מרק ירקות עם עדשים אדומות
גם טעים וגם בריא עם חווית טעמים עשירה ורחבה שאי אפשר לא להתמכר אליה!
מזג האוויר קר מדי לטעמכם? אז הכי כדאי לכם לחמם את הגוף והלב עם מרק הירקות הכי מנחם שיעשה לכם את היום!
קבלו מתכון למרק ירקות עשיר בטעם של אגדות, המשלב עדשים אדומות עם דלעת, קישואים, גזרים וכל טוב, במרקם אחיד וסמיך.
מרק גם טעים וגם בריא שתמיד מפתיע בכל ביס מחדש עם חווית טעמים עשירה ורחבה שאי אפשר לא להתמכר אליה!
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר בישול בינוני
המצרכים
- 1 בצל סגול / רגיל (קצוץ)
- 3 שיני שום כתוש
- 2 כפות שמן זית
- 3 גזרים (חתוכים לעיגולים)
- 2 גבעולי סלרי (קצוצים + העלים קצוצים)
- 2 בטטות (חתוכים לקוביות)
- 2 קישואים (חתוכים לקוביות)
- 700 גרם דלעת (חתוכה לקוביות)
- 1 חופן כוסברה (קצוצה)
- 1 כוס עדשים אדומות
- 5-6 כוסות מים (בערך ליטר מים)
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- מעט כורכום (לפי הטעם)
- מרק עוף (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- בסיר גדול נטגנן את הבצל עם 2 כפות שמן, ונוסיף את השום וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה.
- נוסיף את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כדקה.
- נוסיף את שאר הירקות חוץ מהכוסברה והעדשים ומערבבים.
- נוסיף את התבלינים ומערבבים.
- נוסיף את המים ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים נוסיף את הכוסברה הקצוצה והעדשים ונבשל על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים.
- נוציא חצי מכמות הירקות לקערה וטוחנים את השאר.
- נחזיר לסיר את הירקות שהוצאנו ומערבבים הכל יחד.
- מי שאוהב יכול לטחון את הכל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מרק ירקות עם עדשים
לא צריך להשרות את העדשים? לא אין צורך רק לשטוף היטב ולהוסיף למרק לאחר הרתיחה, הם מתרככים יחד עם הירקות. |
הבמה כולה שלכם:
מרק ירקות עם עדשים
"לא חייבים לטחון! נראה ומריח מעולה, תודה!!"
ניצן טבקמן
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סוניה סאני בן הרוש