בורקס גבינה טורקי (ללא מרגרינה!)

תקראו לו בורקס שמן או בורקס "עגלה", בורקס גבינה טורקי או תורכי, או בכלל בורקס גבינות או מאפה גבינה.
מה זה משנה בכלל איך תקראו לו – אתם תמיד תמיד תתעלפו מכל ביס ממנו – בורקס גבינה טורקי ממכר וקריספי בהכנה ביתית פשוטה, ללא מרגרינה בכלל!!
התוצאה – מאפה שחום ומהמם ביופיו, זרוע שומשום מתפצפץ בפה, ומוגש בטעמים יוצאי דופן של קראנצ'יות מהממת מבחוץ עם מילוי גבינות עשיר ורך מבפנים. כמה זיתים וביצים קשות ליד, טחינה סמיכה וירקות טריים – ולא צריך יותר מזה כלום לפנק את הילדים, לשלוח לחיילים לבסיס ולהתענג בעצמכם!

למה באמת כדאי לכם: בורקס גבינה
- כמה זיתים וביצים קשות ליד, טחינה סמיכה וירקות טריים – ולא צריך יותר מזה כלום
- ביס חלומי שחום ומהמם בקראנצ'יות מהממת מבחוץ ומילוי גבינות עשיר ורך מבפנים
שורה תחתונה: דרך מושלמת לפנק את הילדים בבית או את החיילים בבסיס
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? בורקס גבינה + סרטון הדרכה

בורקס גבינה טורקי (ללא מרגרינה!)
המצרכים
לבצק:
- 1 ק''ג קמח
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 2 כפות עראק
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות שמן
- 1 כוס מי סודה
- 2 כוסות מים
למילוי הגבינות:
- 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- 200 גרם גאודה מגורדת
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
- ½ תפוח אדמה מבושל
להברשה:
- ביצה עם מעט מים
- שומשום
- קצח
אופן ההכנה
- לשים בקערה את כל המצרכים של הבצק וללוש לקבלת בצק רך ונעים רך ונעים לא דביק, לכסות ולתת לכסות לתת לנוח חצי שעה
- לחלק לכדורים, בערך 12. לקחת תבנית של התנור, לשים שקית ניילון עם חצי כוס שמן .להניח את הכדורים בשקית אחד ליד השני ולמזוג מעל עוד חצי כוס שמן, לסגור את השקית ולהכניס למקרר לכמה שעות מנוחה, אפילו ללילה.
- להוציא מהמקרר, לרדד דק, למרוח בקצה מילוי גבינה (או תפוחי אדמה לבחירתכם), לגלגל כמו רולדה ואם רוצים לעשות שבלול.
- להניח בתבנית על נייר אפיה ולפזר שומשום או קצח ולהכניס למקפיא לפחות שעה .
- לחמם תנור 200 מעלות, למרוח ביצה ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה .
הערות וטיפים


רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: שרה יוסף