פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר עסיסי ומתובל היטב יפנקו בטעמים עשירים ומפתיעים
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
המרוקאים קוראים להם פסטל די בטטה, בטריפוליטאית הם ביסטיל ואצלנו הם פסטלים – מעדן פנטסטי ומנחם שמוכר לנו מאולמות האירועים ועושים טעים בבטן וטוב בפה.
פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר עסיסי ומתובל היטב יפנקו בטעמים עשירים של מעטה בצקי משולב עם פירה תפוחי אדמה רכים, וממולאים בבשר טחון ושפע תבלינים מהפנטים וארומתיים.
הכנה קלילה, טיגון קל ואפייה קצרה ויש לכם את המעדן של השמחות שיבוא מושלם עם ירקות בצד, מתבלים של טחינה, חומוס או מטבוחה, או לגמרי לבד עם ביס חלומי דשן ומנחם!
למילוי נטגן בצלים עד השחמה, נוסיף בשר טחון ופטרוזיליה קצוצה ונתבל. נאדה על אש גבוהה ונפורר את הבשר רק עד שצבעו משתנה. נוריד מהאש ונניח במסננת להגרת שאר הנוזלים. נקרר לחלוטין.
בידיים רטובות ניצור קציצות, נמלא ונסגור. נניח על נייר אפיה משומן מעט ונאפה על 210 מעלות כ-40 דקות או עד שרואים שהקציצות נאפו משני הצדדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: אילנה לוי
שאלות נפוצות: פסטלים
לא מורחים על הקציצות ביצה? אין צורך
אפשר להחליף קמח? כן. אפשר לשים קמח כוסמין או קמח מלא ביחד עם כוסמין. אם שמים קמח מלא עדיף חצי קמח לבן או כוסמין וחצי מלא, כי הקמח המלא לבד לא יתפוס טוב
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
היי תודה על המתכון .נראה טוב. רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח תפו"א ?
ושאלה נוספת אם רוצים לטגן…האם חייבים לטבול בביצהאו שאפשר לטגן ככה בלי?
היי,
נשמח לענות:
אפשר להחליף לקמח תפו"א, ולגבי הטבילה בביצה – זה לא חובה, אבל אין ספק שזה שדרוג רציני שעוזר לשמור על העסיסיות של הפסטלים במהלך הטיגון.
בהצלחה 🙂
היי תודה על המתכון .נראה טוב. רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח תפו"א ?
ושאלה נוספת אם רוצים לטגן…האם חייבים לטבול בביצהאו שאפשר לטגן ככה בלי?
היי,
נשמח לענות:
אפשר להחליף לקמח תפו"א, ולגבי הטבילה בביצה – זה לא חובה, אבל אין ספק שזה שדרוג רציני שעוזר לשמור על העסיסיות של הפסטלים במהלך הטיגון.
בהצלחה 🙂