| | | | | | | |

קציצות עדשים כתומות טבעוניות ובריאות

קציצות עדשים כתומות טבעוניות ובריאות מלאות ברכות עסיסית, עשירות בחלבון ומפוצצות בסיבים תזונתיים. מושלמות בכריך או על פירה נימוח. הכינו אותן בקלילות פעם אחת ולא תרצו להפסיק!
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.62 על ידי 13 דירוגים
קציצות עדשים כתומות

נכון, לא כולנו טבעונים, אבל מי אמר שאי אפשר לאמץ מהמטבח הנהדר הזה כמה מנות נהדרות, טעימות ובריאות?

למשל, המתכון המהמם הזה של קציצות עדשים כתומות וקמח חומוס עשירות בחלבונים מהצומח וקטניות משביעות ומפוצצות בנוגדי חימצון, מינרלים חיוניים והמון סיבים תזונתיים.

הכינו אותן בקלילות פעם אחת ולא תרצו להפסיק! קחו ביס ותתמכרו לעסיסיות ולרכות המענגות, ואל תשכחו שהן מושלמות בתוך כריך עם טחינה ירוקה או בצלחת על מצע של פירה נימוח ורך

ספר המתכונים של עידית מרום

קציצות עדשים טבעוניות
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: קציצות עדשים

 

  • קציצות עדשים כתומות טבעוניות וקמח חומוס עשירות בחלבונים מהצומח וקטניות משביעות
  • הכינו אותן בקלילות פעם אחת ולא תרצו להפסיק

שורה תחתונה: עשו לכם מנהג: צהריים טבעוני בכל יום שני

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? קציצות עדשים

קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות טבעוניות ובריאות

קציצות עדשים כתומות טבעוניות ובריאות מלאות ברכות עסיסית, עשירות בחלבון ומפוצצות בסיבים תזונתיים. מושלמות בכריך או על פירה נימוח. הכינו אותן בקלילות פעם אחת ולא תרצו להפסיק!
ציון 4.62 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 כוס עדשים כתומות מבושלות ומסוננות מנוזלים
  • גזר גדול
  • 2 מקלות סלרי
  • 1 קישוא
  • 1 בצל
  • כוס ירק לבחירה: פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/עירית
  • ¾ כוס קמח חומוס
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים: גריל עוף, פפריקה מתוקה, מעט כמון ומעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

אופן ההכנה

  • מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בכפית שמן זית.
  • בקערה גדולה מניחים את העדשים הכתומות, קוצצים את כל הירקות דק במעבד מזון וסוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים גם שמן זית וטחינה ומתבלים. מוסיפים קמח חומוס ומערבבים לקבלת תערובת רכה ומעט דביקה. בידיים משומנות יוצרים קציצות ומסדרים על התבנית.
  • מכניסים לאפיה בתנור שחומם על 180 מעלות ל20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 5 דקות נוספות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:

"יצא מושלם"

אלונה ישראלי כהן

קציצות עדשים כתומות
צילום: אלונה ישראלי כהן
קציצות עדשים
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?