| | | | |

עוגת שוקולד בחושה ללא קמח בכלל

עוגה בחושה בלי מאמץ ועם ניחוח שוקולד והדרים שמתפזר בכל הבית.
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 3.90 על ידי 10 דירוגים
עוגת שוקולד ללא קמח, עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה – כשטעם שוקולד עשיר וענוג מתמזג נפלא עם טעם תפוזי מרענן וניחוח הדרים משכר חושים – מקבלים עונג מושלם בפה וביס חלומי של עוגת שוקולד וגרידת תפוזים משגעת, ריחנית, רכה ועסיסית, יפה ומטריפה, ולא פחות חשוב נטולת גלוטן וסוכר.

זוהי עוגת שוקולד בחושה ללא גלוטן בחושה בלי מאמץ ועם ניחוח שוקולד והדרים שמתפזר בכל הבית, כשהסוד לשלמות הזאת הוא במרכיבים מעולים של קקאו איכותי ושוקולד מעולה כשבמקום קמח – אפילו לא קמח שקדים – מכילה קוקוס אקזוטי וגרדת תפוז רעננה, שנותנים לה אווריריות ורכות אינסופית.

ו…אם תרצו שלמות עוד יותר מושלמת, תוכלו אחרי האפיה, כשהעוגה חמה, לשפוך מעל שמנת להקצפה ולתת לה רטיבות ספוגית נוספת. תרצו להמשיך להתענג עליה כל השבוע? אין בעיה! לאחר יממה הכניסו פרוסה לחימום קל במיקרו והיא תצא לכם טעימה ועסיסית בשיגעון!

ספר המתכונים של שרית ברסקה 

עוגת שוקולד ללא קמח
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שוקולד ללא קמח, עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה ללא קמח בכלל

עוגה בחושה בלי מאמץ ועם ניחוח שוקולד והדרים שמתפזר בכל הבית.
ציון 3.90 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • שוקולד 90% ומעלה (90 גרם )
  • 2 כפות קקאו טבעי
  • 5 כפות ממתיק (טחון דק)
  • 2 כפות אינסטנט בטעם שוקולד
  • מים (20 מ"ל)
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • חמאה (20 גרם )
  • 2 כפות קוקוס
  • גרדת תפוז מתפוז אחד
  • 2 כפות שמנת להקצפה 38%
  • 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן

אופן ההכנה

  • נמיס את השוקולד ביחד עם החמאה הממתיק והשמנת.
  • לתערובת השוקולד המומס נוסיף את יתר המרכיבים למעט הגרדת תפוז ונערבב טוב עד לקבלת תערובות אחידה.
  • נשמן תבנית אינגליש קייק ונעביר אליה את התערובת ומעל נפזר את גרדת התפוז.
  • נכניס לתנור לאפיה למשך 35 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות.
  • נוציא ונקרר ורק אז נפרוס את העוגה.

הערות וטיפים

  • לאחר יממה מומלץ לתת חימום קל לפרוסת עוגה במיקרו כמו לעוגה חמה.
  • אחרי האפייה כשהעוגה חמה שפכתי מעל שמנת להקצפה 38% לתת לה רטיבות לא חובה.
  • אין קושי בהכנת העוגה קלילה וטעימה טעם קליפות התפוז דומיננטי .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד בחושה

שפכת שמנת קרה (בהמלצות)?
כן, שמנת להקצפה לתת רטיבות זה לא חובה ניסתי וזה הלך לא רע ונתן רטיבות לעוגה .
אפשר להוריד מכמות הממתיק ולשים במקום הקקאו שוקולית?
כן, תפחיתי סוכר ותוסיפי שוקולית.
כמה לשפוך שמנת לאחר האפייה?
אין מידה מעט לתת לה קצת לחות וגם לא חובה.
עוגת שוקולד ללא גלוטן
צילום: שרית ברסקה

הבמה כולה שלכם:

"יצא מעולה , מקווה שגם טעים תודה לשרית האלופה, שבת שלום!"
ביאטריס גולן


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…

עוד מתכונים מעניינים באתר

צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר! 

מקור: עוגת שוקולד בחושה מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?