מרק קניידלך מתכון לפסח
מרק קניידלך עשיר לפסח. מתכון שנותן תחושה של משפחה ובית. טעים במיוחד.
מרק קניידלך מתכון בגרסה שעוד לא טעמתם, מרק מתובל מאוד ועשיר בטעמים.
בכל שנה מחדש אני מחכה לפסח רק כדי להכין ולאכול מרק קניידלך! מתכון שמלווה אותי מילדות ועבורי מרק קניידלך נותן תחושה של בית, של יחד ומחמם את הלב!
במרק הזה, הקניידלך סופגים את כל הטעמים ויוצאים כל כך טעימים עד שלא נשאר מקום ללאכול את המנות הבאות אחרי!
זה לא פסח בלי מרק קניידלך איכותי, ופסח תכף נגמר. הזדמנות להכין לחג השני. כשתטעמו, תבינו ותצטערו שלא הכנתם קודם!
למה באמת כדאי לכם: קניידלך מתכון
-
- הכי טעים שיש: מרק קניידלך מתכון הכי טעים שתכינו ותאכלו!
- לא משנה עם מי תחגגו ואיפה, המרק הזה נותן תחושה חמימה של בית ועושה טוב על הלב!
- פסח טעים: גם אם הכנתם ואכלת קניידלך ויצא טעים, המתכון הזה יעשה את החג הזה לטעים יותר!
שורה תחתונה: פסח עוד מעט נגמר והמתכון הזה יסגור לכם את החג עם טעם טוב וחשק לעוד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
המצרכים
רכיבים לקניידלך
- 2 כוס קמח מצה
- 2 כוס מים חמים
- 2 ביצים
- 2 כף שמן
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
רכיבים למרק
- 1 בצל
- 3 גזרים
- 2 גבעולי סלרי (חתוכים)
- ½ צרור כוסברה
- 1 בצל (חתוך)
- 1 כף מרק עוף
- ¼ כפית מלח פלפל
- ¼ כפית כפית כרכום
אופן ההכנה
הכנת קניידלך
- לערבב קמח מצה, מים, שמן, מלח ופלפל שחור.
- להוסיף ביצה טרופה אחת אחרי השניה, לתת מנוחה של 15 דקות ואז בעזרת ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים (הם תופחים).
- להכין מרק צח עם מלח, פלפל ומים עד רתיחה, להוסיף את הקניידלך ל־20 דקות רתיחה, להוציא ולשים בקערה.
הכנת המרק
- לבשל את כל רכיבי המרק עם ציר בשר או עוף מוכן. (אם אין אז מים רגילים מתובלים במלח, פלפל, מרק עוף וכרכום.
הערות וטיפים
מומלץ לא לערבב את מרק הירקות עם הקיידלך לפני הגשה. זה מלכלך את מי המרק בפירורי קניידלך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
"קניידלך, הכנתי לנכדים שלי ועשיתי משלוח. הם התענגו על זה ושמחתי. בורא עולם ישמח אותך"
פאני משה
רק עוד דבר אחד אחרון!
- מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אורה ארגוב