| | |

בורקס גבינה טורקי (ללא מרגרינה!)

בורקס גבינה טורקי ממכר בהכנה פשוטה, ללא מרגרינה בכלל, ייתן לכם ביס חלומי שחום ויפהפה עם קראנצ'יות מהממת מבחוץ ומילוי עשיר ורך מבפנים. מושלם לפנק את הילדים בבית או החיילים בבסיס
בהשראת: שרה יוסף
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
בורקס גבינה

תקראו לו בורקס שמן או בורקס "עגלה", בורקס גבינה טורקי או תורכי, או בכלל בורקס גבינות או מאפה גבינה.

מה זה משנה בכלל איך תקראו לו – אתם תמיד תמיד תתעלפו מכל ביס ממנו – בורקס גבינה טורקי ממכר וקריספי בהכנה ביתית פשוטה, ללא מרגרינה בכלל!!

התוצאה – מאפה שחום ומהמם ביופיו, זרוע שומשום מתפצפץ בפה, ומוגש בטעמים יוצאי דופן של קראנצ'יות מהממת מבחוץ עם מילוי גבינות עשיר ורך מבפנים. כמה זיתים וביצים קשות ליד, טחינה סמיכה וירקות טריים – ולא צריך יותר מזה כלום לפנק את הילדים, לשלוח לחיילים לבסיס ולהתענג בעצמכם!

ספר המתכונים של שרה יוסף

בורקס גבינה
צילום: שרה יוסף

למה באמת כדאי לכם: בורקס גבינה

 

  • כמה זיתים וביצים קשות ליד, טחינה סמיכה וירקות טריים – ולא צריך יותר מזה כלום
  • ביס חלומי שחום ומהמם בקראנצ'יות מהממת מבחוץ ומילוי גבינות עשיר ורך מבפנים

שורה תחתונה: דרך מושלמת לפנק את הילדים בבית או את החיילים בבסיס

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? בורקס גבינה + סרטון הדרכה

בורקס גבינה

בורקס גבינה טורקי (ללא מרגרינה!)

בורקס גבינה טורקי ממכר בהכנה פשוטה, ללא מרגרינה בכלל, ייתן לכם ביס חלומי שחום ויפהפה עם קראנצ'יות מהממת מבחוץ ומילוי עשיר ורך מבפנים. מושלם לפנק את הילדים בבית או החיילים בבסיס
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק''ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות עראק
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מי סודה
  • 2 כוסות מים

למילוי הגבינות:

  • 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 200 גרם גאודה מגורדת
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת
  • ½ תפוח אדמה מבושל

להברשה:

  • ביצה עם מעט מים
  • שומשום
  • קצח

אופן ההכנה

  • לשים בקערה את כל המצרכים של הבצק וללוש לקבלת בצק רך ונעים רך ונעים לא דביק, לכסות ולתת לכסות לתת לנוח חצי שעה
  • לחלק לכדורים, בערך 12. לקחת תבנית של התנור, לשים שקית ניילון עם חצי כוס שמן .להניח את הכדורים בשקית אחד ליד השני ולמזוג מעל עוד חצי כוס שמן, לסגור את השקית ולהכניס למקרר לכמה שעות מנוחה, אפילו ללילה.
  • להוציא מהמקרר, לרדד דק, למרוח בקצה מילוי גבינה (או תפוחי אדמה לבחירתכם), לגלגל כמו רולדה ואם רוצים לעשות שבלול.
  • להניח בתבנית על נייר אפיה ולפזר שומשום או קצח ולהכניס למקפיא לפחות שעה .
  • לחמם תנור 200 מעלות, למרוח ביצה ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה .

הערות וטיפים

אפשר לגוון במילוי תפוח אדמה עם 1 בצל יבש קצוץ,  1 תפוח אדמה גדול מבושל, 1 ביצה ומעט מלח ופלפל שחור
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בורקס גבינה
צילום: שרה יוסף
בורקס גבינה
צילום: שרה יוסף

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

 

מקור: שרה יוסף

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?