Advertisements
| | | |

עוגת גבינה אפויה קלה

עם תוספות ושדרוגים מדהימים
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.25 על ידי 12 דירוגים
עוגת גבינה אפויה
Advertisements
אם גם אתם התעייפתם העוגות הגבינה השגרתיות, הגיע הזמן לשדרג למעדן אמיתי ומושלם בלי עבודה קשה ומקשה!
עוגת גבינה אפויה מופלאה וטעימה ברמות, עם בסיס פריך מתחת לשכבת גבינה עשירה ורכה, וזילוף קצפת קרמית ומנחמת מעל בשילוב שבבי שוקולד לבן מהממים.
עוגה שמשדרגים בקלי קלות בלי הרבה מאמץ והשקעה מוגזמת, ומקבלים פינוק אמיתי שמרשים את כל מי שטועם.

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

עוגת גבינה אפויה

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה קלה

עם תוספות ושדרוגים מדהימים
ציון 4.25 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית עגולה קפיצית 24 או תבנית בינונית חד פעמית.
כוס חד פעמי לשתייה קרה.
Advertisements

המצרכים

לתחתית:

  • 1 ½ כוסות קמח.
  • 100 גרם חמאה מומסת.
  • 1 כוס אבקת סוכר.
  • 1 ביצה L.
  • 1 כפית תמצית וניל.

לבלילת הגבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה.
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם.)
  • 5 ביצים L.
  • 2 כפות קמח.
  • 2 שקית סוכר וניל.
  • 1 כפית אבקת אפיה.

לשכבת הקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
  • 2 שקיות סוכר וניל.
  • ½ כוס חלב.
  • 2 כפות פודינג שוקולד לבן (אפשר וניל או כל טעם אחר)
  • שבבי שוקולד לבן
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים את החמאה במיקרוגל ומצננים.
  • מוסיפים את שאר המצרכים לבצק חלק ונעים
  • משמנים את התבנית ומרדדים את הבצק בתבנית. מחוררים עם מזלג ואז אופים למשך 10 דקות על 180 מעלות.
  • עוברים להכנת הגבינה - מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וניל לקצף יציב.
  • בקערה נפרדת טורפים את שאר המצרכים.
  • עם מרית מערבבים את שתי התערובות ויוצקים לתבנית.
  • אופים בחום של 150 מעלות כשעה וחצי, עם תבנית מים בתחתית התנור.
  • נעבור להכנת הקצפת - מקציפים את השמנת עם שאר המרכיבים לקצפת יציבה, ומזלפים או יוצקים מעל העוגה.
  • לבסוף מקלפים עם קולפן שוקולד לבן מעל. רצוי להכניס למקרר להתייצבות הקצפת.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

האם במקום שמנת חמוצה ניתן לשים שמנת מועשרת?
אפשר בהחלט.
האם אפשר לאפות בחד פעמית מרובעת?
אפשר.
לאפות בטורבו או מצב רגיל?
אפייה רגילה.

מה חושבים על: עוגת גבינה אפויה

    1. רויטל בדחי:
      "יצא פגז!"
עוגת גבינה אפויה
צילום: רויטל בדיחי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

פוסט מקורי: עוגת גבינה אפויה – פרח גבסו

Advertisements

Similar Posts

7 Comments

  1. בעוגת הגבינה שהוצגה לדעתי נשכח הסוכר וחבל מזל שטעמתי לפני האפיה .כמה סוכר צריך לשים ואם בכלל יעל

    1. היי יעל, בתחתית ישנה כוס אבקת סוכר, ואז 2 שקיות סוכר וניל בכל שכבה, לעוגה אין צורך בסוכר הנוסף אך אם אוהבים תמיד אפשר להוסיף, תודה.

    1. היי נורית, יש שתי שקיות סוכר וניל ואין צורך למתיקות נוספת מעבר לזה, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements