עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת
מה שאני אוהב בשבועות זה עוגות הגבינה ומה שאני אוהב בעוגות גבינה זה שלא חייבים לחכות עד לשבועות כדי לאכול אותן. עוגה רכה ונהדרת ללא צניחות או סדקים ועם ציפוי מופלא!
מתאימה לשבועות או לשאר ימות השנה...
מה שאני אוהב בשבועות זה עוגות הגבינה ומה שאני אוהב בעוגות גבינה זה שלא חייבים לחכות עד לשבועות כדי לאכול אותן.
עוגה רכה ונהדרת ללא צניחות או סדקים ועם ציפוי מופלא! מתכון עוגת גבינה אפויה שאחריו כבר לא תצטרכו מתכון אחר. עוגה מעולה לשבועות וגם לשאר ימות השנה, כי בינינו אין על גבינה, לא משנה מה, מי, או מתי!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
- עוגה רכה וטעימה עם תחתית קראנצ'ית!
- חמוץ מתוק זה שילוב מנצח…
- הציפוי שלה הורס את הבריאות!
- קינוח מושלם וקלאסי לכל שבת.
שורה תחתונה: עוגת גבינה נימוחה, בציפוי עם טעמים מושלמים שכל אחד היה שמח לקבל!
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת
מה שאני אוהב בשבועות זה עוגות הגבינה ומה שאני אוהב בעוגות גבינה זה שלא חייבים לחכות עד לשבועות כדי לאכול אותן. עוגה רכה ונהדרת ללא צניחות או סדקים ועם ציפוי מופלא!
מתאימה לשבועות או לשאר ימות השנה...
לדרג
ציוד
כוס מידה אוניברסלית
תבנית עגולה 24 – עם נייר אפייה משומן בצדדים
מטרפה
המצרכים
תחתית
- 1 כוס ועוד 3 כפות של פתי-בר טחונים
- 1 כוס כוס שקדים מולבנים טחונים
- 2 כפות סוכר
- 130 גרם חמאה מומסת
עוגה
- 500 גרם גבינה לבנה רכה 5%
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 5 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס חלב
- 4 כפות שטוחות קורנפלור
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית/מחית וניל
- גרידת לימון מחצי לימון
ציפוי
- 600 מ"ל שמנת חמוצה 15%
- 3 כפות גדושות אבקת סוכר
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
תחתית
- בקערה, מערבבים את כל מרכיבי התחתית- פתי-בר טחונים, שקדים מולבנים טחונים, סוכר וחמאה מומסת
- ומרפדים בשכבה אחידה של כ-חצי סנטימטר את תחתית התבנית.
עוגה
- בקערה, בעזרת מטרפה, מערבבים היטב את המסקרפונה כדי לאוורר אותה.
- מוסיפים לקערה את הגבינה הלבנה, 5 חלמונים (הצהוב של הביצה) ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- בכלי אחר, מערבבים היטב וממיסים את הקורנפלור בחלב ואז מוסיפים לקערה עם תערובת הגבינות .
- מוסיפים את הוניל וגרידת הלימון ומערבבים .
- בקערה, מקציפים את 5 החלבונים (הלבן של הביצה) וכשמתחיל להתהוות קצף ,מוסיפים בהדרגה את הסוכר . מקציפים עד לקבלת קצף רך (לא נוקשה. קצף נוקשה יפגע בנימוחות).
- מערבבים בעזרת מטרפה את שתי התערובות ויוצקים לתבנית.
- מכניסים לתנור לאפייה של שעה וחצי ב- 130 מעלות על תוכנית אפייה טורבו או רגילה.
- אסור לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה!
- בסיום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור לצינון קל.
- בקערה, מערבבים את השמנת החמוצה, הסוכר, אבקת הסוכר ותמצית הווניל.
- מסירים את נייר האפייה מדפנות התבנית ויוצקים את על העוגה את תערובת הציפוי.
- מחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות על 150 מעלות.
- לאחר האפייה חשוב לצנן את העוגה ולשמור אותה במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
הערות וטיפים
- את הגבינות והביצים להוציא החוצה שישהו בטמפרטורת החדר כשעה לפני ההכנה.
- דגש על הפרדת הביצים (מאוד חשוב) ובעיקר הקצפת החלבונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
האם ניתן להחליף את המסקרפונה? כן, כל גבינת שמנת אחרת תתאים, חשוב שיהיה לגבינה אחוז שומן גבוה כדי לשמור על יציבות העוגה. |
האם אפשר לוותר על הציפוי? כן, אבל הוא מוסיף המון לכן זה פחות מומלץ. |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"תודה על המתכון הנפלא,העוגה יצאה מדהימה!"
Hana Bartal
גולשת בפייסבוק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
-
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מקור: Ariella Goldman
אה חח ? עשיתי חצי מהראש (רק בשביל הכמויות) ובכלל לא שמתי לב שהיה כתוב להפריד ביצים ולהקציף..
ערבבתי ככה הכל יחד, יצא סוף הדרך
אה, וגם השתמשתי בגבינה ללא שומן בכלל וקצת יותר שמנת חמוצה וחצי כוס סוכר ?
נשבעת שהעוגה רכב, גבוהה, אוורירית וטעימה חבלז
היי הילה,
תענוג לשמוע! שמחים מאוד שיצאה ככה 🙂
אם יש לך תמונות את מוזמנת לשתף עם כולנו בקבוצת הפייסבוק של מתוקים!
המתכון לא למתחילים.
מדוע הכמויות כל כך מבולבלות? כוסות וכפות של פתי בר טחון? של סוכר וקמח?
כאילו מה? בעל המתכון חושב שנטחון כמות גדולה של ביסקוויטים ואז ניקח כוסות ומשהוא למתכון….
רעיון: תן כמות בגרמים.
הכל בגרמים. כל כך פשוט ומדויק.
היי יואל,
במתכון הזה אין קמח, אבל באופן כללי, כוס קמח = 140 גרם. אפשר למצוא את המידע הזה בקלות למי שרוצה לדייק.
כמות הפתי בר היא 130 גרם.
לגבי סוכר, אין צורך בדיוק בגרמים מפני שאין לו השפעה על מרקם, רק על הטעם. אפשר בהחלט לשים יותר או פחות מהמצוין במתכון.
השימוש נעשה בכוס אוניברסלית של 250 מ"ל.
בהצלחה 🙂
יש טעות בכמות הסוכר , לתקן בבקשה ….
האם הכוונה ל 3/4 כוס ?
נכון מאוד! תודה.