| |

סלט חצילים פיקנטי שתמיד מככב

סלט חצילים מושלם, עם טעמים מדויקים שנגמר בדקות ספורות. פיקנטי ומתובל בצורה מושלמת, מתאים בצורה מושלמת כתוספת על כל שולחן ועם כל ארוחה.
ציון 4.44 על ידי 71 דירוגים
סלט חצילים פיקנטי

מי אוהב מתכונים עם חצילים ? מי לא! צלוי, אפוי, או מטוגן, אין על חציל בכל הצורות והטעמים.    

וכששואלים אותנו מה התוספת האהובה עלינו בארוחת שישי – התשובה הראשונה שעולה היא תמיד סלט חציל. ואם הוא פיקנטי או חריף, עוד יותר טוב!

סלט חצילים פיקנטי 10 דקות ומוכן. סלט מנצח, מושלם לכל ארוחה, ובעיקר כהפתעה בשולחן ערב שבת. רוצו לנסות!

ספר המתכונים של לבשל ולאפות עם ליטל

 

סלט חצילים מרוקאי
קרדיט: לבשל ולאפות עם ליטל

למה באמת כדאי לכם: סלט חצילים

  • סלט חצילים מטוגנים חובה בכל שולחן ובכל ארוחה!
  • מתכון לסלט חצילים שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו, גם אחרי שכבר סיימנו.
  • פשוט וקל. סלט חצילים מרוקאי שמוסיף טעם ועניין לכל שולחן ארוחה.
  • אין כמו סלטי חצילים עם חלה רכה של שישי.

שורה תחתונה: רוצו לקנות חצילים כמה שיותר מהר לפני שיגמר אחרי המתכון המטורף הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 אז איך מכינים?

סלט חצילים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטי שתמיד מככב

סלט חצילים מושלם, עם טעמים מדויקים שנגמר בדקות ספורות. פיקנטי ומתובל בצורה מושלמת, מתאים בצורה מושלמת כתוספת על כל שולחן ועם כל ארוחה.
ציון 4.44 על ידי 71 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: תוספות
מטבח: ים תיכוני, ישראלי, מהמטבח הערבי

המצרכים

  • 2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
  • 5-6 שיני שום פרוסות
  • מיכל 240 מ"ל עגבניות מרוסקות
  • 1 כף גדושה רסק מרוכז
  • 1 כוס מים
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • חצי כף תבלין שום גבישי
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • - שמים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל20 דק' להגרת נוזלים.
  • - מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג
  • - בסיר שמים שמן בכמות נדיבה, מתחילים בטיגון הפלפל הירוק כחמש דק'. מוסיפים עגבניות ופרוסות שום ומטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
  • - מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, תבלינים ומים ומערבבים.
  • - מוסיפים את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.
  • - לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מקררים ומעבירים לכלי אטום. מאכסנים במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 


שאלות נפוצות: סלט חצילים פיקנטי

האם אפשר לאפות במקום לטגן את החצילים?

כן, אפשר לאפות במשך 20 דקות על חום עליון תחתון.

האם להשתמש בפלפל ירוק רגיל או חריף? 
פלפל ירוק רגיל. כדי להוסיף חריפות אפשר להוסיף צ'ילי או כמה חתיכות קטנות של פלפל חריף.

הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
סלט חצילים פיקנטי
קרדיט: חגית אלמקייס
"בעלי הכין יצא מושלםםםם..תודה ?"

חגית אלמקייס
גולשת בפייסבוק

"תודה על המתכון המשפחה שלי עפו על זה, תבורכי! תני לנו עוד ממטעמייך הטעימים תודה!"
חדווה גולן
גולשת בפייסבוק

"סלט חצילים אש! מרגיש מיוחד במינו שיצא לי לטעום מהדבר הנדיר הזה"

אורי אשוול
גולש בפייסבוק

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים מרוקאים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

 
מוזמנים לעקוב בקבוצה הרשמית 

Similar Posts

9 Comments

    1. היי ציפורה,
      זה לא רטטוי, אלא סלט חצילים.
      יש הבדלים במרכיבים ובאופן ההכנה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?