| |

מרק שעועית מנחם בקלי קלות

מרקם סמיך וחלומי עם טעם מושלם
בהשראת: שרה בן ניסן
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
מרק שעועית

כולנו יודעים שאין כמו מרק חמים, סמיך ומנחם כדי להעביר יום חורפי קריר בטעמים מפנקים הממלאים את הלב בהמון אהבה!

קבלו מתכון למרק שעועית מנחם שמכינים בקלי קלות, המקבל מרקם סמיך וחלומי ומשלב טעמים של שעועית לבנה, עדשים, והמון ירק מרענן ועסיסי.

מרק מדהים בטעמיו שתמיד מצליח להרשים בכל טעימה מחדש. מכינים למשפחה ביום גשום וקריר וצופים איך כולם מיד מתאהבים!

מתכון באדיבות: שרה בן ניסן

ספר המתכונים של שרה בן ניסן

 

מרק שעועית

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

מרק שעועית

מרק שעועית מנחם בקלי קלות

מרקם סמיך וחלומי עם טעם מושלם
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה בן ניסן

המצרכים

  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 גבעולים סלרי (עם העלים)
  • כמה עלי כוסברה פטרוזיליה ושמיר
  • 4 שיני שום
  • ½ פלפל חריף ירוק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • ½ כף מלח
  • 1 כף כמון
  • 1 ½ כף מרק עוף
  • ½ כוס עדשים צהובות
  • 2 כוסות שעועית לבנה יבשה
  • 1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • בסיר שמים רבע כוס שמן, ומכניסים את הבצל הקצוץ עם 4 שיני שום קצוצות, ומטגנים יחד עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את הפלפל ירוק חריף קצוץ (לא הרבה, חתיכה קטנה מהקצה), ומתבלים בכף פפריקה מתוקה, חצי כף פפריקה חריפה, ומערבבים. מוסיפים כוס מים.
  • כעת מוסיפים את שאר הירקות שחתכנו לקוביות, ומוסיפים את הכוסברה, פטרוזיליה ושמיר.
  • נותנים להכל להתבשל ומכסים את הסיר עד לרתיחה.
  • לאחר רתיחה מוסיפים את החצי כוס עדשים צהובות עם 2 כוסות שעועית, ומוסיפים גם כף רסק עגבניות. מערבבים ומוסיפים את התפוחי אדמה שחתכנו לקוביות. נותנים בישול.
  • מוסיפים 2 כוסות מים נוספים, מדי פעם בודקים אם צריך להוסיף עוד מעט מים אז מוסיפים. את המלח ואת שאר התבלינים מוסיפים לקראת הסוף ולא עכשיו.
  • מי שאוהב מרק בשרי, יכול להוסיף למרק עצמות או בשר.

הערות וטיפים

סה"כ יש להוסיף למתכון כ4-6 כוסות מים רותחים - לפי הסמיכות הרצויה, אך תמיד אפשר יותר.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מרק שעועית

ריככת את השעועית לפני?
השריתי יום קודם.
לא צריך לבשל את השעועית קודם להוציא את כל הקצף?
אפשר, אני מכניסה ככה אם יש לא תמיד קצף כלומר קרום למעלה בעזרת מצקת מוציאה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מרק שעועית – שרה בן ניסן
מוזמנים גם לבקר בקבוצה: לבשל עם שרה

Similar Posts

4 Comments

  1. בשום מקום במתכון לא מצויין כמה מילים להוסיף למרק מלבד כוס אחת בהתחלה.
    כמה מים?
    תודה

    1. סה"כ יש להוסיף למתכון כ4-6 כוסות מים רותחים – לפי הסמיכות הרצויה, אך תמיד אפשר יותר.

    1. סה"כ יש להוסיף למתכון כ4-6 כוסות מים רותחים – לפי הסמיכות הרצויה, אך תמיד אפשר יותר.

4.34 from 12 votes (12 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements