כפית פפריקה
- כפית מלח גס (אטלנטי)
- פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות - תוכנית אפייה רגילה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומכניסים לסיר עם מים ומרתיחים 7 דקות. מוציאים את תפוחי האדמה בזהירות ומקררים עד לקירור מוחלט.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות כמעט עד הסוף אבל מקפידים שהתחתית תהיה מחוברת, כך נוצרת מניפה.
- מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים בתבנית על נייר אפייה ומורחים עם מברשת את התערובת בין הפרוסות.
- אופים במשך 10 דקות על 220 מעלות חום גבוה בתבנית ללא כיסוי ולאחר מכן מורידים את החום ל-170 מעלות כשעה וחצי עד שתפוחי האדמה נעשים רכים מבפנים ופריכים וזהובים מבחוץ.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!