|

לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה

מתכון קל ופשוט להכנת לחמניות הכי טעימות שיש לפסח!
בהשראת: ויוי בן שלמה
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לחמניות לפסח

קבלו את הלחמניות הנהדרות שיעבירו את החג ביעילות ובקלות!

לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה ושילוב מנצח של קמח מצה, וגם קמח תירס!

אופים מבצק נעים ונוח לעבודה במתכון קל וקליל שכל אחד יכול להכין וחבל לפספס, אז קדימה למה אתם מחכים?!

ספר המתכונים של ויוי בן שלמה

לחמניות לפסח
צילום: ויוי בן שלמה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות לפסח

לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה

מתכון קל ופשוט להכנת לחמניות הכי טעימות שיש לפסח!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: ויוי בן שלמה

ציוד

1 תבנית תנור

המצרכים

  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 שקית אבקת אפייה כשרה לפסח
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס שמן
  • 8 ביצים
  • 1 קורט מלח פלפל
  • 1 ביצה טרופה (למריחה)

אופן ההכנה

  • נרתיח את המים בסיר ונוסיף לסיר שמן ומלח.
  • נוריד מהאש, נוסיף את הקמח תפוחי אדמה, את קמח התירס ואת הקמח מצה ולערבב טוב.
  • נקציף לתוך בלילת הלחמניות את הביצים, אחת אחת, עד שכל הביצים נבלעות.
  • נרפד תבנית בנייר אפייה ונסדר לחמניות יחסית גדולות – חשוב לשמור על רווח בין לחמנייה ללחמנייה.
  • ניצור כמה חתכים בעזרת מזלג בחלק העליון של כל לחמנייה, למרוח ביצה טרופה ולפזר מלח גס, שומשום או מה שבוחרים.
  • נאפה את הלחמניות בתנור חם על 200 מעלות עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות צבע יפה ומרקם קראנצ'י מבחוץ.
  • כשהלחמניות מוכנות נסגור את התנור, להשאיר חריץ פתוח ולהניח ללחמניות לחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מקור: ויוי בן שלמה

Similar Posts

4 Comments

  1. תודה על מתכונים מגוונים.
    בהפניה למתכון נכתב לחמניות ללא גלוטן. זו הטעיה ולא נכון. קמח מצה מכיל כמובן גלוטן.

    1. היי,
      תודה רבה ששמת לב לטעות וכתבת לנו – נכון, יש בהן קמח מצה ולכן הן מכילות גלוטן.
      שוב תודה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?