Go Back
קובה חמוסטה

קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם

מתכון מושלם של קובה חמוסטה מהמם, מחמם ומנחם – המנה האולטימטיבית לחורף עם כדורי קובה מבורגול וסולת, מילוי בשר מתובל היטב ומרק עשיר בירק וירקות בתיבול שיטריף לכם את החושים
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)

המצרכים

לקובה

  • 2 כוסות בורגול דק
  • כוס סולת
  • מלח
  • מעט כורכום

למילוי

  • 350 גרם בשר טחון (אפשר לטגן ואפשר להשאיר חי, תלוי מה אוהבים)
  • 1 בצל (מגורר וסחוט מנוזלים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט

למרק

  • 1 בצל ( קצוץ דק)
  • 2 שיני שום (קצוצות דק)
  • ½ צרור כוסברה
  • 3 עלי מנגולד קצוצים
  • גבעולי כרפס קצוצים
  • מספר עלי נענע קצוצים
  • דלעת
  • קישואים
  • מיץ מ-3 לימונים
  • מלח
  • כורכום
  • אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

  • משרים את הבורגול במים קצת מעל הבורגול, משרים כעשרים דקות, מסננים מהמים, סוחטים היטב, מוסיפים את הסולת המלח והכורכום מערבבים לבצק נוח ומניחים לחצי שעה של מנוחה
  • למילוי מערבבים את כל חומרי המילוי יחד, עכשיו מרטיבים את הידיים במים, לוקחים מהבצק, משטחים על כף היד שמים בשר, מגלגלים לקובה ומשטחים מעט עם היד
  • מתחילים להכין את המרק - מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום, קוביות דלעת וקישואים ואת כל הירק ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  • מתבלים את המרק במלח, אבקת מרק וכורכום, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה לריכוך הירקות, מוסיפים את הלימון, מכניסים את הקובות ומבשלים עוד כ-20 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.