| |

אורז מג'דרה מנצח בסיר אחד

אורז מג'דרה טעים במיוחד, יחד עם סלט ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת ומלאה בבריאות!
בהשראת: איטל איטלי
ציון 4.53 על ידי 19 דירוגים
אורז מג'דרה
ארוחה בריאה, מלאה בסיר אחד – עם סלט בצד וזו ארוחת צהריים מושלמת!
 
המג'דרה שאתם מכירים במתכון מנצח ופשוט ביותר. התבשיל יכול להיות בשרי או צמחוני, הכל בהתאם לסגנון שאתם אוהבים, אבל אם יש דבר אחד בטוח, זה שתקבלו עליו הרבה מחמאות!
 

ספר המתכונים של איטל איטלי

אורז מג'דרה
קרדיט:איטל איטלי

להגיש סלט בצד ולגרוף מחמאות: מתכון אורז מג'דרה מנצח בסיר אחד!

למה באמת כדאי לכם: מג'דרה מנצח

  • הכי בריא שיש: שילוב מנצח של קטניות ועדשים – חלבון מלא בסיר אחד!
  • תבשיל מהיר להכנה: לא יותר מרבע שעה! (כולל שטיפת כלים).
  • מתכון נוסטלגי: זה בדיוק סיר המג'דרה שסבתא הייתה מכינה!

שורה תחתונה: ארוחה שלימה וטעימה בסיר אחד – אין מושלם וטעים יותר! 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

אורז מג'דרה

אורז מג'דרה מנצח בסיר אחד

אורז מג'דרה טעים במיוחד, יחד עם סלט ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת ומלאה בבריאות!
ציון 4.53 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות (חתוך לקוביות קטנות)
  • 2 כוסות עדשים ירוקות או חומות מושרות שעה במים (מושרות שעה במים)
  • 1/2 קילו אורז בסמטי הודי
  • 1 כף גרידת לימון
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט ראס אל חנות
  • 1 לימון סחוט
  • 1 חבילת שמיר
  • חבילת פטרוזיליה
  • 2 מוח עצם לטעם לא חייב (במתכון בשרי)
  • אבקת מרק עוף (או טעם עוף אם המתכון צמחוני)

אופן ההכנה

  • בסיר נטגן עד להזהבה את הבצל ונוסיף את עשבי התיבול קצוצים
  • נוסיף את העדשים, את התבלינים (המוח עצם), גרידת לימון, ומים רותחים (כ-3 כוסות, מספיק מים שמכסים את האורז והעדשים ב-2 ס"מ). נבשל 20 דק' באש נמוכה
  • נשרה את האורז במים רותחים 20 דק' לאחר 20 דק' נסנן נוסיף לסיר
  • ניקח נייר אפייה נשטוף אותו ונקבצ'ץ' נניח על הסיר ונסגור עם מכסה , על אש נמוכה ונבשל 20-25 דק'
  • מידי פעם להרים ולערבב עם מזלג ולא לשכוח לסחוט מעט לימון לתבשיל

הערות וטיפים

המלצה: סלט טרי ורענן ליד
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 
 
 
אורז מג'דרה
קרדיט: איטל איטלי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: איטל איטלי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה במטבח של איטל | טיקטוק
 

Similar Posts

6 Comments

    1. היי עירית!
      האורז יוצא צהוב מפני שהוא מתובל בראס אל חנות ואבקת מרק עוף.
      מקווים שענינו על שאלתך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?