| | |

עוגת גבינה אפויה אישית ללא קורנפלור

עוגת גבינה אפויה אישית, קטנה וממזרה, קלה להכנה, נטולת קורנפלור, אבל מלאה בשכבת גבינה מתקתקה עם בסיס ביסקוויטים פריך. נהדרת לשבועות ולכל יום שמתחשק קינוח מושלם
בהשראת: לינדה לנגנר
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
עוגת גבינה אפויה אישית ללא קורנפלור

אין שום סיבה לחכות דווקא לשבועות כדי להכין עוגת גבינה אפויה אישית ומצוינת, שסוגרת הפינה בכל פעם שהפה משתוקק למשהו מתוק ורך ליד הקפה, לבוקר לחוץ ולהפוגה מתוקה ביום עבודה לחוץ.

העוגה היפה והקלה הזו, מורכבת מחומרי גלם עשירים ורכים ונטולת קורנפלור, מה שלא מפריע לה לתפוח יפה בתנור ולנחות לכם בצלחת בשילוב מושלם של בסיס ביסקוויטי פריך ושכבה נדיבה של גבינה מתקתקה, רכה, עסיסית ואוורירית.

להעשרת המראה והטעמים – אל תוותרו על קישוט בקצפת, פירות טריים, ריבת פירות ביתית, זילופי שוקולד, ריבת חלב, סילאן וכל מה שיגרום לעוגות האישיות החמודות האלה לקבל מראה מגרה וליצור אווירת אירוח מרשימה וטעימה עוד יותר

 
ספר המתכונים של לינדה לנגנר 
 
עוגת גבינה אפויה אישית ללא קורנפלור
צילום: לינדה לנגנר
 
 

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה אישית

  • יפה וקלה, עשירה בחומרי גלם איכותיים ונטולת קורנפלור
  • שילוב מושלם של בסיס ביסקוויטי פריך עם מעטפה גבינתי מתקתק, עסיסי ואוורירי  
  שורה תחתונה: עוגת גבינה אפויה קטנה וממזרה נהדרת לנשנוש טעים עם קפה, ולשעה שמתעוררת תשוקה למתוק
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוגת גבינה אפויה אישית

 

עוגת גבינה אפויה אישית ללא קורנפלור

עוגת גבינה אפויה אישית ללא קורנפלור

עוגת גבינה אפויה אישית, קטנה וממזרה, קלה להכנה, נטולת קורנפלור, אבל מלאה בשכבת גבינה מתקתקה עם בסיס ביסקוויטים פריך. נהדרת לשבועות ולכל יום שמתחשק קינוח מושלם
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

לבסיס:

  • פתיבר טחון (100 גרם)
  • חמאה מומסת (50 גרם)
  • 1 כף סוכר

למלית:

  • 2 מיכלים גבינת נפוליאון בטעם טבעי (450 גרם סה"כ, בטמפרטורת החדר)
  • כוס סוכר (130 גרם סה"כ)
  • 2 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ מיכל שמנת חמוצה ( + עוד + כפית שמנת. אפשר לשקול 115 גרם, ושהשמנת תהיה בטמפרטורת החדר)
  • ½ כפית גרידת לימון (לא חובה אבל מוסיף)

אופן ההכנה

להכנת הבסיס:

  • לערבב את כל מצרכי הבסיס יחד, לחלק כמות של בערך כף מידה בכל שקע של תבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר, להדק היטב בעזרת תחתית של כוס קטנה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

להכנת המלית:

  • במיקסר לערבל במהירות בינונית את גבינת הנפוליאון עד שהיא רכה וקרמית, להוסיף סוכר ותמצית וניל ולערבל לתערובת חלקה, לא לשכוח מידי פעם לגרד את תחתית ודפנות הקערה עם מרית כדי להבטיח שהכל יעורבב יחד.
  • להוסיף ביצה, לערבל לאחידות ואז להוסיף את הביצה השנייה, לערבל לאחידות, להוסיף שמנת חמוצה (בשלב זה, אם רוצים, מוסיפים גם גרידת לימון) ולערבל לבלילה חלקה ודלילה.
  • לחלק את הבלילה שווה בין בסיסי הפתי בר (כמות של בערך 2 כפות בכל שקע) ולאפות בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות, 18-22 דקות. העוגות לא צריכות להזהיב, הן מוכנות כשהן יציבות, אבל עדיין מעט רוטטות במרכז
  • לקרר על השיש, לכסות את התבנית בניילון נצמד או נייר כסף, להכניס לילה למקרר להתייצבות ולהגיש. אפשר לקשט עם קצפת, פירות טריים, ריבת פירות ביתית, זילופי שוקולד, ריבת חלב, סילאן ועוד...

הערות וטיפים

  • הגבינה, השמנת חמוצה והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר
  • למדוד כמויות בכוס מידה של 240 מ"ל לשתייה חמה 
  • כמות התערובת לבסיס הפתי בר מספיקה בדיוק ל-12 עוגות בתבנית מאפינס שקעים
  • אם לאחר הרכבת העוגות נשארת בלילת גבינה אפשר להכין עוד שתי עוגות ללא בסיס פתי בר בתבניות סיליקון אישיות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה אישית

באיזה תבנית מאפינס לאפות? העוגות נאפו בתוך עטרות נייר מספר 4 בתוך תבנית מאפינס של 12 שקעים

צריך קמח או קורנפלור? אין צורך כי זאת לא עוגה גדולה, תכיני בדיוק לפי המתכון,  ייצא לך מצוין!

האם לשמן את המנז'טים? אין צורך לשמן

עוגת גבינה אפויה אישית ללא קורנפלור
צילום: לינדה לנגנר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?