Go Back
סלט חצילים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטי שתמיד מככב

סלט חצילים מושלם, עם טעמים מדויקים שנגמר בדקות ספורות. פיקנטי ומתובל בצורה מושלמת, מתאים בצורה מושלמת כתוספת על כל שולחן ועם כל ארוחה.
ציון 4.44 על ידי 71 דירוגים
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: תוספות
מטבח: ים תיכוני, ישראלי, מהמטבח הערבי

המצרכים

  • 2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
  • 5-6 שיני שום פרוסות
  • מיכל 240 מ"ל עגבניות מרוסקות
  • 1 כף גדושה רסק מרוכז
  • 1 כוס מים
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • חצי כף תבלין שום גבישי
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • - שמים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל20 דק' להגרת נוזלים.
  • - מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג
  • - בסיר שמים שמן בכמות נדיבה, מתחילים בטיגון הפלפל הירוק כחמש דק'. מוסיפים עגבניות ופרוסות שום ומטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
  • - מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, תבלינים ומים ומערבבים.
  • - מוסיפים את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.
  • - לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מקררים ומעבירים לכלי אטום. מאכסנים במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.