| | | |

עוגת שוקולד ללא גלוטן וקמח

קבלו את זה! עוגת שוקולד ללא גלוטן ובלי קמח, סופר אוורירית ורכה, והכי חשוב – כל כך קלה להכנה, כל כך טעימה
בהשראת: עינת חנניה
ציון 4.65 על ידי 17 דירוגים
עוגת שוקולד ללא גלוטן

איפה היינו כל השנים ואיך איך לא הכרנו את המתכון המאלף והמעלף הזה עד עכשיו???

מתכון שמשלב את כל העולמות הטעימים – גם עוגת שוקולד ללא גלוטן, גם סופר אוורירית ורכה, גם בלי קמח, וגם – והכי חשוב – כל כך כל כך טעימה ומהממת ביופיה!!

מושלמת פשוט ככה. תחתית רכה רכה של בצק נטול קמח שנמס בפה ונוטפת מתיקות מענגת של שוקולד עשיר, ציליאקיים ברור שיתעלפו עליה, אבל אין ספק שגם אתם!

ספר המתכונים של עינת חנניה

עוגת שוקולד ללא גלוטן
צילום: עינת חנניה

 

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד ללא גלוטן

 

  • סוף סוף מתכון שמשלב את כל העולמות הטעימים
  • תחתית רכה ונמסה בפה של בצק נטול קמח!
  • נוטפת מתיקות עשירה של שוקולד מענג
  • טעימה בטירוף ומהממת ביופיה!!

שורה תחתונה: ציליאקיים יתעלפו עליה. גם אתם

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים?
עוגת שוקולד ללא גלוטן 

עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטן וקמח

קבלו את זה! עוגת שוקולד ללא גלוטן ובלי קמח, סופר אוורירית ורכה, והכי חשוב – כל כך קלה להכנה, כל כך טעימה
ציון 4.65 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

כוס מדידה חד פעמי קר 250 מ"ל
תבנית אלומיניום גדולה

המצרכים

  • 5 ביצים L
  • ½1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מים חמים
  • 3 כוסות קורנפלור (מי שרוצה יכול גם 2 כוסות קמח + כוס וחצי שמן)
  • 1 כוס אבקת שוקולית
  • 1 כוס קקאו
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח

לגנאש שוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (או קצפת צמחית)
  • 150  גרם  שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • 50  גרם  חמאה (או נטורינה)

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים קורנפלור, קקאו, שוקולית ואבקת אפיה.
  • בקערה אחרת מקציפים את הביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במשך 3 דקות. מוסיפים שמן וממשכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח מעט.
  • לקערת היבשים מוסיפים את המים ומערבבים במיקסר, מוסיפים את הקצף ביצים ומערבבים עם מרית לתערובת אחידה.
  • משמנים תבנית אלומיניום גדולה ויוצקים את התערובות
  • מחממים תנור 180 מעלות ואופים כ-30-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
  • להכנת הגנאש - מרתיחים את השמנת מתוקה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והחמאה. ממתינים 2 דקות ומערבבים.
  • כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מחוררים אותה עם קיסם עד התחתית ושופכים את הגנאש מעל העוגה. מצננים את העוגה לטמפ’ החדר ושומרים את העוגה בקירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שוקולד ללא גלוטן
או בתבנית מאפינס אישית. צילום: עינת חנניה
עוגת שוקולד ללא גלוטן
…או בתבנית אלומיניום גדולה  צילום: עינת חנניה
עוגת שוקולד ללא גלוטן
תמיד תמיד טעימה. צילום: עינת חנניה

 

 


הבמה כולה שלכם:

הילדים שלי טרפו את העוגה… כל מתכון אליפות, תודה לך בעיקר שזה ללא גלוטן

סופיה מרקוביץ

עוגת שוקולד ללא גלוטן
צילום: סופיה מרקוביץ

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת שוקולד ללא גלוטן 

הקפה מחכה לעוד עוגה מפנקת ומתוקה? קבלו עוד המלצות מצוינות שיעשו לכם את היום!

Similar Posts

25 Comments

  1. היי
    אני צריכה להכין עוגה כזאת לשלושים ילדים האן הכמות היא לתבנית ענקית חד"פ? או שאני צריכה להכפיל כמויות?

    1. היי חגית,
      כן היא לתבנית ענקית, אבל אם מדובר בילדים טיפה יותר גדולים, אפשר להוסיף עוד שליש לכמויות של כל המצרכים ולאפות עוד עוגה בנוסף בכמות שתספיק לתבנית אינגליש.
      בהצלחה!

  2. המתכון טעון שיפור! א. אי אפשר לערבב כוס מים עם כל היבשים!! ב. העוגה יוצאת מחניקה עם כל הקורנפלור והקקאו. היה מבעס לבזבז את כל החומרים והזמן על מתכון לא מלוטש.

  3. אני עושה במאפינס.. האם אפשר להכניס קוביית שוקולד בכל מאפינס לפני האפיה?
    (שיצא כמו סופלה כזה..)

      1. היי שני,
        אנחנו ממליצים להכין בדיוק לפי המתכון כדי להשיג את התוצאה האידיאלית.
        בהצלחה

      2. האם אפשר לשים במקום 3 כוסות קורנפלור חצי מהכמות פודינג וניל?

    1. היי אתי,
      איזה כיף שנהנית ככה מהעוגה, שמחים מאוד ששיתפת אותנו 🙂

      1. היי יוסי,
        תיקנו את המתכון וכעת מופיעים בו כל המצרכים החסרים. תודה רבה שהערת על כך לתשומת ליבנו!

  4. "בתבנית אלומיניום גדולה". יש את זה ביותר כללי?
    נראה טוב אבל כדאי לדייק כשמעבירים מתכונים…

    1. היי,
      מתנצלים על הבלבול, מדובר בתבנית מרובעת גדולה. בעיקרון, תבניות מרובעות באות בשלושה גדלים – קטן, בינוני וגדול.
      אנחנו לא נותנים מידות מדויקות כי זה משתנה מחברה לחברה, אך פחות או יותר נשאר דומה.
      בהצלחה 🙂

    2. אכן, מין הראוי שמי שטורח לפרסם מתכון, יקדיש יותר תשומת לב ויתן מתכון מדוייק שאינו מעורר תהיות וניחושים

      1. היי שלמה,
        אתה צודק, תודה על התגובה.
        אנחנו פועלים לשפר את האתר כל הזמן 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?