| | |

מתכון לחם בית של מלי מאירוב

גם רך גם קריספי ומפנק: מתכון ללחם מנצח מושלם לכל יום ובמיוחד לשבת!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
לחם בית

מתכון ללחם בית הכי טעים וביתי שאתם חייבים להכין! לחם קריספי וקראנצ'י טעים ברמות בדיוק כמו בארוחת הבוקר במסעדות (ואפילו יותר טוב!)

לכבוד סוף השבוע הקרב ובא, בוודאי מתחשק לכם להכין מאפה ביתי שיוצא חם מהתנור! אתם בטח לא ששים במיוחד להכין לחם בית, כי בכל זאת ההכנה לא פשוטה לכל אחד, אבל אל דאגה במתכון יש שלבי הכנה מפורטים ומדויקים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה לא פחות ממצוינת!

אם תשאלו מה המאפה הביתי הכי טעים, התשובה תהיה לחם בית ללא ספק! במקום עוד לחמים קנויים שמתקררים בתוך שניות, ולפני שאנו אוכלים אותם צריך לחמם אותם שוב במיקרו או תנור… לכן כדאי לכם לאזור קצת מוטיבציה ולרוץ להכין את הלחם הכי ביתי וטעים שיש!

ספר המתכונים של מלי מאירוב

מתכון ללחם בית
צילום: מלי מאירוב
 

למה באמת כדאי לכם: מתכון ללחם בית

 

  • מתכון ללחם הכי ביתי שיש: אם נעשה אנלוגיה, אף לחם קנוי לא יתקרב לטעם של לחם ביתי!

  • שלבי הכנה: לחמים ביתיים הם לא כל כך פשוטים להכנה, לכן במתכון יש שלבי הכנה מפורטים!

  • לכבוד סוף שבוע: סוף שבוע פותח לנו את המוטיבציה והחשק לבשל ולאפות, לכן אל תחכו ולכו למטבח!

  • תוספות: היתרונות של לחמים הן שלא משנה איזה תוספת תשימו, הכל יהיה טעים!

שורה תחתונה: מתכון ללחם בית הכי ביתי וטעים קריספי מבחוץ ורך מבפנים, שלא תוכלו לעמוד בפניו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחם בית

מתכון לחם בית של מלי מאירוב

גם רך גם קריספי ומפנק: מתכון ללחם מנצח מושלם לכל יום ובמיוחד לשבת!
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
נייר אפיה מקומח

המצרכים

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (או חצי שקית שמרית)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס מים
  • ½1 כף שמן זית (או רגיל)
  • ½1 כפית מלח
  • קמח (לפידור על הלחם )

אופן ההכנה

  • במיקסר או בלישה ביד נשים 3 כוסות קמח - בכוס מדידה או בכוס חד פעמי לשתייה חמה.
  • נוסיף למיקסר כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית, כף סוכר ונערבב.
  • נוסיף כוס מים ונתחיל ללוש, ואז נשים כף וחצי שמן זית או רגיל - נמשיך ללוש (אם צריך נוסיף מים בטיפות) נוסיף כפית וחצי מלח ונמשיך ללוש עד לבצק רך וחלק וגמיש.
  • פרט חשוב: תזכרו להתחיל כוס מים וכל כמה שניות לישה תוסיפו מים רק במידת הצורך, וסך הכל להמשיך ללוש 8 דקות !!
  • להרים את הבצק מהקערה, בעזרת הידיים למשוך את הדפנות של הבצק כלפיי מטה כך שלמעלה יהיה חלק.
  • ולשמן קערה נקיה ולהעביר את הבצק לקערה, לכסות במגבת.
  • ולאחר חצי שעה למשוך שולי בצק ולהניח על אמצע הבצק, מ 4 צדדים. ולהניח שוב לחצי שעה.
  • שוב לאחר החצי שעה השנייה להעביר את הבצק לנייר אפיה מקומח ועם הידיים לעצב צורת לחם עגול.
  • למרוח קמח על כל הלחם, לכסות עם מגבת ולהתפיח 40 דקות, בינתיים לחמם תנור 220 מעלות ולהניח קערה עם מים ברצפת התנור.
  • לאחר התפיחה לקחת סכין חדה ולעשות 3 חריצים בלחם, ולהכניס לתנור עד שמקבל צבע יפה, להוציא ולהעביר את הלחם לרשת.

הערות וטיפים

פרט חשוב: תזכרו להתחיל כוס מים וכל כמה שניות לישה תוסיפו מים רק במידת הצורך, וסך הכל להמשיך ללוש 8 דקות !!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון ללחם 

אפשר להכין בצק ומיד לשים במקרר ולאפות אחר כך?
לאחר ההוצאה מהמקרר את מעצבת ומתפיחה שעה לאחר העיצוב.

האם המתכון מתאים לקמח מחיטה מלאה?
כן, רק תצטרכי להוסיף יותר מים לבצק כדי שיצא קצת דביק.

אפשר לשים בתבנית עגולה מחוררת של פיצה? והאם צריך לשים מים?
כן אפשר בתבנית עגולה, מים תשימי בקערת נירוסטה על רצפת התנור.

לא הבנתי את החלק השלישי של למשוך את שולי הבצק על הבצק, תוכלי להסביר? 
כשהבצק בקערה את מושכת קצה ומקפלת על הבצק, ככה מ-4 צדדים …זה גורם לאווריריות ללחם

 


הבמה כולה שלכם:

 

מתכון ללחם בית
צילום: ירדנה ג'נאח

"לחם בית מושלם של מלי מאירוב, תשמעו את הרעש של הקריספיות!"
ירדנה ג'נאח

 
מתכון ללחם בית
צילום: רחל כהנא ייני

"לחם משגע וקל להכנה, תודה לך מלי על מתכון נהדר!!"
רחל כהנא ייני

מתכון ללחם ביתי
צילום: ציפי חזות

"מתכון של מלי מאירוב האלופה! תודה על המתכון!"
ציפי חזות

מתכון ללחם ביתי
צילום: מורן לב

"לחם של מלי מאירוב הריח משגע את כל הבית!!"
מורן לב

מתכון ללחם ביתי
צילום: אלינור גרינבאום

"מתכון נהדר!!"
אלינור גרינבאום

מתכון ללחם ביתי
צילום: יאירה פינטו חיון

"גם אני הכנתי, תודה על מתכון מושלם!!"
יאירה פינטו חיון

מתכון ללחם בית
צילום: ירדנה ג'אנח
מתכון ללחם ביתי
צילום: עופר סרי

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

    1. היי אלי,
      מינימום חצי שעה, אחרי זה תבדוק לפי הצבע של המעטפת. אם הוא זהוב-שחום, אפשר לבדוק את הלחם עם היד כדי לראות אם הוא יציב לגמרי.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?