| |

קציצות עם אפונה וגזר

עסיסיות מושלם עם טעם מעלף
בהשראת: הילה סמוכה רשתי
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
קציצות עם אפונה

כמה פשוט ככה טעים – התבשיל הכי אהוב חוזר בגדול עם שילוב טעמים מיוחד שישאיר את כולם על קצה המושבים (של שולחן המטבח חחח)!

קבלו מתכון לקציצות עסיסיות ומעלפות במיוחד המשתדכות למרק אפונה וגזר מרענן המקפיץ את הטעם לרמה הבאה.

תבשיל קלאסי ומדהים בחווית טעמים מענגת לכל המשפחה שתבקש עוד ועוד. הכי חובה להכנה בשבת חורפית!

מתכון באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי

 

קציצות עם אפונה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קציצות עם אפונה

קציצות עם אפונה וגזר

עסיסיות מושלם עם טעם מעלף
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 6 -8 סועדים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

המצרכים

לקציצות:

  • 700 גרם בקר עגל טרי טחון
  • ½ צרור פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • 1 קישוא (קטן מגורד וסחוט מנוזלים)
  • ½ כף מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית ראס אל חנות
  • קורט קינמון (לא חייב)

לרוטב:

  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • קורט פלפל שחור
  • 4-5 כפות שמן
  • 1 כוס מים (עד כוס וחצי)
  • 1 כף מיץ לימון (סחוט)
  • 150 גרם גזר גמדי (קפוא, חופן)
  • 200 גרם אפונת גינה (קפואה, שני חופנים)
  • 1 כף שטוחה רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • מערבבים יחד את כל מצרכי הקציצות ומערבבים.
  • מקבבים לקציצות שמנמנות ומניחים בצד
  • במחבת מחממים שמן ותבלנים, מעל מניחים את הקציצות ומכסים את הסיר, מידי פעם מטפטפית שמן מתחתי הסיר על הקציצות.
  • הופכים את הקציצות אחרי כ-3 דקות ומטגנים גם מהצד השני.
  • מכניסים פנימה פפריקה ולימון ומערבבים.
  • מוסיפים את יתר המצרכים, נותנים ערבוב טוב ומבשלים כ-30 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
קציצות עם אפונה
צילום: Viki Ben Tovim


מה חושבים על: קציצות עם אפונה

קציצות עם אפונה
מירי מירי: "הכנתי גם!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: קציצות אפונה – הילה סמוכה רשתי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @hila_rashti

Similar Posts

2 Comments

  1. מתי שמים את רסק העגבניות?
    את האפונה והגזר שמים קפוא או מבשלים קודם?
    כמה אפונה וגזר?

    1. היי דורון, 150 ו 200 גרם אפונה וגזר, אפשר קפוא לא צריך לבשל קודם, ואת הרסק מוסיפים עם היתר המצרכים בשלב האחרון. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?