Go Back
קניידלך מתכון

מרק קניידלך מתכון לפסח

מרק קניידלך עשיר לפסח. מתכון שנותן תחושה של משפחה ובית. טעים במיוחד.
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

רכיבים לקניידלך

  • 2 כוס קמח מצה
  • 2 כוס מים חמים
  • 2 ביצים
  • 2 כף שמן
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

רכיבים למרק

  • 1 בצל
  • 3 גזרים
  • 2 גבעולי סלרי (חתוכים)
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 בצל (חתוך)
  • 1 כף מרק עוף
  • ¼ כפית מלח פלפל
  • ¼ כפית כפית כרכום

אופן ההכנה

הכנת קניידלך

  • לערבב קמח מצה, מים, שמן, מלח ופלפל שחור.
  • להוסיף ביצה טרופה אחת אחרי השניה, לתת מנוחה של 15 דקות ואז בעזרת ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים (הם תופחים).
  • להכין מרק צח עם מלח, פלפל ומים עד רתיחה, להוסיף את הקניידלך ל־20 דקות רתיחה, להוציא ולשים בקערה.

הכנת המרק

  • לבשל את כל רכיבי המרק עם ציר בשר או עוף מוכן. (אם אין אז מים רגילים מתובלים במלח, פלפל, מרק עוף וכרכום.

הערות וטיפים

מומלץ לא לערבב את מרק הירקות עם הקיידלך לפני הגשה. זה מלכלך את מי המרק בפירורי קניידלך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.