| |

פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת

מתכון לפוקצ'ה מהממת במספר צעדים פשוטים. מכינים בצק, מתפיחים ואופים, ויש לכם מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה!
בהשראת: סמדר רומי
ציון 4.61 על ידי 147 דירוגים
פוקצ'ה

הלחם האיטלקי הידוע שכבש את לב הישראלים. רק תחשבו על הריח ברגע שיוצא מהתנור…  דבר שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו!

פוקצ'ה אוורירית וזהובה היא דרך מצוינת לפתוח כל ארוחה, שילוב של פריכות ורכות ובצק שאף פעם לא מאכזב.

ניתן לבחור איזה תוספות שאתם רוצים, אין כזה דבר תוספת לא נכונה. מבסיס פשוט של שמן זית ומלח גס ועד לירקות קלויים, חצילים, ארטישוק או בצל, כל אחד יכול לבחור את התוספת האהובה עליו.

ספר המתכונים של סמדר רומי

פוקצ'ה ביתית

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

פוקצ'ה

פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת

מתכון לפוקצ'ה מהממת במספר צעדים פשוטים. מכינים בצק, מתפיחים ואופים, ויש לכם מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה!
ציון 4.61 על ידי 147 דירוגים
לדרג
כמות 3 פוקצ'ות
סוג: מנת פתיחה
מטבח: איטלקי
באדיבות: סמדר רומי

ציוד

קערה לערבוב הבצק
סיר טיגון/גריל

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 2.5 כוסות קמח (כ- 350 גרם)
  • 1 כף שמרים (10 גרם)
  • 1 כפית סוכר  (5 גרם)
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
  • כוס שמן זית (למריחה)
  • 1 כפית מלח גס

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים בקערה ולשים את הבצק (ביד או במיקסר) למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים אותו לקערה נפרדת מרוחה במעט שמן.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 15 דקות.
  • לאחר שהבצק תפח יש לחלק אותו לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין.
  • פותחים את הבצק ביד ויוצרים מכל כדור צורה מאורכת אליפטית. נותנים לבצק לנוח כ 5 דקות
  • אופים בסיר גריל או בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כ-12 דקות או עד להזהבה.

הערות וטיפים

  • במידה והבצק יבש מדי בזמן הלישה ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים
  • כדאי להשאיר את הבצק באזור חמים בבית בימי החורף כדי לעזור לו לתפוח
  • מומלץ לאחר האפייה למרוח שמן זית ולפזר מלח גס
  • ניתן להוסיף תוספות כמו פלפלים, בצל, ארטישוק, עגבניות וכו'
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פוקצ'ה ביתית

צריך להוסיף שמן לבצק?
אפשר להוסיף כף שמן.
האם יש לאפות את הפוקצ'ות בתנור או במחבת?
אפיתי בסיר גריל אבל אפשר גם במחבת או בתנור.

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת

כון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: פוקצ'ה ביתית – סמדר רומי

Similar Posts

28 Comments

  1. הכנתי את הפוקצ'ה לסעודה רביעית וזה סגר לנו את השבוע בצורה הכי טובה שאפשר,
    הוספתי מעל גבינה צהובה מגורדת, בצל סגול ובטטה ויצא מושלם!

  2. היי , רציתי לדעת האם מדובר בלהשים את המלח גס בבצק עצמו או רק לאחר שהינו מוכן עלינו לפזר מלח גס?

    1. היי,
      כאן במתכון הזה מדובר בהתפחה מהירה, אבל אפשר בהחלט להתפיח למשך זמן רב יותר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי יעל,
      אפשר מלח רגיל, רק אולי כדאי לשים קצת פחות ממה שמופיע במתכון.
      בתיאבון!

    1. היי נירית,
      אפשר בכוס מדידה אוניברסלית, או כל כוס אחרת שיש לך בבית, העיקר שתשתמשי בה לכל אורך המתכון בלי להחליף כדי לשמור על הפרופורציות הנכונות בין המרכיבים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רבקה,
      ואת צודקת לגמרי! את החורים את יכולה לעשות בקלות עם מזלג.
      בהצלחה 🙂

  3. לגבי שמן זית, לא ברור באיזה שלב להוסיף. האם רק בסוף למריחה או גם בתוך העיסה (רוב המתכונים מכילים שמן בתוך העיסה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?