עוגת גבינה אפויה הכי קלה
מתכון לעוגת גבינה בשלוש שכבות יפייפיות ומפנקות - קליל שכל אחד יכול להכין!
עוגת גבינה אפויה הכי קלה
מתכון לעוגת גבינה בשלוש שכבות יפייפיות ומפנקות - קליל שכל אחד יכול להכין!
לדרג
ציוד
תבנית 26
המצרכים
עוגה:
- 1 חבילה ביסקוויט (250 גרם)
- 1 חבילה חמאה (100 גרם)
- 3 ביצים
- 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
- ¾ כוס סוכר
- גרידת לימון (מעט)
- 1 חבילה פודינג וניל (80 גרם)
ציפוי:
- 3 גביעים שמנת חמוצה (600 מ"ל)
- 4 כפות סוכר
אופן ההכנה
עוגה:
- טוחנים דק ביסקוויטים (פתי בר או רגיל) עם חמאה מומסת.
- מהדקים את התערובת בתבנית וגם לצדדים קצת.
- מכניסים לתנור שחומם 180 מעלות לעשר דקות.
- מערבבים ביצים עם גבינה לבנה, שמנת חמוצה, מוסיפים לזה את הסוכר והפודינג וניל, והגרדת לימון.
- את התערובת מוזגים לתבנית, ומכניסים לאפייה של 50 דקות ואז מוציאים. לא לכבות את התנור עדיין.
ציפוי:
- לטרוף 3 גביעי שמנת חמוצה עם 4 כפות סוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- לשפוך על החלק העליון להכניס לתנור לעוד 8 דקות.
- אפשר לקשט עם שקדים גרוסים או תוספת אחרת שאוהבים.
- מקררים ומגישים. בתיאבון!
הערות וטיפים
אני הקצפתי לקצף מעל העוגה: שמנת מתוקה ו - 2 כפות אבקת סוכר עם כפית מחית וניל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
איך עשית את הקישוט? כמו שרשום למעלה, שמנת מתוקה אחת כף וחצי אבקת סוכר מקציפה לקצפת ובשקית זילוף עם צנתר. |
חייב שלוש שמנת חמוצה או שאפשר פחות? זה טעים כדאי לך לא להפחית, זה סתם נשמע הרבה. |
יש לי עגולה 28 מתאים? היא תצא נמוכה יותר אבל גם טוב אם יש 24 גם סבבה. |
לא הבנתי בסוף לשים שמנת חמוצה או מתוקה? לאפות עם חמוצה לקשט עם מתוקה אם רוצים כמובן הקישוט. |
מה זה מחית וניל? זה מחית ממקלות וניל. יש בחנויות אפיה. את יכולה גם תמצית וניל רגילה. |
הבמה כולה שלכם:
"עשיתי בתבנית של ה28 אז לא היא עד הסוף למעלה אבל הריח בכול הבית תטעם נדע מחר בבוקר שבת שלום!"
אלה פאראדג'ה
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה אפויה שכבות קלה
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Lidor Moalem
המתכון לא נכון.
3 מיכלי שמנת חמוצה לציפוי – כמו שכתוב במצרכים וגם בהוראות ההכנה – יוצא נזלת על העוגה.
אפיה נוספת לא משנה את זה.
אכזבה ענקית!!! זרקתי הכול לפח.
היי קרני,
מתנצלים מאוד שזה מה שקרה עם המתכון הזה.
נשמח להציע לך מתכונים מומלצים לעוגות גבינה אפויות שבטח תוכלי ליהנות מהם:
מתכון של עמליה מילי סטמקר
מתכון של שגית מלכי
מתכון של פרח גבסו
מתכון של אריאלה גולדמן
בהצלחה 🙂
העוגה עכשיו בתנור ולפי המתכון שמתי שמנת חמוצה אחת בבלילה פחות 3 כפות. מה עודים עם 3 גביעים נוספים
היי אביבה,
הגביעים הנוספים נועדו לציפוי כפי שמפורט ברשימת המצרכים.
לצערנו, המתכון עבר עדכון אבל בצורה הנכונה.
כעת הוראות ההכנה והמצרכים ברורים.
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון.
וואו עוגה חלומית יצאה לי בדיוק העוגה שרציתי לאכול.
עסיסית טעימה ולחה … ואין כאלה במאפיות כולן יבשות או שומניות מידי …יצא מעדן.
רק קצת יצאו נוזלים עודפים לדעתי איך אפשר לתקן מצב כזה ? אולי לפעם הבאה
תודה לעם על המתכון ועל העזרה
היי אליאור!
שמחים מאוד שהעוגה יצאה בדיוק כמו שרצית 🙂
להבא, אפשר לאפות אותה כ-10 דקות יותר כדי שיתאדו הנוזלים העודפים.
בהצלחה 🙂
100 גרם יספיק לתפוס את התחתית של העוגה
האם ניתן לכתוב שוב את אופן הכנת הציפוי.
לא ברור בכלל
היי עפרי!
מתנצלים שלא היה ברור, עידכנו את הוראות ההכנה לבקשתך.
בהצלחה 🙂
המתכון לא תוקן. ממש לא ברור כמה שמנת חמוצה צריך. גביע אחד לבלילה פחות 3 כפות ולציפוי עוד מיכל + 3 כפות?
היי שי 🙂
המתכון תוקן, הוספנו בהוראות ההכנה הנחיה לשמור בצד 3 כפות שמנת חמוצה כשמתחילים להכין את המלית.
בהצלחה 🙂
המתכון לא תוקן והעוגה תכף תלך לפח זה לא פייר
היי אביבה,
מתנצלים על התגובה המאוחרת.
את צודקת, המתכון לא היה מעודכן כראוי, אך אם שמת לב 3 הגביעים מופיעים ברשימת המצרכים לציפוי של העוגה למרות שבהוראות כתוב 3 כפות.
מקווים שהצלחת להציל את העוגה.
נשמח לעדכון ממך.
ברשימת המצרכים של הציפוי כתוב 3 גביעי שמנת חמוצה (600 גר.) ובאופן ההכנה כתוב 3 כפות שמנת חמוצה. מה נכון???
היי נאוה!
מתנצלים על הבלבול בהוראות ההכנה – הכוונה היא שיש לשים בצד 3 כפות שמנת חמוצה מתוך הכמות הכוללת של המתכון.
בהצלחה 🙂
היי, מצטרפת לשאלה בנוגע לשמנת חמוצה. האם סה"כ בתוך העוגה 4 גביעים ומתוכם לשים בצד 3 כפות לציפוי?? אשמח להכין. העוגה נראית מדהים!!
היי מרטין!
3 גביעים ומתוכם לשים בצד 3 כפות לציפוי.
בהצלחה 🙂
3 כפות שמנת חמוצה ??????
או 3 חב' שמנת חמוצה …
בתמונה נראה הרבהההה יותר גבוה מ 3 כפות.
היי בלה!
מתנצלים על הבלבול – המתכון כולל מיכל שמנת חמוצה + 3 כפות.
בהצלחה 🙂
היי,
אז לא הצלחתי להבין כמה שמנת חמוצה לציפוי ? 3 גביעים או מיכל ו3 כפות? ואם מיכל אז מה הכמות מ"ל?
תודה פשוט הלכתי לאיבוד קצת (:
היי חן!
מתנצלים על הבלבול בהוראות ההכנה ותודה על התגובה שלך. תיקנו את הוראות ההכנה כך שעכשיו זה ברור יותר.
מהכמות הכוללת של השמנת החמוצה, יש לשים בצד 3 כפות לשלב מאוחר יותר.
בהצלחה 🙂
מה כמות הביסקוויטים?
היי יעל,
250 גרם ביסקוויטים.
בהצלחה 🙂
מה כמות הביסקוויטים?
היי בילי,
250 גרם ביסקוויטים.
בהצלחה 🙂
לא הבנתי את הכמויות של המצרכים בעוגה
הכמויות של המצרכים מופיעות באופן ההכנה, בהצלחה!
חסרה כמות הביסקוויטים
תודה
היי צחי, תודה רבה על התגובה שלך!
מתנצלים מאוד על כך שהכמות לא הופיעה כשרצית להכין את המתכון.
כמות הביסקוויטים היא 250 גרם.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אם בא לך לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום ישירות לוואטסאפ, מוזמן להצטרף כאן!
כמה גרם פתי בר?
250 גרם, בהצלחה!
האם ניתן לעשות בתבנית אינגלישקייק? ואם כן הכמויות משתנות?
היי שרה!
ניתן להכין את העוגה באינגליש קייק אם מורידים את כמות המצרכים בחצי.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
לא הבנתי… אופים שלוש פעמים? פעם אחת את הביסקוויטים? אח"כ מעל מוסיפים את התערובת של הגבינה? ואח"כ את השמנת ושוב לתנור?
היי תמר,
נכון מאוד, בהצלחה 🙂
לא רשום מה כמות הגבינה לעוגה
היי ליאורה,
כמות הגבינה הלבנה במתכון היא 500 גרם.
בהצלחה 🙂
האם צריך 3 קופסאות שמנת חמוצה ? כי במתכון כתוב 3 כפות עם 4 כפות סוכר
היי אירית,
מתנצלים על הבלבול במתכון, יש בו 4 מיכלים של שמנת חמוצה: 1 בעוגה עצמה ו-3 בציפוי.
בהצלחה 🙂
האם יש טעות במתכון? רשום: לערבב 3 כפות שמנת חמוצה ו 4 כפות סוכר עם מטרפה עד שיהיה אחיד וחלק.
עשיתי כך אבל יצאה לי שכבה מאוד דקה.
היי גלית,
מתנצלים מאוד על התקלה!
תיקנו את המתכון, הכוונה היתה ל-3 מיכלי שמנת חמוצה (600 מ"ל סה"כ).
לא הבנתי. אחרי שאופים את התחתית 10 דקות, מוסיפים את המלית וממשיכים לאפות עוד 50 דקות ב180 מעלות?
היי נירה,
נכון, יש בסה"כ במתכון שלושה שלבי אפייה.
בהצלחה 🙂
השאלות לא תואמות את הרכיבים למלכון
היי כרמית,
עברנו על השאלות והן אכן תואמות את רכיבי המתכון. אם שמת לב למשהו ספציפי, נשמח שתשתפי אותנו 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו!
האם האפייה בכל השלבים היא בחום 180?
היי טל,
אכן כן, בהצלחה 🙂
כתוב שלוש כפות שמנת חמוצה האם הכוונה לשלושה גביעים או באמת שלוש כפות?
האם צריך לערבב במיקסר?
היי אפרת,
מתנצלים על הטעות – הכוונה ל-3 גביעים (600 מ"ל סה"כ).
אין צורך להשתמש במיקסר, אפשר בכיף לערבב ידנית.
בהצלחה 🙂
כמה מעלות להכניס את העוגה והאם בטורבו?
היי בר,
180 מעלות ואין חובה לאפות בטורבו, אבל כמובן שאפשר אם רוצים.
בהצלחה 🙂
בשכבה השלישית, 3 כפות או 3 גביעים של שמנת חמוצה?
היי איילת,
הכוונה ל-3 גביעי שמנת חמוצה (600 מ"ל סה"כ).
בהצלחה 🙂