Go Back
בורקס גבינה

בורקס גבינה טורקי (ללא מרגרינה!)

בורקס גבינה טורקי ממכר בהכנה פשוטה, ללא מרגרינה בכלל, ייתן לכם ביס חלומי שחום ויפהפה עם קראנצ'יות מהממת מבחוץ ומילוי עשיר ורך מבפנים. מושלם לפנק את הילדים בבית או החיילים בבסיס
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק''ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות עראק
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מי סודה
  • 2 כוסות מים

למילוי הגבינות:

  • 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 200 גרם גאודה מגורדת
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת
  • ½ תפוח אדמה מבושל

להברשה:

  • ביצה עם מעט מים
  • שומשום
  • קצח

אופן ההכנה

  • לשים בקערה את כל המצרכים של הבצק וללוש לקבלת בצק רך ונעים רך ונעים לא דביק, לכסות ולתת לכסות לתת לנוח חצי שעה
  • לחלק לכדורים, בערך 12. לקחת תבנית של התנור, לשים שקית ניילון עם חצי כוס שמן .להניח את הכדורים בשקית אחד ליד השני ולמזוג מעל עוד חצי כוס שמן, לסגור את השקית ולהכניס למקרר לכמה שעות מנוחה, אפילו ללילה.
  • להוציא מהמקרר, לרדד דק, למרוח בקצה מילוי גבינה (או תפוחי אדמה לבחירתכם), לגלגל כמו רולדה ואם רוצים לעשות שבלול.
  • להניח בתבנית על נייר אפיה ולפזר שומשום או קצח ולהכניס למקפיא לפחות שעה .
  • לחמם תנור 200 מעלות, למרוח ביצה ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה .

הערות וטיפים

אפשר לגוון במילוי תפוח אדמה עם 1 בצל יבש קצוץ,  1 תפוח אדמה גדול מבושל, 1 ביצה ומעט מלח ופלפל שחור
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.