| |

חיתוכיות גבינה אפויה נדירות

מרקם מעלף עם ביס מושלם
בהשראת: נוגה ואזה משיח
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
חיתוכיות גבינה

אין יותר מפנק ומדהים לשבת חגיגית ומיוחד מאשר חיתוכיות נדירות אלה של גבינה שבטח יקשטו לכם את היום!

קבלו מתכון לחיתוכיות גבינה אפויות המקבלות מרקם מעלף בכל ביס המורכב משתי שכבות בצק פריך בעדינות עם מלית גבינה עשירה ורכה.

חיתוכיות קלילות ומענגות עם חווית טעמים בלתי נשכחת שתשאיר את כולם המומים. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מיד מכורים!

מתכון באדיבות: נוגה ואזה משיח

ספר המתכונים של נוגה ואזה משיח

חיתוכיות גבינה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

חיתוכיות גבינה

חיתוכיות גבינה אפויה נדירות

מרקם מעלף עם ביס מושלם
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: נוגה ואזה משיח

ציוד

תבנית 30/40

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 חלמונים (הצהוב)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס חלב

למילוי:

  • 3 ביצים
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 1 קילוגרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
  • 3 כפות אינסטנט פודינג (בטעם וניל, 30 גרם)
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות קמח (45 גרם, או קורנפלור)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק עד לקבלת בצק נעים, ואז שמים 20 דקות במקרר.
  • מערבבים את כל חומרי המלית במטרפה עד לאיחוד ושלט יהיה גושים.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים על נייר אפייה.
  • שמים מעל את המלית ואז מרדדים את החצי השני של הבצק ושמים אותו מעל למלית.
  • אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך חצי שעה. לאחר מכן מכסים בנייר אלומיניום ואופים לעוד חצי שעה. אם הבצק לא קיבל צבע אז אופים עוד קצת בלי כיסוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון חיתוכיות גבינה זה? אל תהססו לשאול!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חיתוכיות גבינה – נוגה ואזה משיח

Similar Posts

22 Comments

  1. תתודה על ההתייחסות המהירה לתגובתי, אבל על השאלה השנייה ששאלתי לא קיבלתי מענה, לגבי ההבדל בין חום התנורים, לא חושבת
    שזאת היא הבעייה, כיוון שהתחתית וגם החלק העליון קיבל צבע אפוי ויפה. היות והבצק הוא רך יחסית (בצק מצויין ופריך) אבל רך, איך בדיוק
    לעשות שייקל להעביר אותו מעל המלית שהיא נוזלית, יש איזו שהיא נוסחת קסם ….(צוחקת), בתודה מראש, מרים.

    1. היי מרים!
      מתנצלים שלא הבנו את השאלה הזו קודם.
      תראי, אם הבצק רך מדי ברמה שאת לא יכולה להניח אותו על המלית ייתכן ויש לאפות אותו עוד טיפה. לא הרבה, ממש טיפה. אין ממש נוסחת קסם 🙂
      נשמח לשמוע ממך אם את מנסה להכין!
      בהצלחה רבה 🙂

  2. שלום לעורכת המתכון, הכינותי את העוגה, לאחר האפייה, התחתית יוצאת רטובה, האם לא היה נכון יותר לאפות מעט את התחתית
    לפני הוספת המלית, ושאלה שנייה, איך מכינים את ההחלק השני של הבצק על מנת להשטיח אותו מעל למלית, הבצק רך והיה קשה
    להעביר אותו, אשמח מאוד לתובנות לפעם הבאה, העוגה מצויינת ובאמת מיוחדת, בתודה מראש על מענה בעניין, מרים.

    1. היי מרים, תודה רבה על הפרגון!
      ראשית, כיף לדעת שבכל זאת נהנית מהעוגה ולא התאכזבת ממנה לגמרי.
      שנית, ייתכן מאוד שאת צודקת לגבי אפייה מוקדמת של הבצק בשני החלקים. ההבדל בתוצאה יכול לנבוע מההבדל בין התנורים, או שאולי העוגה הייתה זקוקה לעוד זמן אפייה.
      קשה לנו לומר מפה, אבל את בהחלט הולכת על בטוח אם את אופה את הבצק קודם ואז שמה את המלית.
      נשמח מאוד לדעת איך יצאה לך בפעם השנייה 🙂

  3. 3 כפות אינסטנט פודינג (בטעם וניל, 30 גרם)
    4 כפות קמח (45 גרם, או קורנפלור)
    בהצלחה!

    1. 3 כפות אינסטנט פודינג (בטעם וניל, 30 גרם)
      4 כפות קמח (45 גרם, או קורנפלור)
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?