| | | | | |

פתיתים תוניסיים מבית אמא (חלאלם)

שילוב נהדר של פתיתי בצק רכים, רוטב אדום עשיר והמון קטניות עסיסיות יוצר מנת פתיתים תוניסאים (חלאלם) – ארוחה אסלית, מהבילה ומסורתית במיוחד לצאת תשעה באב.
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
פתיתים תוניסאים (חלאלם)

חלאלם, דווידה, ניקיטוש… איך שלא תקראו למאכל המסורתי הטעים הזה – הוא בוודאי יופיע אצלכם על השולחן בצאת צום תשעה באב.

פתיתים תוניסאים או טריפולטאיים מלאי זיכרונות מבית סבתא, המשלבים קמח וסולת מהם יוצרים צורות של מקור של ציפורים, כדי לזכור איך הם במקור הקטן שלהם לקחו מים וניסו לכבות את השריפה שהיתה בבית המקדש.

בעבר הנשים ישבו סביב שולחן והכינו כמות גדולה של בצק שממנה יצרו פתיתים קטנטנים ורכים, אליהם הוסיפו רוטב אדום מתובל, והמון עדשים, גרגירי חומוס ופולים. התוצאה: תבשיל מהביל, חם ומנחם שמשמר את המסורת בטעמים עשירים ונוסטלגיים

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

פתיתים תוניסאים (חלאלם)
מי עוד לא מכיר? | צילום: ורד חג'ג' חביב


למה באמת כדאי לכם: פתיתים תוניסאים (חלאלם)

  • שילוב נהדר של פתיתי בצק רכים, רוטב אדום עשיר והמון קטניות עסיסיות
  • תבשיל מהביל, חם ומנחם שמשמר את המסורת בטעמים עשירים ונוסטלגיים

שורה תחתונה: זכרונות מבית סבתא – תוניסאים או טריפולטאים…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים?

פתיתים תוניסאים (חלאלם)

פתיתים תוניסיים מבית אמא (חלאלם)

שילוב נהדר של פתיתי בצק רכים, רוטב אדום עשיר והמון קטניות עסיסיות יוצר מנת פתיתים תוניסאים (חלאלם) – ארוחה אסלית, מהבילה ומסורתית במיוחד לצאת תשעה באב.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

לבצק של החלאלם:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סולת
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית סוכר
  • מים לפי הצורך

לתבשיל של החלאלם:

  • 1 כוס חומוס שהושרה במים כל הלילה
  • 1 כוס עדשים שחורים
  • 1 כוס פולים יבשים לבנים קטנים

לרוטב למרק:

  • 3 שיני שום כתוש
  • מעט שמן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה אדומה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • מים
  • פלפל חריף אחד קצוץ (למי שאוהב חריף)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ונעים, ובסוף מוסיפים קצת שמן בידיים ולשים את הבצק.
  • מניחים בצד למנוחה של 10 דקות. לוקחים חתיכת בצק ומאריכים אותו כמו נקניק דק ועם האצבעות פשוט מגלגלים את הבצק כמו שרוך ארוך ודק ומתחילים לחתוך עם האצבעות חתיכות קטנות כמו פתיתים מאורכים ושמים אותם לייבוש כל היום.
  • מבשלים את חומרי התבשיל בסיר עם מים עד לריכוך ושמים בצד. בסיר אחר מכינים את הרוטב למרק - מטגנים שיני שום כתוש עם מעט שמן, מוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומים עד לגובה חצי הסיר. מי שאוהב חריף יכול להוסיף פלפל חריף אחד קצוץ ולטגן עם השמן והשום.
  • מביאים לרתיחה ומוסיפים את החלאלם. מערבבים מידי פעם וכשהוא מוכן מוסיפים את החומוס, העדשים והפולים שבישלנו קודם ומערבבים היטב. מבשלים יחד עוד כמה דקות עד שהרוטב מסמיך
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
פתיתים תוניסאים (חלאלם)
צילום: סוניה סאני בן הרוש

פתיתים תוניסאים (חלאלם)
צילום: ורד חג'ג' חביב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מממ…. עשינו לכם חשק לעוד ארוחות קלות להכנה אבל טעימות ומשביעות שכל בני המשפחה יטרפו (ואפילו יבקשו עוד?)

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

    1. היי מגי,
      שמחים מאוד שהמתכון הצליח לעורר בך זכרונות מתוקים 🙂
      מחכים שתעדכני אותנו איך יצא, במידה שאת מכינה.
      בהצלחה!

    1. היי עליזה,
      שמחים שהמתכון נגע בך ככה 🙂
      מחכים לעדכון ממך אם את מכינה אותו.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?