Go Back
עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטן וקמח

קבלו את זה! עוגת שוקולד ללא גלוטן ובלי קמח, סופר אוורירית ורכה, והכי חשוב – כל כך קלה להכנה, כל כך טעימה
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

כוס מדידה חד פעמי קר 250 מ"ל
תבנית אלומיניום גדולה

המצרכים

  • 5 ביצים L
  • ½1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מים חמים
  • 3 כוסות קורנפלור (מי שרוצה יכול גם 2 כוסות קמח + כוס וחצי שמן)
  • 1 כוס אבקת שוקולית
  • 1 כוס קקאו
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח

לגנאש שוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (או קצפת צמחית)
  • 150  גרם  שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • 50  גרם  חמאה (או נטורינה)

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים קורנפלור, קקאו, שוקולית ואבקת אפיה.
  • בקערה אחרת מקציפים את הביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במשך 3 דקות. מוסיפים שמן וממשכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח מעט.
  • לקערת היבשים מוסיפים את המים ומערבבים במיקסר, מוסיפים את הקצף ביצים ומערבבים עם מרית לתערובת אחידה.
  • משמנים תבנית אלומיניום גדולה ויוצקים את התערובות
  • מחממים תנור 180 מעלות ואופים כ-30-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
  • להכנת הגנאש - מרתיחים את השמנת מתוקה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והחמאה. ממתינים 2 דקות ומערבבים.
  • כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מחוררים אותה עם קיסם עד התחתית ושופכים את הגנאש מעל העוגה. מצננים את העוגה לטמפ’ החדר ושומרים את העוגה בקירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.