כללי | ללא גלוטן | עוגות שוקולד | קינוחים | שחיתות
עוגת שוקולד ללא גלוטן וקמח
קבלו את זה! עוגת שוקולד ללא גלוטן ובלי קמח, סופר אוורירית ורכה, והכי חשוב – כל כך קלה להכנה, כל כך טעימה
איפה היינו כל השנים ואיך איך לא הכרנו את המתכון המאלף והמעלף הזה עד עכשיו???
מתכון שמשלב את כל העולמות הטעימים – גם עוגת שוקולד ללא גלוטן, גם סופר אוורירית ורכה, גם בלי קמח, וגם – והכי חשוב – כל כך כל כך טעימה ומהממת ביופיה!!
מושלמת פשוט ככה. תחתית רכה רכה של בצק נטול קמח שנמס בפה ונוטפת מתיקות מענגת של שוקולד עשיר, ציליאקיים ברור שיתעלפו עליה, אבל אין ספק שגם אתם!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד ללא גלוטן
- סוף סוף מתכון שמשלב את כל העולמות הטעימים
- תחתית רכה ונמסה בפה של בצק נטול קמח!
- נוטפת מתיקות עשירה של שוקולד מענג
- טעימה בטירוף ומהממת ביופיה!!
שורה תחתונה: ציליאקיים יתעלפו עליה. גם אתם
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
עוגת שוקולד ללא גלוטן
עוגת שוקולד ללא גלוטן וקמח
קבלו את זה! עוגת שוקולד ללא גלוטן ובלי קמח, סופר אוורירית ורכה, והכי חשוב – כל כך קלה להכנה, כל כך טעימה
לדרג
ציוד
כוס מדידה חד פעמי קר 250 מ"ל
תבנית אלומיניום גדולה
המצרכים
- 5 ביצים L
- ½1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כוס מים חמים
- 3 כוסות קורנפלור (מי שרוצה יכול גם 2 כוסות קמח + כוס וחצי שמן)
- 1 כוס אבקת שוקולית
- 1 כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
לגנאש שוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (או קצפת צמחית)
- 150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 50 גרם חמאה (או נטורינה)
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים קורנפלור, קקאו, שוקולית ואבקת אפיה.
- בקערה אחרת מקציפים את הביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במשך 3 דקות. מוסיפים שמן וממשכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח מעט.
- לקערת היבשים מוסיפים את המים ומערבבים במיקסר, מוסיפים את הקצף ביצים ומערבבים עם מרית לתערובת אחידה.
- משמנים תבנית אלומיניום גדולה ויוצקים את התערובות
- מחממים תנור 180 מעלות ואופים כ-30-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- להכנת הגנאש - מרתיחים את השמנת מתוקה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והחמאה. ממתינים 2 דקות ומערבבים.
- כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מחוררים אותה עם קיסם עד התחתית ושופכים את הגנאש מעל העוגה. מצננים את העוגה לטמפ’ החדר ושומרים את העוגה בקירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
הילדים שלי טרפו את העוגה… כל מתכון אליפות, תודה לך בעיקר שזה ללא גלוטן
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
מקור: עינת חנניה
דחוסה מאוד.
היי,
מצטערים על החוויה! נשמח להציע לך 4 מתכונים נוספים לעוגת שוקולד ללא גלוטן:
מתכון של סיון זרור
מתכון של שירה נוסבוים
מתכון של חגית אלקבץ
מתכון של שרית ברסקה
בהצלחה!
היי
אני צריכה להכין עוגה כזאת לשלושים ילדים האן הכמות היא לתבנית ענקית חד"פ? או שאני צריכה להכפיל כמויות?
היי חגית,
כן היא לתבנית ענקית, אבל אם מדובר בילדים טיפה יותר גדולים, אפשר להוסיף עוד שליש לכמויות של כל המצרכים ולאפות עוד עוגה בנוסף בכמות שתספיק לתבנית אינגליש.
בהצלחה!
תודה
המתכון טעון שיפור! א. אי אפשר לערבב כוס מים עם כל היבשים!! ב. העוגה יוצאת מחניקה עם כל הקורנפלור והקקאו. היה מבעס לבזבז את כל החומרים והזמן על מתכון לא מלוטש.
היי,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. נשמח להציע לך את אחד המתכונים הכי פופולריים באתר שלנו, הוא ווינר אמיתי:
עוגת שוקולד של כפיר דהן
בהצלחה!
אני עושה במאפינס.. האם אפשר להכניס קוביית שוקולד בכל מאפינס לפני האפיה?
(שיצא כמו סופלה כזה..)
היי חיה,
ברוררר, נשמע נהדר.
בהצלחה ושנה טובה!
היי לשים רק קורנפלור יוצא אוורירי?
היי שני,
אנחנו ממליצים להכין בדיוק לפי המתכון כדי להשיג את התוצאה האידיאלית.
בהצלחה
האם אפשר לשים במקום 3 כוסות קורנפלור חצי מהכמות פודינג וניל?
היי תמר,
אפשר, כן. בהצלחה!
האם להפריד חלבונים וחלמונים או הכל יחד?
היי לירון,
אין צורך להפריד את הביצים. בהצלחה! 🙂
אחת העוגות השוות, עוגהשוקולדית ואוורירית. תודה על מתכון מנצח!!!
היי אתי,
איזה כיף שנהנית ככה מהעוגה, שמחים מאוד ששיתפת אותנו 🙂
אין אזכור לסודה לשתיה. מלח. גנאש….
היי יוסי,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעים בו כל המצרכים החסרים. תודה רבה שהערת על כך לתשומת ליבנו!
אם אני רוצה לשים קמח
צריך כוס וחצי שמן בנוסף לכוס שכבר כתובה במתכון או במקום כוס שמן?
היי טל,
במקום כוס השמן.
בהצלחה 🙂
במה ניתן להחליף את השוקולית??
היי נורית,
אפשר להוסיף עוד קקאו וסוכר.
בהצלחה 🙂
"בתבנית אלומיניום גדולה". יש את זה ביותר כללי?
נראה טוב אבל כדאי לדייק כשמעבירים מתכונים…
היי,
מתנצלים על הבלבול, מדובר בתבנית מרובעת גדולה. בעיקרון, תבניות מרובעות באות בשלושה גדלים – קטן, בינוני וגדול.
אנחנו לא נותנים מידות מדויקות כי זה משתנה מחברה לחברה, אך פחות או יותר נשאר דומה.
בהצלחה 🙂
אכן, מין הראוי שמי שטורח לפרסם מתכון, יקדיש יותר תשומת לב ויתן מתכון מדוייק שאינו מעורר תהיות וניחושים
היי שלמה,
אתה צודק, תודה על התגובה.
אנחנו פועלים לשפר את האתר כל הזמן 🙂