| | | | | | | | |

עוגת מספרים פירות חגיגית ומרשימה

עוגת פירות מספרים לימי הולדת ולחגים! עוגת טעימה ומרשימה ביותר!
בהשראת: נעה רעות וקנין
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
עוגת מספרים פירות

עוגת פירות היא העוגה הכי מפנקת שאפשר להגיש ואם מדובר בפירות העשירים והמרעננים של הקיץ, אז בכלל כיף גדול! ועכשיו כשאנחנו במוד קייצי במיוחד, אספנו לכם 5 מתכונים של עוגות עשירות בפירות קיציים ויש רק תיאור אחד לדבר הזה: אמאל'ה ואבאל'ה כמה שהן טעימות!

כל המתכונים פשוטים ביותר, בהכנה מהירה ואפילו מרשימים מאוד למראה עד שלא יאמינו לכם שלא עמלתם זמן רב בהכנתן! מתכוני עוגת פירות בחושה או מושקעת, שכולם שווים במיוחד, גם בריאים יותר מעוגה בחושה רגילה ומה לומר לכם – כל ביס חלומי!

בין המתכונים תמצאו עוגת משמשים ושקדים במרקם מפנק במיוחד וטעם יחודי ממש, עוגת מנגו מטריפה וגם מרשימה, שלא תאמינו כמה קל להכין אותה, עוגת שזיפים בחושה מושלמת, עוגת לימון ואוכמניות שתעיף לכם את הפוני ועוגת יוגורט ודובדבנים שפותחת תחרות רצינית על כל חברותיה לאוסף!

אה וכמעט שכחנו! בא לכם ללמוד סוף סוף איך להכין את הקינוח המושלם לכל יום הולדת? מתכון עוגת מספרים פירות מחכה לכם ממש בסוף, והוא הרבה יותר קל ממה שחשבתם 🙂

1. עוגת מנגו בחושה בנגיעות קוקוס – מפתיעים את האורחים עם מעדן מושלם שרק נראה מושקע אבל דורש כלום עבודה!

עוגת מנגו

עוגת מנגו בחושה בנגיעות קוקוס

היום מתפנקים בביס חלומי וטרופי של עוגת מנגו בחושה בנגיעות קוקוס אקזוטיות
באדיבות: ליאת קאדר

ציוד

  • כוס מדידה של 240 מ"ל

מצרכים

  • 2 ביצים מדיום
  • ½ כוס סוכר פחות 2 כפות גדושות
  • ¼ כוס קוקוס לבן
  • 2 כפות גדושות שבבי קוקוס קלוי
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות פריגת מנגו קפוא למהול עם 1/2 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 1 כוס קמח מנופה
  • ½ שקית אבקת אפיה

לזיגוג:

  • 4 כפות אבקת סוכר
  • כף פריגת מנגו קפוא
  • כף מים

אופן הכנה

  • נקציף ביצים שלמות עם סוכר, נוסיף שמן ומיץ מנגו, נערבב ונוסיף קוקוס, קוקוס קלוי ותמצית וניל ונערבב
  • נוסיף קמח מנופה ואבקת אפייה ונערבב עד ליצירת בלילה חלקה. נשמן אינגליש קייק וניצוק את הבלילה
  • נאפה בתנור שחומם מראש טורבו 160 מעלות עד להזהבה ועד שקיסם נכנס ויוצא יבש. בערך 35-40 דקות. נצנן, נזלף את זיגוג המנגו מעל ונגיש.

לזיגוג:

  • נערבב היטב את חומרי הזיגוג עד ליצירת נוזל סמיך כמו בתמונה
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. עוגת משמשים נדירה וטעימה – עוגה שתעשה לכם את העונה החמה לוהטת במיוחד – עוגת משמשים ושקדים נדירה.

פאי משמשים, עוגת משמשים

עוגת משמשים נדירה וטעימה

משלבת בשלמות משמשים עסיסיים, קרם שקדים עשיר, גרידת לימון ריחני לרעננות נוספת ופרוסות שקדים לקראנצ'יות ממכרת
באדיבות: אבי שריד

ציוד

  • תבנית 26

מצרכים

  • 5 משמשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית סוכר ווניל 10 גרם

לבצק:

  • כוס סוכר
  • 70 גרם מרגרינה נטורינה
  • 1 חלמון
  • ¼1 כוסות קמח
  • מלח קורט
  • 1 שקית ווניל 10 גרם
  • גרידת לימון

לקרם שקדים:

  • ¼1 כוסות שקדים טחונים
  • 2 ביצים
  • תמצית ווניל מעט
  • גרידת לימון
  • 1 כף קונפלור
  • ½ שקית אבקת אפיה 5 גרם
  • ½ כוס סוכר
  • 70 גרם מרגרינה נטורינה

אופן הכנה

  • נחתוך חמש משמשים לרבעים.
  • נוסיף כף סוכר ושקית סוכר ווניל ומערבבים ולמקרר.

להכנת הבצק:

  • מערבבים שליש כוס סוכר, 70 גרם מרגרינה נטורינה, מוסיפים חלמון אחד, כוס ורבע קמח, מעט מלח, שקית ווניל, וגרידת לימון.
  • מערבבים לכלי משונן ומכניסים לתנור ל170 מעלות ל 10 דקות .

להכנת קרם שקדים:

  • נכניס לקערה כוס ורבע שקדים טחונים, שתי ביצים, תמצית ווניל, גרידת לימון, כף קונפלור, חצי שקית אבקת אפיה, חצי כוס סוכר, 70 גרם מרגרינה נטורינה, ומערבבים הכל יחד.
  • לאחר שנוציא את התבנית המשוננת נכניס לתוכה את הקרם שקדים.
  • נסדר את רבעי המשמש ומפזרים פרוסות שקדים ומכניסים לתנור ל170 מעלות ל30-35 דקות .
  • לאחר שהעוגה מתקררת נפזר אבקת סוכר.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. עוגת שזיפים בחושה – קיצית, נימוחה, כזו בטעם כמו שהיו מכינות הסבתות בלי מיקסר, בלי כאב ראש וטונות כלים.

עוגת שזיפים בחושה ונפלאה עם ציפוי קראמבל אגוזים

עוגת שזיפים בחושה

בלי מיקסר בלי כאב ראש וטונות כלים – מתכון בקלי קלות שחייבים לשמור ולנסות!
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

  • 1 תבנית אינגליש קייק סטנדרטית 28×22.5 ס"מ
  • 1 כוס מידה לאפייה (אם אין אז קופסה ריקה של גבינה/ קוטג' 250 גרם מתאימה בנפח)

מצרכים

  • 2 ביצים ללא הפרדה
  • כוס סוכר 66 גרם
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • כוס שמן קנולה 66 גרם
  • ½ כוס מים 120 מ"ל
  • 3 שזיפים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כוס קמח תופח 140 גרם (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

לקראמבל:

  • ½ כוס קמח רגיל 70 גרם
  • 2 כפות אגוזים טחונים – 15 גרם
  • 2 כפות סוכר 25 גרם
  • 3 כפות שמן 24 גרם

אופן הכנה

קראמבל:

  • בקערה לערבב ידנית קמח, אגוזים טחונים, ואת הסוכר.
  • מוסיפים את השמן בהדרגה 2 כפות בהתחלה.
  • צריך שהתערובת תצא פירורית אם יצא ככה לא צריך עוד כף שמן. להשתמש ביד ולחוש אם היא מוכנה.

בסיס העוגה:

  • בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל.
  • נוסיף את השמן והמים ולערבב היטב.
  • נוסיף לקערה את הקמח ונערבב לקבלת לבלילה אחידה אותה ליצוק לתבנית אינגליש קייק ששימנו מקודם.
  • את קוביות השזיפים אפשר לפזר מעל לעוגה ומעל גם את את פירורי הקראמבל שהכנו.
  • מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל 180 מעלות ואופים למשך כ 40-45 דקות. לבדוק ביותר ממקום אחד, עם קיסם. אם יוצא יבש אז מוכן.
  • לפני שחותכים את העוגה תנו לה שתקרר לגמרי, לקשט באבקת סוכר (או במה שרוצים) ולהגיש!
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני עוגות פירות במרחק לחיצה אחת

4. עוגת לימון בחושה ואוכמניות מהממת – כשהחיים זורקים לכם לימונים, מכינים עוגת פירות בחושה מפנקת ונהנים מתענוג אמיתי לצד כוס הקפה של הבוקר!

עוגת לימון

עוגת לימון בחושה ואוכמניות מהממת

חמוצה בעדינות ורעננית
באדיבות: שירן טביבי

מצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח
  • ½ כוס אבקת שקדים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס וחצי סוכר
  • 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • זסט לימון מ-2 לימונים
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב
  • 3 ביצים L
  • 2 חבילות קטנות של אוכמניות 240 גרם

אופן הכנה

  • בקערה מניחים ביחד את החלב, לימון, וניל, זסט לימון וביצים, ומערבבים ואז מניחים בצד כמה דקות.
  • במיקסר עם וו גיטרה, מניחים את הקמח עם הסוכר, שקדים, אבקת אפייה, וחמאה, ומערבבים במהירות איטית עד שהחמאה נטמעת ביבשים.
  • לאחר מכן, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את החומרים הרטובים למיקסר ומערבבים מינימום ערבוב, רק עד שהכל התאחד.
  • מוסיפים את האוכמניות ומעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (בערך 35-45 דקות).
  • מניחים לעוגה להתקרר ואז בוזקים מעל אבקת סוכר.
  • העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר במשך 3-4 ימים.
  • אפשר להחליף את האוכמניות בפטל טרי.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

5. עוגת יוגורט ודובדבנים – עוגת קלילה ומרעננת, עם מרקם כל כך רך וכל כך מפנק! חלום של עוגה.

מתכון עוגת יוגורט

עוגת יוגורט ודובדבנים

יוגורט ודובדבנים זה תמיד שילוב מנצח, בגלל זה הבאנו לכם מתכון קל ומהיר.
באדיבות: הילה ליברטי

ציוד

  • 2 תבניות אינגליש קייק
  • כוס מדידה אוניברסלית

מצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 גביעי יוגורט
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס סוכר עוד כוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון מעט
  • 1 חופן דובדבנים / פירות יער קפואים – לשטוף ולסנן היטב

אופן הכנה

  • נטרוף בקערה גדולה אחת עם מטרפה את הקמח, ביצים ושמן.
  • נוסיף להם את היוגורט, סוכר ותמצית הווניל.
  • נערבב טוב טוב עד להטמעת הקמח ושלא לא יישארו לנו גושים.
  • נוסיף את הדובדבנים וניתן ערבוב קטן.
  • עכשיו לשמן היטב שתי תבניות אינגליש קייק.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך כ 35-40 דקות (לנעוץ עם קיסם ולבדוק).
  • להוציא עוגה שתצטנן ולפזר באבקת סוכר מעל.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

בונוס: עוגת מספרים פירות מהממת – יום הולדת? נישואין? תכינו את הקינוח הכי מדובר ברשת – עוגת מספרים מקושטת שבטוח תקצור ים מחמאות!

עוגת מספרים פירות

עוגת מספרים פירות חגיגית ומרשימה

עוגת פירות מספרים לימי הולדת ולחגים! עוגת טעימה ומרשימה ביותר!
באדיבות: נעה רעות וקנין

מצרכים

לבצק פריך שקדים:

  • חמאה קרה 180 גרם
  • שקדים טחונים 80 גרם
  • אבקת סוכר 70 גרם
  • קמח 270 גרם
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 ביצה L
  • 2 כפיות מיץ לימון

לקרם מסקרפונה פטל ושוקולד לבן:

  • גבינת מסקרפונה 225 גרם
  • 2 חבילות שוקולד לבן 200 גרם
  • מחית פטל 50 גרם
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן :

  • גבינת מסקרפונה 225 גרם
  • שוקולד לבן מומס 150 גרם
  • 1 חבילה שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • ½ כוס חלב
  • תמצית וניל איכותית כפית
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

  • פירות העונה
  • שוקולדים למיניהם
  • נפאז' לזיגוג מעל הפירות

אופן הכנה

בצק פריך שקדים :

  • במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה (חתוכה לקוביות), שקדים טחונים, קמח, אבקת סוכר ומעבדים עד לתערובת פירורית.
  • מערבבים את תמצית הווניל עם הביצה ומוסיפים למיקסר מעבדים עד שהבצק מתגבש, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה עד לעובי של חצי סנטימטר,
  • בוחרים כל סיפרה/אות/צורה שרוצים מדפיסים וגוזרים.
  • את הצורה מניחים על הבצק המרודד וחותכים לפי קווי המתאר עם סכין. חשוב לחתוך את הצורה ישירות על המשטח אותו מכניסים לתנור על מנת שתישמר הצורה.
  • אופים ב-180 מעלות עד לצבע זהוב בהיר (בערך 15 דקות).

קרם מסקרפונה פטל:

  • ממיסים בבן מארי/ מיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד הלבן.
  • בקערת מיקסר מתחילים להקציף את גבינת המסקרפונה.
  • מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, מוסיפים את מחית הפטל ומיץ הלימון ואת השמנת מתוקה והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מעבירים למקרר להתייצבות (כחצי שעה).

קרם מסקרפונה שוקולד לבן:

  • בקערת מיקסר מקציפים מסקרפונה, שוקולד לבן מומס ושמנת מתוקה, מוסיפים תמצית וניל, חלב ופודינג עד לקבלת קרם יציב מאוד.

הרכבת העוגה :

  • מניחים שכבה ראשונה של בצק הפריך האפוי, מזלפים עם צנתר משונן/עגול את קרם המסקרפונה פטל.
  • מניחים מעליו את את השכבה השנייה של הבצק הפריך.
  • מזלפים קרם מסקרפונה שוקולד לבן ומעל מניחים פירות העונה לקישוט/שוקולד וכו'.

טיפים והערות

  • את הקרם הייתי ממליצה לזלף יום או לילה מראש על מנת שירכך מעט את הבצק הפריך.
  • את הפירות להניח בסמוך להגשה, אם זה לא מתאפשר לזגג על הפירות נפאז' על מנת לשמור על הטריות ושהפירות לא ישחירו.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד ממתכוני עוגת פירות באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?