מתכון מושלם של קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם – המנה האולטימטיבית לחורף עם כדורי קובה מבורגול וסולת, מילוי בשר מתובל היטב ומרק עשיר בירק וירקות בתיבול שיטריף לכם את החושים
בהשראת: כרמית דהאן
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
קבלו מתכון לא פחות ממושלם של קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם – המנה האולטימטיבית לימים קרים, שתעשה לכם חורף נעים וטעים.
כי בחורף קריר, אין כמו להכניס הביתה מאכלים משביעים וטעימים בטירוף שיעשו לכם טוב על הלב ושמח על הנשמה, והכי הכי – טעים-טעים בפה!
כדורי קובה מושלמים מבורגול וסולת בהכנה קלילה, מילוי בשר טחון מתובל היטב, וכל הטוב הזה שוחה במרק עשיר בירק וירקות בתיבול שיטריף לכם את כל החושים. מנה מנצחת שלגמרי עומדת בפני עצמה, אבל תבוא מעולה גם לצד חומוס עשיר וקצת חריף…
350גרם בשר טחון(אפשר לטגן ואפשר להשאיר חי, תלוי מה אוהבים)
1בצל (מגורר וסחוט מנוזלים)
מלח
פלפל שחור
בהרט
למרק
1בצל( קצוץ דק)
2שיני שום (קצוצות דק)
½צרורכוסברה
3עלי מנגולד קצוצים
גבעולי כרפס קצוצים
מספר עלי נענע קצוצים
דלעת
קישואים
מיץ מ-3 לימונים
מלח
כורכום
אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
משרים את הבורגול במים קצת מעל הבורגול, משרים כעשרים דקות, מסננים מהמים, סוחטים היטב, מוסיפים את הסולת המלח והכורכום מערבבים לבצק נוח ומניחים לחצי שעה של מנוחה
למילוי מערבבים את כל חומרי המילוי יחד, עכשיו מרטיבים את הידיים במים, לוקחים מהבצק, משטחים על כף היד שמים בשר, מגלגלים לקובה ומשטחים מעט עם היד
מתחילים להכין את המרק - מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום, קוביות דלעת וקישואים ואת כל הירק ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
מתבלים את המרק במלח, אבקת מרק וכורכום, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה לריכוך הירקות, מוסיפים את הלימון, מכניסים את הקובות ומבשלים עוד כ-20 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: כרמית דהאןצילום: כרמית דהאן
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
פשוט- נפלא!
היי שולי,
איזה כיף, שמחים שנהנית 🙂