| | |

עוגת שזיפים בחושה מנצחת

העונה שלהם קצרה, אז כדאי למהר ולהכין כבר עכשיו עוגת שזיפים בחושה מנצחת, המצטיינת בשילוב טעמים נדיר של וניל אקזוטי, שזיפים אדומים חמצמצים ומרקם קרמי ואוורירי. פינוק מושלם ליום חם!
בהשראת: ורד ג'ייקובס
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
עוגת שזיפים בחושה

הנה מתכון מנצח לכל מי שממש לא בקטע להכין עוגות מסובכות, או בכלל לא מתחבר לעולם האפייה המורכב, אבל בכל זאת רוצה להתמוגג ולהתענג על ביס חלומי מושלם!

ככה זה במקרה של עוגת שזיפים בחושה 100% הצלחה, כמעט 0% מאמץ, והכי חשוב – טעימה בטירוף ויפהפייה ממש!

שילוב מהמם של שזיפים חמצמצים, ניחוח וניל משכר ומרקם קרמי ואוורירי עשיר, ובתוך זמן קצר מחכה לכם פינוק ארוך ומושלם ליום חם, עם עוגה קיצית משגעת, שהכי כיף "ליישר" עם כוס קפה או משקה צונן בבריזת ערב על המרפסת

ספר המתכונים של ורד ג'ייקובס

עוגת שזיפים בחושה
צילום: ורד ג'ייקובס


למה באמת כדאי לכם: עוגת שזיפים בחושה

 

  • כמעט 0% מאמץ, 100% הצלחה
  • טעימה, רכה, קרמית ויפהפייה ממש!
  • ביס חלומי מושלם, גם למי שלא רוצה להסתבך באפייה מורכבת

שורה תחתונה: עוגה קיצית משגעת, שהכי כיף "ליישר" עם כוס קפה או משקה צונן בבריזת ערב על המרפסת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

 

איך מכינים? עוגת שזיפים בחושה

עוגת שזיפים בחושה

עוגת שזיפים בחושה מנצחת

העונה שלהם קצרה, אז כדאי למהר ולהכין כבר עכשיו עוגת שזיפים בחושה מנצחת, המצטיינת בשילוב טעמים נדיר של וניל אקזוטי, שזיפים אדומים חמצמצים ומרקם קרמי ואוורירי. פינוק מושלם ליום חם!
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: ורד ג'ייקובס

המצרכים

  • 150 גרם חמאה רכה מאוד
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף לימון סחוט
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית וניל
  • 3 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 90 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 110 גרם שקדים טחונים
  • 3 שזיפים חתוכים (אפשר להחליף במשמש / אפרסק / פירות יער או שוקולד צ'יפס)

לזילוף אחריי האפייה

  • 3 כפות אבקת סוכר
  • כף לימון סחוט

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים יחד חמאה וסוכר ומערבלים במשך 5-10 דקות עד קבלת תערובת קרמית ואוורירית.
  • מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה, מוסיפים וניל, כף לימון וגרידת לימון ומערבלים עד לאחידות.
  • מוסיפים שקדים ומלח ממש לכמה שניות ואז את הקמח ואבקת האפייה ממש לכמה שניות שלא יהיה ערבוב יתר.
  • בתנועות עטיפה מוסיפים את הפירות, משטחים ומפזרים סוכר חום. מפזרים את פירות היער על גבי העוגה ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה זהובה, לחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • לאחר שהעוגה מוכנה, אבל עדיין חמה, מערבבים היטב את חומרי הזילוף ושופכים על העוגה

הערות וטיפים

  • את השזיף אפשר להחליף במשמש / אפרסק / פירות יער ואפילו בשוקולד צ'יפס
  • לקבלת עוגת שזיפים מושלמת חשוב מאוד להקפיד שהחמאה תהיה רכה מאוד ושהביצים יהיו בטמפרטורת החדר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שזיפים בחושה
צילום: ורד ג'ייקובס

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שזיפים בחושה

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על עוגות מרעננות, קלילות ופשוטות להכנה לצד כוס משקה צונן ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

רוצים עוד פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים? קבלו הצעות נוספות של קינוחים קלים שלא תרצו לפספס!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: ורד ג'ייקובס

מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @juicy.bite.foodblog

Similar Posts

6 Comments

  1. 5 stars
    העוגה יוצאת מן הכלל בטעמה היום אפיתי ואין זכר לפירור.
    מתכננת להכין שוב אותה מחר שבת ..לא השגתי שקדים טחונים האם אפשר קמח שקדים? ושוב אחת הטעימות עוגת השזיפים תודה על המתכון .

    1. היי אילנה,
      מעולה שאהבתם את העוגה 🙂
      אפשר בהחלט להשתמש בקמח שקדים, זה בעצם אותו הדבר בדיוק.
      תמשיכו ליהנות ממנה!

  2. צריך לציין את סוג וגודל התבנית. לפי התמונה, נראה לי שזאת תבנית לחם, אבל ברור איזה גודל. מעבר לזה המתכון נראה טוב מאד. ציינת גם את זמן האפיה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?