| | | |

דג מרוקאי חריף הכי קל וטעים

מתכון לדג מרוקאי חריף ומסורתי, מתאים במיוחד להגשה לאורחים בערב שבת.
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
דג מרוקאי
כיום יותר ויותר אנשים מבססים את עיקר התזונה שלהם על מזון מן הים. הדגים מלאים בחלבון אומגה 3, ועשירים בויטמינים ומינרלים ובאופן כללי קלים יותר לעיכול לגוף האדם. 
 
הדג המרוקאי החריף הוא מאכל פופולרי במיוחד בישראל אשר הגיע מיוצאי צפון אפריקה. המנה מוגשת בדרך כלל עם לחם טרי או חלה. 
 
נשמע לכם מעניין? במיוחד עבורכם הכנו מתכון לדג מרוקאי חריף, קליל להכנה והכי אהוב על ידי האורחים אז קדימה מתחילים!

ספר המתכונים של נועם זיגדון 

דג מרוקאי חריף הכי קל וטעים
צילום: נועם זיגדון

למה באמת כדאי לכם: דג מרוקאי

  • המתכון הכי אהוב בערב שבת בישראל ומשתלב מצויין עם חלת השבת.  
  • ניתן להגיש את הדג המרוקאי כמנה ראשונה או כמנה עיקרית. זוהי מנה ביתית שתגרום לאורחים שלכם להרגיש בבית.
  • מנת הדג המרוקאית היא מאכל נעים לחיך עם שלל טעמים עשירים המגיעים מהחריף ומהתבלינים.
שורה תחתונה: הדג המרוקאי הפך לסמל בשולחן השבת הישראלי, והוא אחד מהמאכלים הכי טעימים על שולחן השבת.

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

דג מרוקאי

דג מרוקאי חריף הכי קל וטעים

מתכון לדג מרוקאי חריף ומסורתי, מתאים במיוחד להגשה לאורחים בערב שבת.
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

1 סיר גדול
1 נייר כסף

המצרכים

  • 6-7 חתיכות דג מושט
  • 2 יחידות גמבות פרוסות
  • 1 יחידה פלפל חריף ירוק פרוס
  • 2-3 יחידות עגבניות בשלות פרוסות
  • 1/2 ראש שום פרוס
  • 1 צרור כוסברה פרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 2 כוסות פול ירוק טרי או קפוא
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כף מלח
  • 1/2 כפית אבקת מרק
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה

  • שמים את הגמבות, השום, ¾ צרור כוסברה קצוצה, הפול, העגבניות והפלפל חריף בתחתית הסיר, ולסדר מעל את הדגים.
  • לערבב את הפפריקה, הכורכום, המלח, השמן והמים, לשפוך מעל הדגים ולפזר את שאר הכוסברה הקצוצה.
  • לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש על 200° כחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 


שאלות נפוצות: דג מרוקאי

אני אלרגי לפול, יש אפשרות להכין את הדג בלי פול?
כן כמובן, אפשרי גם להחליף אותו בקטניה אחרת כמו חומוס.

הבמה כולה שלכם:

"מדהים! אני מוסיפה גם תפוחי אדמה ומטבלת בקארי"
הודיה ברוכיאן

 

"יצא מעדן"
שריתה רחניאן

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 
מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב בקבוצה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון | יוטיוב

Similar Posts

2 Comments

  1. מתכון דגים בלי לימון ופלפלים חריפים..??.ממש לוקה בחסר.
    שלא נדבר על נייר הכסף שמרעיל את התבשיל ובנוסף לכל איך הולך דג עם אבקת מרק עוף? לפי ההלכה זה כשר בכלל??

    1. היי פרידה!
      תודה על התגובה שלך. במתכון יש פלפלים, גמבות ופלפלים חריפים, אבל את צודקת בהערתך לגבי הלימון. עם זאת, תמיד אפשר להוסיף אך לא כולם אוהבים כששמים מראש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?