| | |

מתכון קובה סלק עם טיפים

מתכון קובה סלק שילמד אתכם איך להכין עם כל הטיפים החשובים כדי שזה באמת יצליח לכם! כיף להכין, כיף לאכול, והכי כיף לשתף!
בהשראת: איטל איטלי
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
קובה סלק במרק

מתכון פשוט להכנה, עם טיפים מנצחים ששמורים תמיד בסוד אצל הסבתות!

 

תוכלו להכין את הקובה סלק כחלק ממרק אדום, צבעוני ומשגע או יחד עם קוסקוס – איך שאתם אוהבים! את המתכון הזה חייבים לא רק להכין, אלא גם לצלם ולהעלות לאינסטרגם או לטיקטוק שהחברים יהנו ביחד איתכם!
 
 

ספר המתכונים של איטל איטלי

קובה סלק במרק
קרדיט: איטל איטלי

למה באמת כדאי לכם: קובה סלק 

  • צלחת שהיא ארוחה: בצלחת אחת יש לכם גם קובה סלק וגם מרק – ארוחה מושלמת!
  • צבעוניות משגעת: הסלק צובע את המרק באדום משגע ישר לצילום באינסטגרם!
  • מלא אפשריות: אפשר להכניס את הקובה למרק או ביחד עם קוסקוס- איך שאתם אוהבים!
 שורה תחתונה: קובה סלק עם מרק שהכי כיף לאכול ביום חורף סגרירי!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קובה סלק במרק

מתכון קובה סלק עם טיפים

מתכון קובה סלק שילמד אתכם איך להכין עם כל הטיפים החשובים כדי שזה באמת יצליח לכם! כיף להכין, כיף לאכול, והכי כיף לשתף!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

מעטפת הקובה

  • 6 כוסות חד פעמי סולת (לשים בקערה )
  • ½ כפית מלח שטוח
  • להוסיף מי ברז לא קרים ולא חמים לפי הצורך

מילוי הקובה:

  • ½ קילו בשר בקר טחון מופשר
  • ½ חבילת פטרוזליה (קצוצה ללא גבעולים)
  • 1 בצל גדול (קצוץ)
  • קורט בהרט
  • מלח
  • פלפל שחור

המרק:

  • 5 יחידות סלק (גדוול, 4 פרוסים דק לעיגולים ו- 1 מגורד בפומפיה)
  • 2 יחידות לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 1 צרור סלרי
  • 1 רגל בקר או מח עצם (לא חובה - מוסיף מאד)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

  • בקערה נניח את הסולת עם המלח ונערבב. נוסיף בהדרגה את המים ונערבב עם היד עד שהסולת לא יבשה ולא רטובה מידי
  • הבצק אמור להיות מעט דביק אנחנו לוקחים מיקסר ולשים 3-4 דק בוו גיטרה או מלוש רגיל
  • מניחים בקערה ומכסים לחצי שעה למנוחה

הכנת תערובת:

  • ניקח בצל נקצוץ אותו וגם את הפטרוזיליה נטגן עם שמן במחבת ואז נוסיף את הבשר והתבלינים נטגן בערך 5 דק עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והבשר משנה את גוון הצבע
  • נקצוץ את הפטרוזיליה
  • נטגן את הבצל והפטרוזיליה עם שמן במחבת ואז נוסיף את הבשר והתבלינים נטגן בערך 5 דק' עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והבשר משנה את גוון הצבע
  • מעבירים למסננת ומקררים

הכנת המרק:

  • חותכים את הבצל לפלחים ומטגנים לשקיפות מוסיפים את רגל הבקר ואת הסלקים שחתכנו מורידים לאש נמוכה
  • מוסיפים סוכר ומבשלים 7 דק' עד שנוצר סוג של ריבתיות ( הסלק והסוכר משחררים גלוקוז )
  • כשהמרקם הופך לריבתי אנחנו מוסיפים מים רותחים, תבלינים וסוחטים לבפנים 2 לימונים מבשלים 30 דק'
  • מכינים את הקובות עם ידיים רטובות דואגים שלא יהיו סדקים בבצק ומכניסים למרק מבשלים שעה וחצי נוספת על אש נמוכה

הערות וטיפים

1. את הסולת אנחנו משקים במים לאט לאט ולא בבת אחת
2. חשוב שהמים יהיו לא חמים ולא קרים
2. לשים היטב במיקסר או ביד כדי שכל גרגיר יקבל את הנוזל והבצק לא יהיה יבש
4 נותנים מנוחה חצי שעה לפחות כדי שהסולת תהיה גמישה ואלסטית
5. נותנים לתערובת הבשר להתקרר כדי שלא יקרע את מעטפת הבצק
6.כדי לקבל גוון יפיפה לקובות מבשלים בסה"כ שעה וחצי על אש נמוכה בזמן הזה המעטפת של הקובה שותה את הנוזלים של המרק ואז מתקבל גוון יפיפה
7. רצוי לטגן מס' דק' את הסלק והסוכר כדי לשחרר צבע למרק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 


שאלות נפוצות: קובה סלק 

למעטפת, רק סולת מלח ומים? אין עוד משהו להוסיף?
לא, יוצא מעלף רק ככה.
מתכון קובה סלק
קרדיט: איטל איטלי

הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

"איזה צבעים!!! נראה מושלם וטעים!"
Alina Rukshtein
גולשת בפייסבוק

 
מתכון קובה סלק
קרדיט: איטל איטלי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: איטל איטלי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: במטבח של איטל וגם בטיקטוק
 

Similar Posts

8 Comments

  1. מעולם לא נתקלתי במתכון כזה לקובה סלק. במשפחתי 4 דורות של מבשלות קובה סלק (מאד אהוב על כולם במשפחה). בלי אבקת מרק ובלי מח עצם. למרק: מים, מלח ופלפל, לימון וסוכר לפי הטעם האישי. אני מוסיפה 2 כפות רכז רימונים המוסיף טעם ועומק לצבע ולטעם. בישחול המרח חצי שעה ולאחר הוספת הקובות עוד 40 דקות. זה הכל.

      1. לדעתי הזמן בישול ארוך מאוד אני מוסיפה גם כף רסק.בתאבון לכולם נראה מאוד טוב

    1. היי שרית!
      אנחנו נותנים במה לכל אחת ואחד שמעוניינים לשתף במתכונים שלהם 🙂
      יש הרבה מאוד גירסאות לכל מתכון ולכן אנחנו מעדיפים לכלול את כולם ושכל אחד יבחר במה שטוב לו.
      נשמח מאוד שתשתפי אותנו במתכון שלך כדי שנוכל ללמוד איך את מכינה קובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?