| |

רולדות בצק פריך במילוי אגוזים

קינוח מושלם המקבל מרקם פריך בטירוף עם שילוב טעמים עשיר של מלית אגוזים מפנקת במיוחד
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.43 על ידי 38 דירוגים
רולדות בצק פריך(

מחפשים לשדרג את השבוע ולקשט אותו בטעמים שישאיר את כל המשפחה על סף אנחות? אז רולדות אלה הם בדיוק מה שאתם צריכים!

קבלו מתכון לרולדות בצק פריך בטירוף עם שילוב טעמים משגע במיוחד המשדך בצק חלומי עם מלית אגוזים מקורמלים מפנקת.

מעדן נדיר ומדהים שבטח ירשים את כל האהובים ויפתיע אותם בכמה הוא באמת טעים. איך שלוקחים ביס ראשון מתחרטים שלא הכנתם כבר מקודם!

מתכון באדיבות: אתי שחר

ספר המתכונים של אתי שחר

רולדות בצק פריך(

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

רולדות בצק פריך(

רולדות בצק פריך במילוי אגוזים

קינוח מושלם המקבל מרקם פריך בטירוף עם שילוב טעמים עשיר של מלית אגוזים מפנקת במיוחד
ציון 4.43 על ידי 38 דירוגים
לדרג
כמות 4 רולדות
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

לבצק:

  • 2 ¼ כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמנת (או לבן, שמנת צמחית לפרווה)
  • 2 כפות מיץ לימון (או חומץ)
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מרגרינה)
  • מעדן ריבת משמש (למריחה על הבצק לפני אפייה)

למלית:

  • 500 גרם אגוזי מלך
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • גרידת לימון
  • מיץ מחצי לימון (לא חובה)
  • צימוקים (לזרות מעל המלית - לא חובה)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערת המיקסר מערבבים במהירות איטית כל המצרכים, כולל החמאה. למשך 3-5 דקות.
  • עוטפים ושומרים במקרר מס' שעות (אפשר לשים גם ללילה).
  • מוציאים כ-30 דקות לפני שעובדים איתו, שיתרכך מעט, הבצק מצוין ומתמסר.
  • למלית - מחממים תנור ל-180 מעלות חום רגיל עליון תחתון (לא טורבו).
  • מרסקים את האגוזים גס, בפולסים במעבד מזון, ואז נעביר לקערה ונערבב עם סוכר וגרידת לימון.
  • נקמח משטח עבודה, ונחלק את הבצק לרבעים, ויוצרים 4 כדורים.
  • עובדים כל פעם עם חלק אחד - מרדדים דק, מקמחים מדי פעם משטח עבודה , מערוך, ואת הבצק, יוצרים מלבן, מורחים כף גדושה מעדן משמש על הבצק.
  • נפזר רבע ממלית האגוזים, ואם רוצים מפזרים מעל צימוקים.
  • מקפלים מעט מימין ומשמאל ונתחיל לגלגל לרולדה, עד הסוף. נניח לרוחב בתבנית תנור שטוחה, מרופדת נייר אפיה, ובמעט רווח.
  • מורחים בחלמון טרוף עם כפית מים, ומסמנים חתכים (לא עד הסוף).
  • מכניסים תבנית לאמצע התנור, ואופים עד לקבלת צבע זהוב שחום.
  • לאחר אפייה אפשר למרוח מעל סירופ קר באיזה טעם שאוהבים. מומלץ סירופ של תפוחים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי רולדות אגוזים אלה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: רולדו‎ת – אתי שחר

Similar Posts

29 Comments

    1. היי נורית,
      אפשר לשמור בחוץ אם הטמפרטורה באזור המטבח לא גבוהה. אם חם שם מדי, אפשר לשים במקרר.
      לגבי ההקפאה – בהחלט.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ויוה!
      תודה על התגובה החשובה שלך 🙂
      אמנם הכוונה היא לסירופ תפוחים שאפשר להשיג בסופרים, אבל אנחנו שמחים שביקשת מתכון לסירופ שאפשר להכין בבית – הוא בטוח יהיה איכותי וטעים הרבה יותר!

      מצרכים (כוס=240 מ"ל):
      כוס מים
      כוס סוכר מכל סוג שרוצים (אפשר גם דבש או מייפל טבעי במקום)
      2 כוסות קוביות תפוחים (איזה זן שבא לך)
      חצי כפית קינמון איכותי (לגמרי אופציונלי)

      אופן ההכנה:
      – מרתיחים את המים והסוכר על אש בינונית.
      – מנמיכים טיפה את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כחמש דקות עד לקבלת מרקם סירופי.
      – מוסיפים את קוביות התפוחים, מרתיחים שוב על אש בינונית ואחרי הרתיחה מבשלים כחמש דקות נוספות על אש בינונית-נמוכה.
      – מסירים מהאש ומניחים לסיר להתקרר.
      – טוחנים הכל, מסננים לפי הצורך ושומרים בקירור.

      בהצלחה!! 3>

  1. לתחליף חלב או שמנת מתוקה, ניתן להחליף בחלב שיבולת שועל, או חלב סויה.
    לשמנת מתוקה יש תחליף, שמנת ריץ פרווה.

    1. שלום, נראה טוב ומגרה. יחד עם זאת, העליתי כמה פעמים את הבעיה של חלבי/פרווה.
      ראשית, אם אתם באמת רוצים היענות, מלכתחילה תכתבו מה החלופה של השמנת או הגבינה, ואתם לא מתייחסים.
      שנית , הכמויות מצויינות על ידי כוסות או כפות, ולא במשקל , וזה פשוט קל ונוח. ועל זה אני מאד שמחה. תודה ענת

      1. אמנם לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך אמור אפשר שמנת צמחית בד"כ, באותה כמות.

      2. אמנם לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך אמור אפשר שמנת צמחית בד"כ, באותה כמות.

  2. האם אפשר לשים שמן במקום מרגרינה?
    כמו כן, מה ניתן לשים במקום שמנת- למישהו שאלרגי לחלב?

    1. אמנם לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך אמור אפשר שמנת צמחית בד"כ, באותה כמות. והיינו ממליצים ללכת על תחליפי חמאה כהמרה בטוחה יותר כי לא כל מתכון מקבל שמן, אך אם בכל זאת, אפשר לנסות עם כוס שמן. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?