| | |

אורז עם בשר טחון ב-20 דקות

אורז רך עם בשר טחון עסיסי ומתובל היטב, עם שפע של ירק ושכבת טעמים עשירה.
בהשראת: דורית אלישע
ציון 5 על ידי דירוג אחד
בשר טחון עם אורז, אורז עם בשר טחון

על המנה המהממת הזאת אפשר לדבר שעותתת, אבל תכלס להכין אותה בתוך חצי שעה בלבד!! כל מי שיראה, ובטח כל מי שיטעם, רק יגיד מביס לביס כמה יופי, כמה צבע, כמה עושר, כמה טעיםםםם.

ועל מה אנחנו מדברים? אה…… על מנה נהדרת של אורז עם בשר טחון, אפשר גם לקרוא לה אורז בולונז שמכינים בכ"כ קלות שלא ברור איך עד עכשיו לא עלינו על השילוב המשגע הזה של שני המאכלים הטעימים, המנחמים והקלאסיים ביותר שיש –

אורז רך, איכותי ומלא בעושר טעמים, עם בשר טחון עסיסי ומתובל היטב, עם שפע של ירק שמוסיף לא רק צבעוניות נפלאה, אלא גם שכבת טעמים עשירה נוספת.

כל הטוב הזה יהיה מושלם לארוחת צהריים מלאה ומשביעה, למנה עיקרית באירוח חגיגי ולימים שרוצים לאכול מה זה טוב, אבל ממש לא לעבוד קשה.

ספר המתכונים של דורית אלישע

בשר טחון עם אורז, אורז עם בשר טחון
צילום: דורית אלישע

למה באמת כדאי לכם: אורז עם בשר טחון

  • לטובת צמחונים, אפשר בקלות להחליף את הבשר בפטריות בשרניות, יוצא מושלם
  • לפעמים אנחנו לא מבינים איך בחצי שעה עבודה יוצאת לנו אליפות של מנה כמו זו של אורז עם בשר טחון שפשוט עושה לנו בפה חגיגה…
  • שילוב מופלא של שני מרכיבים קלאסיים יוצר מנה שיגעון עם אורז רך, בשר עסיסי, ירק צבעוני ותיבול מופתי

שורה תחתונה: אורז בולונז? זה לא רק נראה טעים זה גם נראה מושלם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בשר טחון עם אורז, אורז עם בשר טחון

אורז עם בשר טחון ב-20 דקות

אורז רך עם בשר טחון עסיסי ומתובל היטב, עם שפע של ירק ושכבת טעמים עשירה.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

סיר בישול בינוני
מחבת רחבה

המצרכים

לאורז:

  • 2 כוסות אורז פרסי (קלאסי של סוגת)
  • 3 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן

לבלונז:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 2 בצלים
  • 2 שיני שום
  • 2 גמבות
  • 2 גזרים
  • 3 כפות שמן
  • 2 עגבניות
  • ½ צרור שמיר
  • בהרט (קורט )
  • פלפל שחור (מעט)
  • 1 כפית כורכום
  • מלח (קורט)

אופן ההכנה

להכנת האורז:

  • להכניס לסיר 2 כוסות אורז פרסי קלאסי של סוגת , 3 כוסות מים, כפית מלח, 3 כפות שמן.
  • לתת רתיחה ולהנמיך ללהבה בינונית 15-17 דקות.

להכנת הבולונז:

  • במחבת עם כף שמן לטגן את הבצלים הקצוצים לשקיפות להוסיף 2 שיני שום קצוץ.
  • להוסיף את הגזרים מגורדים גס ואת הגמבות חתוכות לקוביות קטנות.
  • לטגן 10-15 דקות לריכוך הירקות ולהניח בצד.
  • עם כף שמן לטגן את הבשר טחון לפורר עם מזלג עד לשינוי הצבע.
  • להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, חצי צרור שמיר קצוץ ואת הבצל הגמבה והגזר.
  • לתבל במעט מלח, קורט פלפל שחור, קורט בהרט, כפית כורכום ולבשל עוד 10 דקות.
  • להוסיף לסיר האורז שבישלנו ולערבב עם מזלג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: אורז עם בשר טחון

אפשר לעשות כמובן יותר אורז, נכון? או שזה ייצא לא טוב?
אפשר עם יותר אורז יצא טוב וטעים.
יש לי בעיה עם שמיר וממש לא יכולה להכניס את הירק הזה לאף תבשיל. מה אפשר לשים במקום?
פטרוזיליה.
האם יש תחליף לביצה בבצק?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.

 


הבמה כולה שלכם:
בשר טחון עם אורז, אורז עם בשר טחון
צילום: יוכי אלפסי דודפור

"גם אני הכנתי לפי המתכון שלך דורית אלישע
אלופה אלופה וטעים מאוד תודה יקירה!"
יוכי אלפסי דודפור

בשר טחון עם אורז, אורז עם בשר טחון
צילום: בת שבע וינר

"פשוט מעולה!"
ליאת פרי רום

אורז עם בשר טחון
צילום: ליאת פרי רום

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?