| | | | |

קבב רומני אסלי של סבתא לאה

מתכון לקבב רומני אמיתי, הישר מרומניה. קל להכנה והכי טעים שיש!
בהשראת: סבתא לאה
ציון 4 על ידי 20 דירוגים
קבב רומני

קבב רומני אסלי של סבתא לאה במיוחד ליום העצמאות!

מיטיטיי – קבב רומני אסלי. קיבלתי את המתכון מבעל מסעדה מקומית ברומניה. הקבב עסיסי, משובח, מלך המנגל וטעים גם על מחבת פסים.

כל אחד יכול להכין את הקבב הזה בקלות. מערבבים את כל המרכיבים היטב, מכינים קבבים עגולים או מאורכים, צולים ויש ארוחה נהדרת שמשאירה חיוך על הפנים.

ספר המתכונים של סבתא לאה

 

קבב רומני
צילום: סבתא לאה

למה באמת כדאי לכם: קבב רומני

    • אין מתכון יותר טעים מהמתכון המקורי האסלי של קבב הרומני.
    • הקבבים מוגשים עם רוטב מוז'דיי, רוטב מעולה על בסיס חרדל או עם טחינה.
    • מתכון פשוט מאוד בהכנה, כל אחד יכול להכין בבית ולהרגיש ברומניה.

שורה תחתונה: יום העצמאות מגיע, תשאירו מקום לקבב הרומני. אצלנו במשפחה אין מנגל בלי הקבב הזה. מומלץ!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן


אז איך מכינים?

 

קבב רומני

קבב רומני אסלי של סבתא לאה

מתכון לקבב רומני אמיתי, הישר מרומניה. קל להכנה והכי טעים שיש!
ציון 4 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

המצרכים

לקבב

  • 1 קילוגרם בשר טחון (מנתח שפונדרה שהוא שומני וצוואר 15%-20% שומן.)
  • 7-8 שיני שום (כתושות. לפי הטעם.)
  • 1 כף חרדל (גדושה )
  • 1 כפית מלח (גדושה )
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון (אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון.)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה (אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון.)
  • ¼ כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף.)
  • 1 כוס מי סודה לשתייה (קרים. מים מוגזים.)
  • ¼ זר פטרוזיליה קצוץ דק (קצוצה דק. אפשר לוותר, תוספת שלי למתכון, במקור הרומנים לא שמים פטרוזיליה.)

רוטב מוז'דיי

  • ½1 ראש שום (כתוש)
  • ¼ כוס חומץ
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • ¼ כוס מים
  • מלח (אפשר גם פלפל שחור, חצי כפית סוכר.)

אופן ההכנה

הכנת הקבב

  • מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב, לשים כמה דקות (כמו לישה של בצק), מכסים היטב ושמים במקרר ל-12-24 שעות.
  • יוצרים קבבים עגולים או מאורכים, ממליצה לא להדק אותן מידי על מנת שהקציצות יהיו אווריריות.
  • שעה לפני צליית הקבבים יש להוציא מהמקרר, מלהיטים מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב וצולים 3-4 דקות מכל צד. יש להקפיד לצלות את הקבב על חום בינוני ולא על חום גבוה כדי שלא ישרף.

הכנת הרוטב

  • שמים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב ומגישים לצד הקבב.

הערות וטיפים

- כדי שהקבבים יהיו מושלמים, שימו קערה קטנה עם מעט שמן ומים, טבלו מעט את הידיים ואז תיצרו את הקבב.
- ניתן להקפיא את הקבב לשימוש עתידי לפני הכנתו על המנגל או מחבת פסים.
  • בקבב רומני חשוב שהבשר הטחון יהיה שומני, הרומנים בד"כ לא שמים תבלינים אלא רק שום, מלח, פלפל שחור בנדיבות, אבל בעל המסעדה הסביר לי שהתבלינים מעשירים את הקבב, אני עשיתי בגרסה עם התבלינים ויצא פצצה, בגרסה ללא התבלינים אצלי במישפוחה פחות אהבו אז כל אחד לשיקולו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קבב רומני
צילום: סבתא לאה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סבתא לאה

Similar Posts

13 Comments

  1. כמון בקבב רומני?
    חסר סודה לשתייה.
    הקבב הרומני הכי טוב שהיה בארץ היה של מרצ'לו לרר ז"ל מבאר שבע.

    1. היי יענקל'ה!
      לקבב הרומני יש אינספור גירסאות שונות, במיוחד ברומניה עצמה. האמת היא שהרבה לא יודעים אך הרומנים אכן משתמשים בכמון במטבח שלהם.
      אנחנו מודעים לכך שכל אחד מכין את הקבב הזה אחרת, ולכן חשוב לנו לתת במה לכל המתכונים כך שכל אחד יוכל לבחור את מה שהכי מתאים לו 🙂

    1. היי מאיר 🙂
      אנחנו הישראלים רגילים למתכון מאוד מסוים של קבב רומני, אבל הרבה לא יודעים שרומנים משתמשים בכמון ויש מגוון של גירסאות שונות לקבב המפורסם שלהם.
      המתכון הספציפי הזה מגיע ממסעדה מקומית ברומניה והוא אותנטי לגמרי.
      ממליצים לתת לו צ'אנס 🙂

  2. בחיים לא שמעתי על קבב רומני עם כמון ועם פפריקה ופטרוזיליה, וכל התבלינים שלא נהוג לשים בקבב רומני. זה מתכון מזרחי שמתחפש לרומני אבל הטעם יצא עירקי…

    1. היי!
      האמת היא שהרבה לא יודעים אבל רומנים אכן משתמשים בכמון ופפריקה במטבח שלהם, ובפרט בגירסאות השונות של הקבב המפורסם שלהם.
      המתכון הזה נלקח ממסעדה מקומית ברומניה, כך שאנחנו ממש ממליצים לנסות אותו 🙂

  3. זה קבב אבל לא רומני
    הרומנים מוסיפים גם סודה לשתיה ציר עצמות צ'ימברו שהוא תבלין רומני אולי זה טעים אבל לא רומני

    1. היי פז 🙂
      אנחנו הישראלים רגילים למתכון מאוד מסוים של קבב רומני, אבל הרבה לא יודעים שרומנים משתמשים בכמון ויש מגוון של גירסאות שונות לקבב המפורסם שלהם.
      המתכון הספציפי הזה מגיע ממסעדה מקומית ברומניה והוא אותנטי לגמרי.
      ממליצים לנסות!

    1. היי!
      אנחנו יודעים שזה מפתיע, אבל הרומנים משתמשים בכמון במטבח שלהם. יש המון גירסאות שונות של קבב רומני, חלק מהן השתרשו בארץ וחלק לא.
      המתכון הספציפי הזה הגיע ממסעדה אותנטית ברומניה כך שממש שווה לנסות אותו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?