מאפה מושלם ממולא בסלמון
תסתכלו רגע בפריזר שלכם. כמעט בכל רגע נתון תמצאו בו איזה מארז של בצק פילאס קפוא בפינה נסתרת ואיזה נתח דג סלמון עסיסי שלא הספקתם להכין. עכשיו, תודו שאף פעם לא חשבתם ששני המעדנים האלה יכולים להשתדך יחד למאפה אחד מושלם ומהמם…
איך? לנו יש את המתכון הכי קל ומנצח של מאפה סלמון מרהיב ביופיו, עמוס בעשבי תיבול ירוקים ואקזוטיים וקראסט שקדים ממכר, וכמובן נתח דג עסיסי וורדרד באמצע שייתן לכם ביס חלומי מלא עונג טעמים עשיר ומסעיר.
מאפה סלמון מושלם כמנה ראשונה מוצלחת, לאירוח חלבי או פרווה קליל, לארוחת ערב מפנקת, לשולחן ראש השנה חגיגי, ותכלס, לכל יום שרוצים להרגיש בפה טעם קצת יותר מיוחד.
את המאפה הזהוב הכל כך יפה הזה אפשר להגיש עם רוטב פטריות מעל, ואפשר גם בלי. כך או כך הוא יפנק אתכם במראה נוטף סטייל מגרה, עושר טעמים מופלא ואווירה מיוחדת במינה בכל שולחן.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 6 נתחי פילה סלמון מלבניים (במשקל 200 גרם האחד, ללא העור - אם הדג קפוא, מפשירים לילה במקרר)
- 1 חבילה בצק פילאס טורקי (600 גרם)
- 6 כפות פטרוזיליה (קצוצה)
- כוסברה (קצוצה - מעט)
- סלרי (מעט)
- 6 שיני שום (כתושות)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (קורט)
- שקדים (קלויים על המחבת)
להברשה:
- 1 ביצה (טרופה עם כפית מים )
- שומשום (לפיזור)
אופן ההכנה
- נפרוש את הבצק עם הניילון על משטח עבודה ונחלק לשש רצועות בגודל 25x15 ס"מ
- נניח באמצע את נתח הדג ונבריש אותו בשמן זית.
- נערבב בקערה את הפטרוזיליה, כוסברה ושאר התבלינים, נמליח ונפלפל את הסלמון.
- נניח עשבי תיבול לאורך כל הנתח.
- נפזר שקדים קלויים מעל עשבי התיבול.
- נמרח את שולי רצועות הבצק במעט ביצה ונסגור כמו מעטפה ונהדק את השוליים.
- נניח בתבנית, כשהתפר כלפי מטה. נבריש בביצה ונדקור את הבצק בעזרת מזלג.
- נכניס לתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות ונאפה למשך 25 דקות מקסימום.
הבמה כולה שלכם:
"טעים גם אני מכינה ככה!"
ריקי סימקינס
"אני עושה עם בצק פריך מומלץ ביותר!"
שירלי שגיא אלגרסי
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מאפה סלמון מתכון מאת: Hen Atiya
שלום רב. המתכון נראה נפלא ואני רוצה לנסות…
אשמח לדעת אם אפשר לארגן את הגלילים מראש ולאפות כעבור 5, 6 שעות ?
תודה
היי בטי,
בהחלט כן 🙂