| | | |

כדורי פלאפל חלומיים ב 10 דקות

טעם נקי ועשיר בכלום זמן
בהשראת: לירוז ארביב
ציון 4.09 על ידי 60 דירוגים
כדורי פלאפל

לא מעבירים את השבת בלי המנה הכי ישראלית ואהובה, והפעם במתכון קליל ומהיר במיוחד שמתאים לתקתק במטבח כשקר בחוץ (כי בינינו למי יש כוח לצאת בדצמבר?)

קבלו מתכון לכדורי פלאפל חלומיים ומשגעים שמכינים בקלי קלות לקבלת טעם נקי ועשיר בול כמו שמוכרים בדוכני הפלאפל.

מגישים בפיתה רכה עם המון טחינה, חומוס, סלטים וכל מה שטוב, ונהנים מחווית טעמים קלאסית ומפנקת במיוחד!

מתכון באדיבות: לירוז ארביב

ספר המתכונים של לירוז ארביב

 

כדורי פלאפל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

כדורי פלאפל

כדורי פלאפל חלומיים ב 10 דקות

טעם נקי ועשיר בכלום זמן
ציון 4.09 על ידי 60 דירוגים
לדרג
כמות 20 יחידות
באדיבות: לירוז ארביב

המצרכים

  • 1 קופסת חומוס שימורים (350 גרם לאחר סינון מהמים)
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 1 בצל
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 5 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

  • במעבד מזון טוחנים יחד הכל בפולסים קצרים
  • לאחר שמקבלים עיסה אחידה, יוצרים כדורים בגודל הרצוי
  • מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: כדורי פלאפל

זה לא מתפרק מקופסת שימורים?
לא מתפרק בכלל אין מה לדאוג.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: כדורי פלאפ‎ל – לירוז ארביב

Similar Posts

37 Comments

  1. 1 star
    לא להתקרב, כולם ציפו לארוחת פלאפל, הכנתי את כל המסביב, בסוף יצאו לי פירורי פלאפל במקום כדורי פלאפל

    1. אפשר לא לגעת או שאפשר להוסיף 1-2 כפות פירורי לחם ולשים במקרר שעתיים ולהנות.
      בגדול אם זה מתפרק אז יש לוודא שהמתכון הוכן לפי ההוראות בצורה מדויקת ושהשמן מספיק חם (צריך להיות חם מאוד, ולא להכניס את כל הכדורים בבת אחת). אם התערובת נוזלית מדי השהיית התערובת במקרר לפני הטיגון לשעתיים אמורה לעזור גם (ואם לפני מתרשמים שהתערובת גרגרית מדי, ניתן להוסיף 1-2 כפות פירורים לחם נוספות או קצת קמח ולמקרר)

      1. היי מור!
        בגדול, עושים פלאפל מגרגרי חומוס יבשים.
        עם זאת, יש מקום גם למתכונים נוספים ואנחנו תמיד שמחים לתת להם במה.
        נ.ב. מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!

      2. הכנתי טיגנתי והכל התפרקבשמן התחלתי מחדש עם שמן חדש ורותח ושוב התפרק…חבל…

      1. היי לילך,
        מתנצלים שזו הייתה החוויה עם המתכון.
        מצאנו עבורך סרטון שמראה בדיוק איך להכין מקופסת שימורים, מקווים שזה יעזור להבין איפה הייתה הבעיה:
        https://www.youtube.com/watch?v=A3iD1O9Wh4g
        בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    1. יש לוודא שהמתכון הוכן לפי ההוראות בצורה מדוייקת ושהשמן מספיק חם (צריך להיות חם מאוד, ולא להכניס את כל הכדורים בבת אחת). השהיית התערובת במקרר לפני הטיגון אמורה לעזור לשעתיים אמורה לעזור גם (ואם לפני מתרשמים שהתערובת גרגרית מדי, ניתן להוסיף פירורים לחם או קצת קמח ולמקרר). בהצלחה!

    1. אפשר לנסות אך כמובן שמטוגן יותר טעים. לרסס בנדיבות בספריי שמן תבנית שקעים סיליקון, לחלק את הכדורים בחורים של התבנית, לרסס שוב (בנדיבות), ולאפות עד הזהבה בתנור על חום 190 (את התבנית להניח שלב אחת פחות מהאמצע), להפוך לאפות עד הזהבת הצד השני. בהצלחה!

    1. מתכון לא מוצלח בעליל. סליחה אבל מישהו צריך לכתוב את האמת! מזהירה לא לנסות. חבל על העבודה. עשיתי בדיוק לפי ההוראות. הכדורים התפוררו לחלוטין בשמן הטיגון חבל על החומרים על העבודה ועל הציפייה…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?