| | | |

עוגת מייפל בחושה עם אגסים פרווה

עוגת מייפל בחושה פרווה עם אגסים, קוקוס וקינמון, ללא סוכר מעובד וקמח לבן, אבל במרקם רך ומושלם של מייפל ריחני, קינמון אקזוטי, אגס עסיסי ופצפוצי שוקולד ואגוזים קראנצ'יים מעל
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
עוגת מייפל בחושה

מריחים את השבת בפתח? עוד לא הכנתם משהו מתוק לסוף השבוע? מתארחים ורוצים להרשים?

זה בדיוק הזמן להתפנק עם מאפה סופר מיוחד וטעים של עוגת מייפל בחושה פרווה עם אגסים וקינמון, ללא סוכר מעובד, ללא קמח לבן, אבל עם שפע טעמים ממכרים ובריאים ומרקם רך ומושלם של מייפל ריחני, קינמון אקזוטי ואגס עסיסי.

כשעל כל טוב הזה פזורים בנחת פצפוצי שוקולד או אגוזים קראנצ'יים – אין ספק שהשבוע יתחיל לכם הכי טוב שאפשר…

ספר המתכונים של עידית מרום

עוגת מייפל בחושה
צילום: עידית מרום

 

למה באמת כדאי לכם: עוגת מייפל בחושה

 

  • שילוב מושלם של מייפל ריחני, קינמון אקזוטי ואגס עסיסי
  • לא אוהבים אגסים? אפשר להחליף בתפוחים או בכל פרי אחר

שורה תחתונה: עם העוגה הזאת – השבוע שלכם יתחיל הכי טוב שאפשר…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת מייפל בחושה

 

עוגת מייפל בחושה

עוגת מייפל בחושה עם אגסים פרווה

עוגת מייפל בחושה פרווה עם אגסים, קוקוס וקינמון, ללא סוכר מעובד וקמח לבן, אבל במרקם רך ומושלם של מייפל ריחני, קינמון אקזוטי, אגס עסיסי ופצפוצי שוקולד ואגוזים קראנצ'יים מעל
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

ציוד

תבנית אינגליש גדולה / תבנית מרובעת בינונית

המצרכים

  • 3 אגסים לא רכים מדי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (אפשר להחליף בתפוחים או בפרי אחר)
  • 2 ביצים
  • 1 כף סוכר קוקוס
  • כוס מייפל טהור
  • כוס שמן קוקוס/ זית מעודן
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס נוזל קוקוס (אפשר במקום חלב צמחי או מיץ תפוחים)

יבשים:

  • ¼1 כוס קמח כוסמין מלא (גרסה נטולת גלוטן ניתן להמיר בכוס קמח קוקוס + חצי כוס קמח שקדים)
  • ¼ כוס כוס פתיתי קוקוס
  • ¼ כוס תוספות שאוהבים - פצפוצי שוקולד/אגוזים/חמוציות

אופן ההכנה

  • מפזרים את הקינמון + כף סוכר קוקוס על קוביות האגסים ומניחים בצד .
  • בקערה טורפים את כל המצרכים הרטובים היטב, מוסיפים את קוביות האגסים, מקפלים את החומרים היבשים פנימה עד לאיחוד.
  • מעבירים לתבנית אינגליש גדולה או תבנית מרובעת בינונית, מרופדת בנייר אפייה.
  • מפזרים מלמעלה את פצפוצי השוקולד או תוספת אחרת לבחירתכם.
  • מכניסים לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של כ-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה. מחכים לקירור מלא ופורסים לפרוסות.

הערות וטיפים

  • אופציה ללא גלוטן – להמיר את הקמח בכוס אחת של קמח קוקוס ועוד חצי כוס קמח שקדים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה מחכה לעוד מעדן מפנק ומתוק? קבלו עוד המלצות מצוינות שיעשו לכם את היום!

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

2 Comments

  1. ההמלצה ללא גלוטן עם קמח קוקוס לא הגיונית, קמח קוקוס לא מהווה תחליף 1:1, הוא צורך הרבה יותר נוזלים ובדרך כלל גם יותר ביצים.

    1. היי דורית,
      התחליף הוא כוס קמח קוקוס + חצי כוס קמח שקדים, כך שיש איזון ואין צורך להוסיף נוזלים או ביצים.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?