| | | |

קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם

מתכון מושלם של קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם – המנה האולטימטיבית לחורף עם כדורי קובה מבורגול וסולת, מילוי בשר מתובל היטב ומרק עשיר בירק וירקות בתיבול שיטריף לכם את החושים
בהשראת: כרמית דהאן
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
קובה חמוסטה

קבלו מתכון לא פחות ממושלם של קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם – המנה האולטימטיבית לימים קרים, שתעשה לכם חורף נעים וטעים.

כי בחורף קריר, אין כמו להכניס הביתה מאכלים משביעים וטעימים בטירוף שיעשו לכם טוב על הלב ושמח על הנשמה, והכי הכי – טעים-טעים בפה!

כדורי קובה מושלמים מבורגול וסולת בהכנה קלילה, מילוי בשר טחון מתובל היטב, וכל הטוב הזה שוחה במרק עשיר בירק וירקות בתיבול שיטריף לכם את כל החושים. מנה מנצחת שלגמרי עומדת בפני עצמה, אבל תבוא מעולה גם לצד חומוס עשיר וקצת חריף…

ספר המתכונים של כרמית דהאן

קובה חמוסטה
צילום: כרמית דהאן

למה באמת כדאי לכם: מתכון לקובה חמוסטה

  • המנה האולטימטיבית לימים קרים, שתעשה לכם חורף נעים וטעים
  • כדורי קובה מושלמים מבורגול וסולת בהכנה קלילה, מילוי בשר טחון מתובל היטב, וכל הטוב הזה שוחה במרק עשיר בירק וירקות בתיבול שיטריף לכם את כל החושים
  • מה צריך יותר מאשר קערת קובה חמוסטה שתעשה לכם טוב על הלב ועל הנשמה?

שורה תחתונה: מתכון קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מרק קובה חמוסטה

קובה חמוסטה

קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם

מתכון מושלם של קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם – המנה האולטימטיבית לחורף עם כדורי קובה מבורגול וסולת, מילוי בשר מתובל היטב ומרק עשיר בירק וירקות בתיבול שיטריף לכם את החושים
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: כרמית דהאן

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)

המצרכים

לקובה

  • 2 כוסות בורגול דק
  • כוס סולת
  • מלח
  • מעט כורכום

למילוי

  • 350 גרם בשר טחון (אפשר לטגן ואפשר להשאיר חי, תלוי מה אוהבים)
  • 1 בצל (מגורר וסחוט מנוזלים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט

למרק

  • 1 בצל ( קצוץ דק)
  • 2 שיני שום (קצוצות דק)
  • ½ צרור כוסברה
  • 3 עלי מנגולד קצוצים
  • גבעולי כרפס קצוצים
  • מספר עלי נענע קצוצים
  • דלעת
  • קישואים
  • מיץ מ-3 לימונים
  • מלח
  • כורכום
  • אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

  • משרים את הבורגול במים קצת מעל הבורגול, משרים כעשרים דקות, מסננים מהמים, סוחטים היטב, מוסיפים את הסולת המלח והכורכום מערבבים לבצק נוח ומניחים לחצי שעה של מנוחה
  • למילוי מערבבים את כל חומרי המילוי יחד, עכשיו מרטיבים את הידיים במים, לוקחים מהבצק, משטחים על כף היד שמים בשר, מגלגלים לקובה ומשטחים מעט עם היד
  • מתחילים להכין את המרק - מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום, קוביות דלעת וקישואים ואת כל הירק ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  • מתבלים את המרק במלח, אבקת מרק וכורכום, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה לריכוך הירקות, מוסיפים את הלימון, מכניסים את הקובות ומבשלים עוד כ-20 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קובה חמוסטה
צילום: כרמית דהאן
קובה חמוסטה
צילום: כרמית דהאן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?